torstai 31. tammikuuta 2013

Jotain ihan muuta

Onko sinullakin ITTVH !?!?




Jos olet ihmetellyt, miksi pyörin kuin väkkärä useimmiten, niin vastaus tulee tässä: vähän aikaa sitten minulla havaittiin ITTVH -  Iän Tuoma Tarkkaavaisuuden Vajaus Häiriö. Diagnoosin jälkeen kaikki selvisi.

Näin se ilmenee:
Päätän pestä autoni. Lähtiessäni kohti autotallia huomaan postit eteisen pöydällä. Päätän selata ne läpi ennen autonpesua. Tarkistan samalla postin vieressä olevat kutsukortit. Lasken autonavaimet pöydälle ja rypistän roskapostin roskakoriin, joka on eteisen pöydän alla. Silloin huomaan roskakorin olevan täynnä. Niinpä päätän laittaa kutsut takaisin pöydälle ja käydä tyhjentämässä roskakorin. Sitten tajusinkin, että samalla kun vien roskia ulos ja roskalaatikko sattuu olemaan lähellä postilaatikkoa, voin aivan hyvin laittaa kutsuihin ensin postimerkit ja viedä ne samalla laatikkoon. Otan postimerkkiliuskan esiin pöytälaatikosta ja huomaan, että jäljellä on vain yksi merkki. Lisää postimerkkejä on työhuoneeni pöytälaatikossa, joten lähden kohti työpöytääni, jonka päällä huomaan kokistölkin, jota olin ollut juomassa. Jotta en merkkejä etsiessäni kaataisi kokista pitkin pöytää, siirrän sitä hieman syrjään. Huomaan, että kokis on hieman lämmennyt ja päätän viedä sen jääkaappiin. Matkalla jääkaapille huomaan ikkunalla kukan, joka kaipaa pikaista kastelua. Lasken kokiksen ikkunalaudalle ja huomaan lukulasini, joita olen etsinyt koko aamun. Ajattelin, että on varminta viedä lasit työpöydälleni heti sen jälkeen kun olen kastellut kukan. Lasken lasit takaisin ikkunalaudalle ja menen täyttämään kastelukannua kun siinä samassa huomaan TV:n kaukosäätimen. Joku on jättänyt sen keittiön pöydälle. Tajuan, että illalla katsellessani telkkaria tarvitsen kaukosäädintä, mutta todennäköisesti en muista, että se on keittiön pöydällä, joten päätän viedä sen oikealle paikalleen kunhan vain ensin kastelen kukat. Kaadan vähän vettä kukalle, mutta suurin osa läiskyy lattialle. Joten laitan kaukosäätimen takaisin keittiön pöydälle ja haen pyyhkeitä, joilla kuivaan läikyttämäni veden. Matkalla liinavaatekaapille yritän muistaa mitä olin tekemässä.

Päivän lopuksi: autoa ei ole pesty, kutsuja ei ole postitettu, roskista ei ole tyhjennetty, lämmin kokis on edelleen ikkunalaudalla, kukkia ei ole kasteltu, postimerkkejä on edelleen vain yksi, en löydä television kaukosäädintä saatikka lasejani, enkä muista minne olen laittanut autonavaimeni.
Miettiessäni, miksi mitään hommaa ei ole hoidettu tänään, olen todella hämmentynyt, sillä olen ollut kiireinen koko päivän ja olen todella väsynyt. Ymmärrän, että tämä on vakava ongelma ja aion hankkia apua, mutta ensin tarkastan sähköpostini...

ÄLÄ NAURA! Jos et vielä tunnista tästä itseäsi niin voit olla varma, että sekin päivä tulee....ehkä nopeammin kuin arvaatkaan!

VANHENEMINEN ON PAKOLLISTA,
AIKUISTUMINEN ON VAPAAEHTOISTA,
ITSELLEEN NAURAMINEN ON TERAPEUTTISTA!

Tämä, hyvin tutun tuntuinen tarina löytyi pienestä paikallisesta lehtisestä taannoin. Löydän tästä paljon itseäni.
Tuntuuko tutulta?
Terkkuja kaikille ♥!
Hanne

tiistai 29. tammikuuta 2013

Suurella sydämellä

Suurella sydämellä


Hei, nyt voisin sanoa, että olen hiukan ylpeä itsestäni. Ei, en ratkaissut näkyvyysongelmaa, vaan olen saanut orkidean uuteen kukkaan! Aikaahan tässä operaatiossa meni yli vuosi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Sain tällaisia ihanuuksia kolme kappaletta synttärilahjaksi 2011 jouluna. Kukkivat pitkään ja koko ajan olen kylvettänyt niitä noin kerran viikossa. En nyt niin säntillisesti, mitenkä äitini tekee omille orkideoilleen, mutta melko hyvin kumminkin:) Nyt siis ensimmäinen kukkii ja toisessa ruukussa on nuppuja. Kolmas ei osoita merkkiäkään kukkimisesta, mutta en luovuta.

Näin alkuviikosta on hyvä tehdä sapuskaa reseptillä "mitä kaapista löytyy", mutta tietysti suurella sydämellä. Kaapissa oli kirjolohipaloja ja vajaa purkki Creme Bonjouruin sipulisekoitusta.
Keitin täysjyvämakaroneja ja lisäsin joukkoon pakasteherneitä.


Kalan laitoin pannulle ruskistuun ja lisäsin Creme Bonjourin, hieman suolaa, tuoretta tinjamia sekä pilkoin joukkoon punaista ja keltaista paprikaa. Nesteeksi vain vettä.
Samalla kun makaronit kypsyivät, kastike valmistui. Sitten vain hieman salaattia lautasenreunalle ja syömään. Puolisokin kehui hyvän makuiseksi ja täyttäväksi:)
Siivosin tässä kaappeja ja heitin kolme vanhaa paistinpannua menemään. Tilalle ostin yhden kunnollisen ja voin sanoa, että tämä ihanuus on hintansa väärtti! Olen kehunut sitä niin, että mies on kohta vihreänä kateudesta, eikä tämä ole mikään maksettu mainos:).


Mukavaa keskiviikkoa kaikille ♥!
Hanne

maanantai 28. tammikuuta 2013

Apua, help, hjälp !!!!

Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen

Moikka, täältä lumisateisesta mökkimaisemasta. Mun oli tultava huutaan täältä apua, kun nyt ei oma pää riitä. Kysymys on niin yksinkertaisesta asiasta kun blogin näkyvyydestä. Ongelma on se, että en löydä Googlehaulla suoraa linkkiä blogiini enkä päivityksiin. Eli, jos laitan hauksi Valkoinen leinikki, aukeaa tällainen näkymä:

Eli aukeaa linkit Blogilistalle ja bloglovingiin molemmilla hauilla ja muutama postaus vuodelta 2010.
 Haulla valkoinen leinikki blogi, aukeaa tälläinen sivu:

Kun sitten teen vastaavat haut muiden blogien nimellä, ne löytyvät normisti. Otan tässä vaikka esimerkin Leena Lumen ihanan blogin:
Haulla Leena Lumi:
ja haulla Leena Lumi blogi:
Tuossa Leenan listan alla on linkki: "lisää tuloksia kohteesta blogger.com, jos sitä klikkaa aukeaa osoitteeksi "site:blogspot.com Leena Lumi blogi"
Eikös tu Site ole Googlen sivusto, millä voi tehdä oman kotisivunsa nettiin???

Lisäksi millään postauksen otsakkeella ei löydy blogiani, kuten löytyy muiden vastaavilla hauilla.
Havaitsin myös, että 2010 kirjoittamiani postauksia kyllä löytyy.

Hyvin lukijat ovat blogiini löytäneet, mutta olisihan se mukavaa, että haku toimisi kuten muillakin.
Olis todella kiitollinen, jos joku voisi auttaa♥!
Tekstini kirjoitan yleensä normaalisti. En siis käytä html:ää.
Ohjeissa sanotaan, että postauksen otsikko pitäisi olla koodin

otsikko

sisällä.
Jos muutan tekstini koodikielelle, en löydä mistään ko. koodausta.
Tässäkin postauksessa tuo otsikko Apua!!! on kirjoitettu tuonne ylös "Teksti" sanan jälkeiseen lokeroon.
Tulikohan tästä yhtään ymmärrettävää. 
Terkuin!
Hanne

torstai 24. tammikuuta 2013

Uutta sisustusta

Hei, paljon on taas touhutta kaikenlaista. Meillä on kotona Elisan laajakaista ja se Elisa viihde, johon voi tallentaa melkein rajattomasti ohjelmia. Olen kyllä tallentanutkin ahkerasti, mutta tuo katseluaika on rajallinen ja todella paljon on tallenteita katsomatta. Tuossa meidän  laajakaistassa on se huono puoli, että sitä ei saada toimiin kunnolla. Eli maksamme turhasta. Kaapeli meille on liian pitkä, näin on  kerrottu ja siksi yhteyttä ei saada riittävän tehokkaaksi. Lisäksi mökille pitäisi saada systeemi, jolla kaksi konetta voisi olla netissä yhtä aikaa.
Nyt meillä oli koekäytössä DNA:n modeemi ja mokkula. Toimi loistavasti täällä kotona, mutta se mokkulaosa, jota oli tarkoitus kuljettaa mökille mukanaan ei toiminutkaan siellä. Kartat näyttävät, että siellä pitäisi olla hyvät 3G kentät, mutta kentät olivat huonot. Palautimme DNA:n systeemin kauppaan.  Meillä on kyllä Soneran nettitikku, joka toimii mökillä, mutta silloin siellä voi käyttää vain yhtä läppäriä ja se ei riitä meille molemmille. Kokeilut jatkuvat, kunnes hyvä ratkaisu löytyy.
Hieman kyllä hirvittävät nuo magneettikentät, mitä  langattomat laitteet luovat. Pidemmän päälle se ei voi olla terveellistä. Tuollaiset laitteet kuitenkin vaan lisääntyvät jokaisen kodissa, huh.

Sisustuksessa tapahtui pieni muutos. Sorruin ekaan  Ikean Bestå tv-tasoon. Ensimmäinen korkeakiiltoinen valkoinen kaluste meillä.Tykkään kovasti:)  Keittiön tasothan  ovat  olleet  jo  muutaman vuoden valkoiset ja korkeakiiltoiset ja olen ollut niihin hyvin tyytyväinen.  Uuden stereosoittimen hankinnasta  kaikki lähti liikkeelle. sille oli saatava siisti alusta.

Meillä, kun on vanha talo ja johdotus sen mukainen. Pistorasioita ei todellakaan ole tarpeeksi ja jatkojohtoja joudutaan käyttämään reilusti. Samoin on antennijohtojen laita. Nyt uuden tason myötä tuli antennijohdot ja muutkin johdot laitettua siististi. Melkein puolipäivää minulta niissä asennushommissa vierähtikin, kun meillähän kaikki sähkötyöt ja huonekalujen kokoamiset lankeavat minulle. Hieman saan vääntöapua, jos on tiukkoja ruuveja. Välillä ottaa päähän, kun toista ei moiset hommat kiinnosta ollenkaan, mutta näillä mennään. Olen silti kyllä aina ollut sitä mieltä, että naiset selviytyvät mistä hommasta vaan, jos vain voimat riittää.

Tässä taas kuva rappujen alusesta ennen ja jälkeen muutoksen:)
Tasolla on tätini tekemä Ilveksen tupsukorvapatsas ja patsas isästäni nuorena. Tason alla on ihanat johtohärpäkät ja seinällä  antenni härpäkkää. Eipäs ole enään.
Kotoa löytyi vanha Pariisin katumaalarin tekemä taulu, joka saa toistaiseksi koristaa valkoista muuria. Yläkuvasta huomaa, että portaiden askelmat ovat maalaamatta ja avonaiset. Nyt  aion lyödä ne umpeen (loppuu se roskien putoilu) ja maalata valkoiseksi.
Yksi ongelmakohta kotona on korjattu, mutta monia muita on vielä:)

Mukavaa viikonloppua teille kaikille ♥!

lauantai 19. tammikuuta 2013

Kaikkea paperista

Huh, migreenin sekoittama viikko takana. Ei ole huvittanut koneella olo ollenkaan. Kirkkaaseen kuvaruutuun tihruttaminen saa kohtauksen helposti alkamaan. No näillä mennään, mutta oli minulla mukavampaakin asiaa. Joulun tienoilla sain ihanan kirjan.
Anne-Marte Wauleur: Paljon iloa paperista.

Kirjassa on eri tyyliteemoilla tehtyjä lahjapakkauksia, juhlakutsuja ja kortteja. Teemoissa on huomioitu isot juhlapyhät kuten joulu ja pääsiäinen sekä erilaiset iloiset kutsut niin lapsille kuin aikuisille. Kaikkeen tekemiseen on perusteelliset ohjeet työvaiheista ja tarvikkeista. Kirjan lopussa on erilaisia mallipiirroksia.
Ihastuttavia kuvia on kirjassa paljon ja tuunaajan sormet syyhyävät varmasti.
Olen itse yrittänyt netin kautta löytää noita norjalaisissa blogeissakin näkyviä aitoja norjalaisia lasisia säilytyspurkkeja, mutta ilman tulosta. Taitavat olla yhtä haluttaja siellä kuin Iittalan ja Riihimäen vanhat säilytyspurkit täällä meillä. Onko kenelläkään tietoa, mistä niitä voisi metsästää?

Pakkanen on mennyt pyllylleen ja nyt on mentävä tarkistamaan lintujen ruokatilanne mökillä.
Oikein mukavia ulkoilukelejä kaikille ♥!!

Hanne

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Hopeoidut puut

Olipas vihdoin ihanan aurinkoinen lauantai. Pakkasta meillä oli -12 ° . Lähdimme jälleen mökkimaisemiin, emme yöksi, mutta lumitöihin ja ystäviämme lintuja ruokkiin. Pakkanen oli ripotellut puiden oksille hopeista hilettä, joka kimmelsi kauniisti auringon kilossa. Linnut liversivät iloisesti häikäisevässä hohteessa merkkinä lähestyvästä keväästä. Kurret ja jänikset olivat tepsutelleet ympäri pihaa puuhissaan. Kuurankukat olivat koristelleet vanhan saunan ikkunan kauniiksi:)
Kuvat puhukoon puolestaan.
Kotimatkalla aurinko oli ja laskemassa horisonttiin ja värjäsi taivaanrannan kauniin väriseksi.
Kautun kanavassa oli pieni riite veden pinnalla, vaikka siinä melkoinen virtaus käykin.
Näiden kuvien myötä toivotan teille oikein mukavaa alkavaa viikkoa♥!

torstai 10. tammikuuta 2013

Alesta laseja

Hei kaikille ja tervetuloa uudet lukijat!
Kuva kertoo, kuinka paljon sitä lunta viime talvena oikein oli. Aikaa tuohon keskimmäisen kuvan päivään tietysti vielä on, mutta paljon on kirimistä.
Se mitä nyt kaikkein eniten kaipaan on auringonpaiste. Nytkin piti olla niin pakkasta ja aurinkoista, mutta eipäs ole valonlähdettä näkynyt. Kohta on varmaan suunnattava nenä etelää kohti, että saisi pienen D-vitamiinilisän iholleen.

Käväisin eilen Tampereella ja löysin City Marketista Kartio juomalaseja värittömiä ja harmaita melko edullisesti á 3€. Meillä on vuosia ollut vaaleansiniset Iittalan Kartio lasit, mutta astianpesukone on jo tehnyt niistä niin käytetyn näköiset ja käytetythän ne jo ovatkin. Lisäksi täydensin Teemaa muutamalla syvällä kipolla. Teki mieli hankkia muutama Kastehelmi kulho ja pikku lautanen, nekin olivat tarjouksessa, mutta täytyisi varmaan ensin tehdä tilaa kaappeihin.

Rakas lapseni sattui olemaan vapaalla ja niinpä kävimme yhdessä syömässä ja rupattelemassa. Ihana saada halia  rakkaitaan:)
Samoja Kartio laseja on valmistettu jo 50-luvulla. Olivat silloin hieman pyöreämpimuotoisia ja värivalikoima oli toinen:)

Mukavaa torstai-iltaa kaikille!

Hanne

tiistai 8. tammikuuta 2013

Valkoinen maisema

 Talvista?
Talvinen näkymä olohuoneen ikkunasta on melko valkoinen, jos aurinko paistaisi, voisi sanoa, että se on huikaisevan talvinen. Jätetään nyt kuitenkin ylistyssanat sikseen. Tänään on satanut koko päivän lunta, välillä on tullut jalkarätin kokoisia fleetaleita ilma sakeana. Kohta on pakko jalkautua ulos lumitöihin, mutta ensin tämä postaus.
Tämä näkymä on olohuoneen isoista ikkunoista ja seuraava kollaasi muualta talosta.
Hieman viikonlopusta. Olimme pitkästä aikaa mökillä oikein ajan kanssa. Muistanette varmaan kuvat hortensiastani, kun tuskailin sen muuttumista vihreäksi. Nostin sen ennen ensilumen tuloa sisälle.
Siinä se rötkötti eteisen ikkunan alla patterin edessä. Kerran huomasin, että kukinnot olivat kuivuneet(oma vikani) ja lehdet samoin. Ajattelin, että otanpa kukinnot talteen ja leikkasin ne kylmästi saksilla irti. Samalla huomasin, että varsissa oli uutta lehtikasvua. Annoin vähän vettä törröttäville varsille ja koko ruukku mökille olohuoneen ikkunan eteen.

Mökillä on peruslämpö (7-10astetta) silloin, kun emme ole siellä lämmittämässä takkaa ja kamiinoita:) Tuntuu kukka pitävän asuinoloistaan.  Tässä uutta virkeää kasvustoa. Toivottavasti joskus myöhemmin myös kehittää uusia kukkia, ettei jää vaan viherkasviksi.
Sunnuntaina teimme kotiseuturetken mökin ympäristössä autolla. Ensin suuntasimme Koverojärven maisemiin. Jotta olisi saanut kuvia jylhistä maisemista, olisi tarvinnut suksia, siksi vain kuvia pienestä koskesta, joka nyt oli pelkkä puro:)


Sitten oli tarkoitus ajella järven toiselle puolelle Helvetinjärven kansallispuistoon. Matka sinne meni hyvin, mutta ajattelimme tulla eri tietä takaisi, kun olimme menneet.Hyvä, että oli navigaattori autossa, vaikka se neuvoikin sitkeästi tielle mitä pääsi 9 km ja sitten loppui auraus ja oltiin keskellä metsää.
Pimeähän siinä laskeutui ennen kuin olimme takaisin mökillä ja aikaa meni muutama tunti:)
Kokemus oli tuokin, vaikka pimeys laskeutui kapeilla teillä:)
Nyt ne lumityöt kutsuu!

Hanne


sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Ihastuttava ikkuna

Tampereen Mummonkammarin ikkunassa on aivan ihastuttava aidon oloinen iäkäs pariskunta kaffettelemassa. Joskus näyteikkunat ovat niin houkuttelevia, että on aivan pakko pysähtyä ja napsasta ainakin kuva muistoksi. Todellisuudessa niiden tarkoitushan on saada asiakas astumaan liikkeeseen sisälle, vaikka monet ikkunat ovat somistettu niin mitäänsanomattomiksi, etteivät hetkauta mihinkään suuntaan.
Oli mulla ihan asiaakin, olen nimittäin ihmetellyt , että millä perusteella google haku löytää blogin  viimeisen päivityksen. Jos laitan hauksi valkoinen leinikki, tulee kyllä linkki bloggeriin ja bloglovingiin ja päivityksiä parin vuoden takaa. Jos lisään ko. hakusanan perään blogi, niin silloin tulee linkki viimeiseen päivitykseen.
Olen tehnyt googlehakuja monen muun blogiin ja kaikilla tulee pelkällä blogin nimellä linkki viimeiseen päivitykseen. Usealla on jopa monta päivitystä samalla linkillä. Yritin koko eilisen illan selvittää asiaa, mutta mitään järkevää ratkaisua en tähän keksinyt. Onko ketään, joka osaisi neuvoa minua tässä asiassa.?
Onko jollakin oma verkkotunnukset blogille? Tämähän mahdollisuus on asetuksissa siinä JULKAISEMINEN kohdassa?  Se on kyllä maksullinen toimenpide enkä oikein haluaisi tähän harrastukseen kovasti satsata centtejä:)
Useassa blogissa on valiteltu, ettei kuvien lataaminen onnistu. Teen tätä Firefoxilla ja toimii hyvin.

Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille ♥!


torstai 3. tammikuuta 2013

Vapaalla jälleen

Hei kaikille! Mitenkäs uusi vuosi on lähtenyt käyntiin? Minulla loppuivat taas työt. Nyt olisi tiedossa noin seitsemän viikon luova jakso, jolloin oman ajan käyttö on täysin vapaata. Toivottavasti saan jotakin mukavaa aikaiseksi, ainakin siihen on mahdollisuus. Kaikki on itsestä kiinni. Oli niin helppo syyttää omaa saamattomuuttaan työkiireillä. Sisimmissään kyllä oli tietoinen, että kaikkea olisi pystynyt tekemään, jos vaan olisi viitsinyt. Kiirettä syyttämällä sitä vaan hämää itseään ja toisia.

Nyt on ensimmäinen joululahjakirja luettu, nimittäin  Finlandia-palkittu Ulla-Leena Lundbergin romaani:Jää. Kirja on jo monessa kirjablogissa arvioitu, joten kerron vain omasta lukukokemuksestani. Aluksi en tahtonut oikein päästä tekstiin mukaan, mutta sitten yllättäen se kolahti täysillä. Oli vaikea laskea sitä kädestään. Ajatukset palasivat alituiseen karulle saaristomeren Luodolle ja Kummelin pappisperheen tarinaan. Kovin toiminnallinen kirja ei ollut, mutta tarina kulki mukaansatempaavasti eteenpäin. Pidin kirjasta paljon. Ihastuin kirjan lämminhenkisiin ihmisiin ja moniin kirjassa esiintyviin kohtaamisiin niin toisten ihmisten, ihmisen itsensä kuin Luojan kanssa.
Ehkä luen kirjan joskus uudestaan ja palaan Luodolle. Olen itsekin jo kasvuympäristön perusteella enemmän meri kuin järvi ihminen, joten luonnon ja sitä ympäröivän meren kuvaus toi muistot nuoruudesta pintaan.

Tänään kuusi lähti ulos ja joulu on vain muisto. Hieman koti näyttää alastomalta, mutta siihen tottuu pian. Petyin tämän vuotuisiin joulukukkiin. Kaikesta hyvästä hoidosta huolimatta nuupahtivat yllättävän nopeasti. Syynä kyllä saattaa olla kovat pakkaset joulun tienoilla, jolloin kukkia kuljeteltiin kotiin. Pitkävartisiksi venähtäneet hyasintit leikkasin vaasiin hetkeksi kukkimaan.



Vatsa kurnii siihen malliin, että on lopetettava tämä kirjoittelu ja laittauduttava keittiö puolelle,.
Mukavaa torstai-iltaa kaikille♥!

Hanne