Kanttarellikeitto:
n. 1 l puhdistettuja ja silputtuja kanttarelleja
1 pilkottu sipuli
nokare voita
1 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
suolaa
maustepippuria
Kypsennä sipulit ja sienet kevyesti voissa kattilan pohjalla. Ripottele jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi ja murennettu kasvisliemikuutio. Anna kiehahtaa. Lisää ruokakerma. Kuumenna sekoittaen. mausta mustallapippurilla ja suolalla.
Ihanan täyteläiseltä maistui.
Terkuin!♥
Hanne
Minun oikein himoherkkuani! Kiitos kun laitoit reseptin. Me söimme tänään suppismuhennosta ja nyt arkena ihan vain keitettyjen perunoiden kera: Hyvää oli. Jos huomenna sitä omenasosetta taas...;-)
VastaaPoistaHei Leena, sieniäkin on nyt niin reilusti, että täytyy oikein suunnitella, mitä kaikkea niistä tekee.
PoistaOnko sinulla hyvä kellari, vai miten säilöt ne omenasosemäärät?
Varmasti terveellistä :-)
VastaaPoistaMukavaa alkanutta viikkoa <3
Kiitos Arja!
PoistaHyvää se ainakin oli ja yllättävän täyttävää:)
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKanttarelli keitto on hyvää! Ja niin on myös piirakkakin ja sinne, kun paistaa vielä pekonia joukkoon... niin nam :D
VastaaPoistaHei Marru, niin on. Kiitos tuosta piirakkavinkistä. Täytyykin seuraavaksi kokeilla sitä, kuulostaa todella herkulliselta ja ruokaisalta!
PoistaKantarelleja ei olla tänä syksynä löydetty, mutta suppilovahveroita kyllä ja niistä on hyvää keittoa tehty. Nam!
VastaaPoistaHei Satu, suppiksiakin on ollut reilusti ja varmasti löytyy lisääkin. Se on tosi monipuolisesti käytettävä sieni. Sitähän voi lisätä melkein minne vaan.
PoistaMeillä nuoretkin ovat innostuneet sen keruusta ja käytöstä!