torstai 3. tammikuuta 2013

Vapaalla jälleen

Hei kaikille! Mitenkäs uusi vuosi on lähtenyt käyntiin? Minulla loppuivat taas työt. Nyt olisi tiedossa noin seitsemän viikon luova jakso, jolloin oman ajan käyttö on täysin vapaata. Toivottavasti saan jotakin mukavaa aikaiseksi, ainakin siihen on mahdollisuus. Kaikki on itsestä kiinni. Oli niin helppo syyttää omaa saamattomuuttaan työkiireillä. Sisimmissään kyllä oli tietoinen, että kaikkea olisi pystynyt tekemään, jos vaan olisi viitsinyt. Kiirettä syyttämällä sitä vaan hämää itseään ja toisia.

Nyt on ensimmäinen joululahjakirja luettu, nimittäin  Finlandia-palkittu Ulla-Leena Lundbergin romaani:Jää. Kirja on jo monessa kirjablogissa arvioitu, joten kerron vain omasta lukukokemuksestani. Aluksi en tahtonut oikein päästä tekstiin mukaan, mutta sitten yllättäen se kolahti täysillä. Oli vaikea laskea sitä kädestään. Ajatukset palasivat alituiseen karulle saaristomeren Luodolle ja Kummelin pappisperheen tarinaan. Kovin toiminnallinen kirja ei ollut, mutta tarina kulki mukaansatempaavasti eteenpäin. Pidin kirjasta paljon. Ihastuin kirjan lämminhenkisiin ihmisiin ja moniin kirjassa esiintyviin kohtaamisiin niin toisten ihmisten, ihmisen itsensä kuin Luojan kanssa.
Ehkä luen kirjan joskus uudestaan ja palaan Luodolle. Olen itsekin jo kasvuympäristön perusteella enemmän meri kuin järvi ihminen, joten luonnon ja sitä ympäröivän meren kuvaus toi muistot nuoruudesta pintaan.

Tänään kuusi lähti ulos ja joulu on vain muisto. Hieman koti näyttää alastomalta, mutta siihen tottuu pian. Petyin tämän vuotuisiin joulukukkiin. Kaikesta hyvästä hoidosta huolimatta nuupahtivat yllättävän nopeasti. Syynä kyllä saattaa olla kovat pakkaset joulun tienoilla, jolloin kukkia kuljeteltiin kotiin. Pitkävartisiksi venähtäneet hyasintit leikkasin vaasiin hetkeksi kukkimaan.Vatsa kurnii siihen malliin, että on lopetettava tämä kirjoittelu ja laittauduttava keittiö puolelle,.
Mukavaa torstai-iltaa kaikille♥!

Hanne

8 kommenttia:

 1. Yhdyn täysin sanoisihin tuosta kirjasta Jää. Tykkäsin siitä, myös kovasti...tarina jäi elämään mieleeni...ymmärrät varmasti mitä tarkoitan...:)

  Hyviä vapaita sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina!
   Hyvin ymmärrän mitä tarkoitat, itselläni on juuri samanlainen tunne:)

   Poista
 2. Hyvinhän tämä vuosi on lähtenyt käyntiin tai aiakin niin hyvin kuin vaan voi :)
  Mulla on pitkä aika viimeisestä kirjasta... en ees muista enään mikä lukemani kirja oli, pitäisi taas innostua lukemisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marru, en minäkään niin paljon ole ehtinyt( no siinä se nyt taas tuli)lukemaan, mutta silloin tällöin jokusen kirjan luen. Enemmän vaan tarvitsisi lukea, lukeminen antaa niin paljon:)

   Poista
 3. Kauniiltahan nuo kukkasi näyttävät, kiitos kuvista! Minulla on vähän samankaltaisia kokemuksia Jäästä. Alkuun tuskailin kirjan hidastempoisuutta, mutta kun tarinaan pääsin mukaan niin vau! Ja teoksen loppuratkaisu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika K, vaasissa nuo vielä pärjäävät hetken aikaa. Niin se oli ihan nenäliinan paikka:)

   Poista
 4. Hanne, tiedät, mistä tulen ja mitä aina kaipaan; merta. Siltikin tämä kirja jää minulta lukematta. Tuli mieleen Luvian Tasala ja Myrskyluodon Maija ja kaikki se moneen kertaan. Jotenkin vain tuntuu, että tämä ei ole minulle riittävän kiinnostava kirja. Heikkouteni on se,että ikävystyn helposti ja se vaikuttaa kirjavalintoihini - tietenkin.

  Kuule: Kaikki sanovat nyt, että joulukukissa on jotain vikaa. Serrkuni valitti,e ttä amaryllikset eivät kuki kunnolla ja kuolevat heti. Sama on käynyt minulla. Joulutähti, se herttainen pinkki, kuivui, kun joskus ovat kukkineet kessään asti. Vain jouluruusut ovat antaneet, mitä ovat luvanneet, mutta olenkin tuonut ne kaupasta toppapakkauksissa, vaikka kuinka kukkisivat puutarhassa lumesta, niin eivät nuo ruukkujouluruusut mitään kylmää kestä.

  Minä alan nyt tehdä muussia, lykkään gulassin uuniin ja alan sytytellä kynttilöitä. Tunnin päästä putoo sininen hetki ja silloin me istumme pöydässä ja kaikkialla kynttilöitä.

  Mukavaa viikonloppua sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalta tuo teidän iltanne! Kynttilät on sytytetty meilläkin, olemme mökillä ja pihasauna on kohta lämmin:)

   Jään alussa hieman kyllästytti, mutta sitten se tempaisi mukaan ja oli todella hyvä, mutta lukukokemushan on kovin subjektiivista.

   Minulla jouluruusu kuihtui ensimmäisenä,vaikka oli viileässä paikassa yöt ja vettä sai normaalisti. Valkoisissa amarylliksissä oli ruskeat reunat alusta alkaen. Hyasintit ruskettuivat heti, kun tulivat kukkaan. Valkoinen joulutähti pudotti lehtiään heti kotiin tuotuani. Se on silti ainoa, joka on vielä jonkin näköinen. Naapurimmekin valitti kukkiensa huonoa kestävyyttä, vaikka kuinka tarkasti hoitaisi:)

   Kiitos, samoin sinulle♥

   Poista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥