torstai 24. tammikuuta 2013

Uutta sisustusta

Hei, paljon on taas touhutta kaikenlaista. Meillä on kotona Elisan laajakaista ja se Elisa viihde, johon voi tallentaa melkein rajattomasti ohjelmia. Olen kyllä tallentanutkin ahkerasti, mutta tuo katseluaika on rajallinen ja todella paljon on tallenteita katsomatta. Tuossa meidän  laajakaistassa on se huono puoli, että sitä ei saada toimiin kunnolla. Eli maksamme turhasta. Kaapeli meille on liian pitkä, näin on  kerrottu ja siksi yhteyttä ei saada riittävän tehokkaaksi. Lisäksi mökille pitäisi saada systeemi, jolla kaksi konetta voisi olla netissä yhtä aikaa.
Nyt meillä oli koekäytössä DNA:n modeemi ja mokkula. Toimi loistavasti täällä kotona, mutta se mokkulaosa, jota oli tarkoitus kuljettaa mökille mukanaan ei toiminutkaan siellä. Kartat näyttävät, että siellä pitäisi olla hyvät 3G kentät, mutta kentät olivat huonot. Palautimme DNA:n systeemin kauppaan.  Meillä on kyllä Soneran nettitikku, joka toimii mökillä, mutta silloin siellä voi käyttää vain yhtä läppäriä ja se ei riitä meille molemmille. Kokeilut jatkuvat, kunnes hyvä ratkaisu löytyy.
Hieman kyllä hirvittävät nuo magneettikentät, mitä  langattomat laitteet luovat. Pidemmän päälle se ei voi olla terveellistä. Tuollaiset laitteet kuitenkin vaan lisääntyvät jokaisen kodissa, huh.

Sisustuksessa tapahtui pieni muutos. Sorruin ekaan  Ikean Bestå tv-tasoon. Ensimmäinen korkeakiiltoinen valkoinen kaluste meillä.Tykkään kovasti:)  Keittiön tasothan  ovat  olleet  jo  muutaman vuoden valkoiset ja korkeakiiltoiset ja olen ollut niihin hyvin tyytyväinen.  Uuden stereosoittimen hankinnasta  kaikki lähti liikkeelle. sille oli saatava siisti alusta.

Meillä, kun on vanha talo ja johdotus sen mukainen. Pistorasioita ei todellakaan ole tarpeeksi ja jatkojohtoja joudutaan käyttämään reilusti. Samoin on antennijohtojen laita. Nyt uuden tason myötä tuli antennijohdot ja muutkin johdot laitettua siististi. Melkein puolipäivää minulta niissä asennushommissa vierähtikin, kun meillähän kaikki sähkötyöt ja huonekalujen kokoamiset lankeavat minulle. Hieman saan vääntöapua, jos on tiukkoja ruuveja. Välillä ottaa päähän, kun toista ei moiset hommat kiinnosta ollenkaan, mutta näillä mennään. Olen silti kyllä aina ollut sitä mieltä, että naiset selviytyvät mistä hommasta vaan, jos vain voimat riittää.

Tässä taas kuva rappujen alusesta ennen ja jälkeen muutoksen:)
Tasolla on tätini tekemä Ilveksen tupsukorvapatsas ja patsas isästäni nuorena. Tason alla on ihanat johtohärpäkät ja seinällä  antenni härpäkkää. Eipäs ole enään.
Kotoa löytyi vanha Pariisin katumaalarin tekemä taulu, joka saa toistaiseksi koristaa valkoista muuria. Yläkuvasta huomaa, että portaiden askelmat ovat maalaamatta ja avonaiset. Nyt  aion lyödä ne umpeen (loppuu se roskien putoilu) ja maalata valkoiseksi.
Yksi ongelmakohta kotona on korjattu, mutta monia muita on vielä:)

Mukavaa viikonloppua teille kaikille ♥!

18 kommenttia:

 1. Se on hyvä ettei meillä tekevillä naisilla hommat lopu :)
  Eipä käy aika pitkäksi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se juuri on!
   Joskus vaan ei jaksa odotella, että jotain tapahtus. Silloin on parempi tarttua itse ohjaksiin:)

   Poista
 2. Muutos näyttää oikein hyvältä ja kyllä me naiset osataan :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru, samoin sinulle!

   Joskus on pakko:)

   Poista
 3. Säilytystilaa ei ole kokaan liikaa. Naiset selviävät kaikista hommista, minun periaatteeni on: silloin kun voimat eivät riitä, otetaan järki avuksi! Ja useimmiten on voimanpuutekin ratkennut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Cheri, niin onneksi koneetkin on keksitty, jos voimat loppuu:)

   Minulle vaan ison limukkapullon avaaminen on tekemätön paikka iman jotain apuvempainta. Sormissa on nivelrikko ja niillä ei saa tarpeeksi puristusvoimaa, jotta pullonkorkki kääntyisi senttiäkään:)

   Poista
 4. Hei Hanne,

  Löysin googlella blogisi ja halusin tulla antamaan vinkkejä :)

  Ensinnäkin, hienoo että nettitikkumme toimii myös siellä mökillä :)

  Sinulla on pari vaihtoehtoa joiden avulla saat netin toimimaan kahdessa läppärissä yhtä aikaa:

  1.
  Jos pidät nykyisen tikkusi, hankkimalla siihen rinnalle ns. reitittimen. Toimiipi siten että siihen tökätään se nettitikku, ja se reititin jakaa wifi:n avulla nettiyhteyden eri laitteille :)

  Esimerkki tällaisesta reitittimestä on tässä --> http://bit.ly/UpyutL Jos päädyt hankkimaan reitittimen, varmista sen myyjältä sopivuus nettitikkusi kanssa, niissä nimittäin on eroja. Parempi kysyä etukäteen ettei tarvi sitten myöhemmin katua :)

  2.
  Voit hankkia myös toisenlaisen nettitikun, nykyään löytyy sellaisiakin joissa on sisäänrakennettu wifi, eli sitä ei tökätä läppäriin kiinni vaan siinä on akku ja kaikki eli se on ihan erillinen aparaatti ja se jakaa suoraan netin muille laitteille wifin kautta. Harmi kun meillä ei ole tällä hetkellä valikoimissa tuollaista tikkua.

  Tai tässä vielä toinen vaihtoehto toisenlaiseksi nettitikuksi, tämä on 4G-malli mutta toimii myös 3G:llä ihan yhtä lailla. Tämä on nettitikun ja reitittimen yhdistelmä :) Huawei B593 Router --> http://bit.ly/WklCG7

  Tässä pari vaihtoehtoa joilla saat netin toimimaan haluamallasi tavalla, toivottavasti tästä oli sinulle apua. Olet nyt löytänyt toimivan yhteyden, ratkaistaan vielä tämä laiteongelma :)

  Jos heräsi kysyttävää niin seurailen tässä taustalla vähän aikaa, autan mielelläni :)

  Mukavaa viikonloppua toivottaen,

  Tero@SoneraPartio

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tero vinkeistä. Tarkoitus on nyt kokeilla reititintä. Kirjoittelen sitten taas sen toimivuudesta.. Meidän mökki on Ruovedellä, mutta ei aivan lähellä keskustaa vaa Syvingin salmi on meitä melko lähellä. Keskustassa on DNA:n nasto, mutta mokkulalla kokeiltuna 3G muuttuu jo parin kilometrin päästä G:ksi, kun lähdetään Virroille päin. Mökillä ei ole sitäkään, vaan yhteys on E.
   Kaikki ei ole aina sitä mitä toimivuuskartat näyttää.

   Samoin sinulle!

   Poista
 5. Hanne, nyt tuli monta asiaa, joihin on kommentoitavaa.

  Ensinnäkin mekin ostimme sen Elisan hienon viihdepaketin ja kaiken maailman kotivahdit yms., mutta se ei toimi, ei, vaikka täällä on käynyt jo yksi asiantntijakin. Kun hän laittoi kaiken mukatoimivaksi, tallennus alkoi toimia, mutta televisiosta meni äänen säätö, enkä voinut enää kuunnella englanninenglantia...tai saksaa, jota kertaan. Otimme tallennuksen pois päältä ja nyt on televisiossa ääni, mutta maksamme turhasta.

  Toinen asia on tuo korkeakiiltoinen valkoinen: Olen heikkona siihen. Meillä alkaa kesäkuulla alakerran vessan ja eteisen remppa. Ajattelin laittaa vessaan, joka palvelee myös vierasmakkarin tarpeita valkoista korkeakiiltoista laattaa seinille, jos löydän siihen sopivan turkoosin laatan takaseinälle. Kaksi kynnystä lähtee pois ja sama lattialaatta alla olevinen lattialämmityksineen jatkuu vessasta alakerran eteiseen ja tuulikaappiin, josta on käynti puutarhaan. Ja sitten tuo rappujen alunen: Siitä tulee se minun suurin onneni, että siellä nyt olevat varavuoteet sun muut saavat kyytiä ja saan sinne jotain kaunista ja valon. Tosin me emme sulje rappuja, sillä niistä tulee upeat, kun rappujen alle asentaa pienet kirkkaat ledit.

  Tuo rappjen alunen on sinulla kullä kaunis.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena, kuulostaa ihanalta tuo teidän tuleva remontti. Tuo korkeakiiltoinen valkoinen on ainakin tasoissa ja huonekaluissa todella kaunis. Pelkäsin ,että se naarmuttuu nopeasti, mutta yllättävän hyvänä se on meidän keittiössä pysynyt.
   Turkoosi laatta valkoisen kanssa on raikas yhdistelmä ja sopii hyvin vessaan.

   Haluan nuo rappuset umpinaiseksi, sillä yllättävän paljon tippuu pölyä ja roskia rappusista alas. Meillä oli tuossa alla tv, mutta se ei olut hyvä paikka juuri tuon pölyn takia.

   Nuo nettiyhteydet ovat kyllä hankalia, jos ei asu aivan kaupungin keskustassa tai kaapeltaloudessa. Moni varmaan maksaa turhasta. Nopeus ei ole ollenkaan sitä mitä sen pitäisi olla. Tänne ei vaan saa muuta laajakaistaa kuin Elisan laajakaistan.
   Kiitos, minäkin pidän siitä tuollaisena. Se on selkeä ja siisti:)

   Mukavaa viikonloppua Sinullekin !

   Poista
  2. Ja kun me asumme siis tääällä äärimmäisella saarella ja sitten ympärillä on ainakin siellä sun täällä vuoret...

   Poista
 6. Huoh noi netti ym yhteys asiat on sit kurjia ja turhauttavia..äitini kamppaili entisessä kodissa samojen ongelmien kanssa :(
  Hyvältä näyttää muutos ja saat olla ylpeä itsestäsi että kykenet moisiin hommiin ilman miestäsi! Hyvä Hanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa!
   Täytyisi ehkä asua jossain kaapelitalossa, niin olisi kunnon yhteydet, mutta kait tämäkin asia tästä vielä korjaantuu:)
   Kiitos, se on kotoa opittua, kun asuttiin äidin kanssa kahdestaan. Oli pakko pärjätä ja osata tehdä kaikenlaista. Lisäksi ennen, kun jotain pyydettiin tekemään, niin sillä tarkoitettiin "heti", muutoin äiti teki sen itse ja sen jälkeen tulikin sanomista:)

   Poista
 7. Voi kunpa saisi johdot piiloon, olen pähkäillyt tuon asian kanssa eikä ratkaisua ole.
  Hyvin näyttää siellä olevan johdot piilossa nyt.
  Hyvä muutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Arlena, ihan oikeesti tuo johtohässäkkä on ihan mahdoton, varsinkin tällaisessa vanhassa talossa. Ennen oli huoneessa yksi tai kaksi rasiaa, mutta eihän nykyään sellaisella pärjaa:)
   Kiitos!

   Poista
  2. Tyttären kumppanin perheellä on firma, joka liittyy kaikkeen tähän media-alaan etc., mutta eipä ollut Merin ja Teemunkaan huushollissa johdoille keksitty muuta kuin joku niputus.

   Ja se on Hanne totta, että vanhoissa taloissa ei ole riittävästi pistorasioita. Tuo asia todella suututtaa usein. Toisaalta se on jossain mittakaavassa tietysti pieni murhe ja turha valitus, mutta kun...

   Poista
 8. Portaiden alustasta tuli kaunis! :)

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Kaisa!

  Samoin Sinulle! Putousta katsellaan:)

  VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥