maanantai 1. lokakuuta 2012

Kanttarellikeittoa

Nyt on syöty tarpeeksi kanttarellikastiketta. Oli aika kokeilla kanttarellikeittoa:)

Kanttarellikeitto:
n. 1 l puhdistettuja ja silputtuja kanttarelleja
1  pilkottu sipuli
nokare voita
1 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
suolaa
maustepippuria

Kypsennä sipulit ja sienet kevyesti voissa kattilan pohjalla. Ripottele jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi ja murennettu kasvisliemikuutio. Anna kiehahtaa. Lisää ruokakerma. Kuumenna sekoittaen. mausta mustallapippurilla ja suolalla.

Ihanan täyteläiseltä maistui.
Terkuin!♥

Hanne

9 kommenttia:

  1. Minun oikein himoherkkuani! Kiitos kun laitoit reseptin. Me söimme tänään suppismuhennosta ja nyt arkena ihan vain keitettyjen perunoiden kera: Hyvää oli. Jos huomenna sitä omenasosetta taas...;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leena, sieniäkin on nyt niin reilusti, että täytyy oikein suunnitella, mitä kaikkea niistä tekee.
      Onko sinulla hyvä kellari, vai miten säilöt ne omenasosemäärät?

      Poista
  2. Varmasti terveellistä :-)
    Mukavaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arja!
      Hyvää se ainakin oli ja yllättävän täyttävää:)

      Poista
  3. Kanttarelli keitto on hyvää! Ja niin on myös piirakkakin ja sinne, kun paistaa vielä pekonia joukkoon... niin nam :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marru, niin on. Kiitos tuosta piirakkavinkistä. Täytyykin seuraavaksi kokeilla sitä, kuulostaa todella herkulliselta ja ruokaisalta!

      Poista
  4. Kantarelleja ei olla tänä syksynä löydetty, mutta suppilovahveroita kyllä ja niistä on hyvää keittoa tehty. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu, suppiksiakin on ollut reilusti ja varmasti löytyy lisääkin. Se on tosi monipuolisesti käytettävä sieni. Sitähän voi lisätä melkein minne vaan.
      Meillä nuoretkin ovat innostuneet sen keruusta ja käytöstä!

      Poista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥