keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Uutta kasvua

Heippa! Luulin, että mökillä oleva hortensia on totaalisesti kuollut, mutta yllätys olikin melkoinen, kun hieman siistin sitä ja huomasin pienet vihreät alut. Tämä on jo toinen talvi, kun pidän sitä talviunilla mökillä:)
Tältä se näyttää nyt:
Aika pienet alut, mutta jotain kumminkin. Kukki kauniisti viime kesänä, mutta nyt en löytänyt siitä tähän hätään kuvaa. Tässä kuitenkin kuva vimme talvelta ( 6.1.2013 ). Kasvu oli silloin paljon pidemmällä.

 Ehtii varmasti vielä kasvuun mukaan ja luottavaisena uskon, että tänäkin kesänä tämä hortensia kukkii komeasti:) aikaisempina syksyinä olen nakannut kukkineen hortensian roskiin, mutta tätähän voi kukittaa monena vuonna peräkanaa. Aina sitä oppii uutta ja viisastuu:D

Terkuin!

Hanne

12 kommenttia:

 1. Wau! Minä en ole oivaltanut, että ruukkuhortensia kannattaa ottaa talveksi sisään ja että siitä saisi seuraavanakin vuonna kauniin. Höh! Tuli heitettyä se viime syksynä kompostiin. Ensi syksynä teen toisin. Mutta pelargoniat on nytkin kellarissa odottamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin olen heittänyt aina roskiin, mutta vuoden 2012 syksyllä toin Horton sian sisälle, kun luvattiin pakkasia. Ajattelin leikata kukat vaariin, mutta olemmekin mökillä vähän pidempään ja kukat olivat kuivuneet. Leikkasin niitä ja huomasin että uutta kasvua oli tulossa. Vein ruukun mökille ja jo tammikuussa 2013 oli noin komea kasvusto kuin alakulmassa.

   Poista
 2. Minulla edellivuona oli tuolaiset alut, kuin sinulla nyt. Niistä ei tullut mitään...jotenkin kuivuivat alut. Toivotaan, että sinulla on parempi onni..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Viimevuotista oli kyllä paremmat alut.

   Poista
 3. Kiva kun sait sen onnistumaan
  Leikkasitko sen syksyllä ales?
  Minullakin on kolme isoa hortensia nyt otettu liiteriin kun eivät ole kerenneet kukkimaan ulkona. Katsotaan jos nyt kerkiää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En leikannut, vaan kukat kuivuivat yli uudenvuoden. Nyt vasta leikkasin kun luulin, että on kuollut koko kasvi.
   Yllätyin, eettä olikin silmuja ja uutta veroa tulossa.

   Poista
 4. Juu, hortensiaa ei kannata heittää. Jos sisään mahtuu, niin kannattaa talvettaa. Alkaa lykkäämään versoja jo aikaisin ja melko ripeään tahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin kasvaa ja ei tarvitse paljoa vettä vielä tässä vaiheessa. Sillä on yllättävän lyhyt lepoa.
   Hyvin kukki viime kesänä ja pitkälle syksyyn. Kaunis kasvi.

   Poista
 5. Ohoh! Hieno homma. Mulla on pelakuut sisällä ja toivottavasti nyt pysyvät hengissä vielä hetken ennen kevään alkua. Hyvältä näyttää ainakin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei SISSI, Pelargoniat taitavat aloittaa uuden kasvussa vähän myöhemmin.
   Uskon, että sinäkin saat komeat kukat niistä kesällä.

   Poista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥