lauantai 18. tammikuuta 2014

Talvisen luonnon tarkkailua

Huomenia täältä meitin mökiltä. Pakkanen paukkuu -21 asteessa. Miltäs tuntuisi herätä 17 asteiseen torppaan ja lähteä istunnolle ulkohuusiin suoraan lämpimän täkin alta.... No ei se niin kamalaa ole. Se tuo vain pientä extremiä nykyaikaiseen asumiseen tottuneelle.
Remontti makkarissa jatkuu jälleen. Nyt on hirsiseiniä koolattu ja valettuun lattiaan on laitettu uudet niskat. Eilen puoliso valoi uuden anturan huoneeseen tulevalle takalle. Sähköjohtojen veto ja villotus on seuraavana vuorossa ja sitten voidaankin jo alkaa levyttään. Jippii, sen jälkeen on minullekin hommia tiedossa.
Meillä ei ollut tarkoitus uusia kattoa, kun siinä on hyvät vanhat kapeat paneelit, mutta nyt huomasimme, että itseasiassa katto on vino. Heittoa on yli 10cm toisessa päässä. Se näkyisi hyvin, kun huone on listoitettu, joten päätimme oikoa sen ja paneloida vanhan katon päälle:)
Istun tässä ikkunan edessä ja pihalla olevalla lintulaudalla käy kova vilske. Siinä on punatulkkuja, talitinttejä, hömötiaisia,käpytikka ja joskus paikalle tulee myös orava.

 Sisällä lämpimässä on mukava lueskella ennen joulua hankkimaani kirjaa: Puutarhurin syksy ja talvi.
Sen ovat kirjoittaneet Leena Luoto, Tiina Klemettilä, Heikki Luoto.
 Hyvän postauksen kirjasta on tehnyt ihana kirjabloggaaja Leena Lumi. Kaikki kirjassa olevat asetemat ja tekeleet ovat Tiina Klemettilän tekemiä.

Remppamiehet pyysivät kahvia, joten sitä on sitten keitettävä:)
Aurinkoista lauantaita!

Hanne

17 kommenttia:

 1. Minunkin pitäisi laittaa pihapuuhun keskimmäiseni koulussa tekemä lintulauta. Tulisi lapsen puutyö ihan oikeaan käyttöön ja saisimme mekin hauskaa seurattavaa. Minä sain puutarhuriystävältäni kerran ihanan puutarhakirjan, Puutarhatyöt keväästä talveen. Siihenkin kannattaa tutustua, ellei jo ole tuttu. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei Noora!
   Lintulauta on mukava olla näköetäisyydellä, silloin sitä on kiva seurata. Välillä on melkoista valtataistelua havaittavissa:) Toinen ruokintapönttö on vanhassa vaahterassa, mutta sen näkee vain makkarin ikkunasta.

   Täytyykin googlata tuo kirja!

   Poista
 2. Kyllä se vain onnistuu huussissa käynti kovallakin pakkasella. Meidänkään rintsikassa ei ollut sisävessaa alkuvuosina, emmekä sitä kaivanneetkaan. Vasta kun perhettä alkoi tulla, niin tehtiin pesutilat sisälle ja siihen yhteyteen vessa ;) Kiva lukea teidän rempasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Onnistuu hyvinkin ja on onnistunut monta vuotta. Kerran pidettiin yhdet keäbileet täällä mökillä, mutta jotkut jäivät tulematta, kun tiesivät täällä olevan vain puuceen.
   Tarkoitus on tehdä pieni sisävessa köökin nurkkaan, kun niin pitkälle päästään. Joskus teen pienen koosteen rempasta kera kuvien:)

   Poista
 3. Ainakin silmät aukesi? Minäkin aikoinaan kokenut samat reissut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maireanna! Niin aukesi ja henkeä melkein salpasi:)
   Parempi tämäkin kuin se ikuinen sade ja harmaus.

   Poista
 4. Waude, että muscareita ja tulppaaneja jo!

  Puutarhurin syksy ja talvi on innoittava kirja. Kiitos linkityksestä.

  Mukavaa mökkiviikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Pihalla on vilinää, kiva katsella.
  Kivoja kuvia tipuista.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Apua, muu
  Muutamaan vuoteen ei ole tullut talvimökkeiltyä ja aika villiltä ajatukselta tuntuu huussi aamu!
  Mukavia rentoja talvipäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Taina!
   Kyllä tuohonkin tottuu.
   Remontin yhteydessä saamme pienen vessan tehtyä. Lohkaisemme tuvasta pienen nurkan, johon tulee kuiväkäymälä ja pieni pesulavuaari.

   Poista
 7. Hei Hanne <3
  Oma ihana extreeminsä on siellä tosiaankin.
  Nautinnollisia päiviä sinne!

  VastaaPoista
 8. ♥oi, punatulkkuja! Lennätä tännekkin jokunen :) :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥