Yritin pelastaa viimeisiä käyttökelpoisia maahan tippuneita omenoita tekemällä niistä jotain.
Hilloksi ne ovat liian makeita ja jauhoisia, joten tein omena-pannaria ja omenamuffinsseja.
Aivan mahtava tuoksu leijaili asunnossa koko päivän. Puolisokin oli mielissään kotiin tullessaan, kun kotihengetär oli ahertanut hellan ääressä:) Tottahan toki touhusin ulkonakin, sillä eilen EI SATANUT!!! (päivällä:) Sain haravoitua ensimmäisen satsin pihaan pudonneista lehdistä. Lisää tippuu koko ajan, vaikka koivut ovat melko hyvin jo pudottaneet lehtensä. Pihatiekin oli niin paksun lehtikerroksen peittämä, ettei soraa näkynyt laisinkaan.
Omenapannari:
Kattilaan:
0.5dl vettä
0.5dl sokeria
1tl kanelia
10kpl kotimaisia omenoita kuorineen viipaloituna
*keitin kunnes omenat olivat hieman pehmenneet
*kaadoin omenat siivilän kautta leivinpaperilla suojatulle pellille ja levitin siihen tasaisesti
Pannaritaikina:
4dl vehnäjauhoja
8dl maitoa
2 munaa
1.5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
puolikas rkl kardemummaa
100g margariinia sulatettuna
*sekoita kuivat aineet keskenään
*lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini
*lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini
*kaada valmis taikina omenien päälle pellille ja paista 200 asteessa n. ½ tuntia
Olisi ehkä voinut sekoittaa omenasurvoksen suoraan pannaritaikinan sekaan.
Näin tehden osa soseesta tahtoo jäädä leivinpaperille.
Ohjeen bongasin täältä.
Omenamuffinssit:
7 dl omenanpaloja
3 rkl voita
2 dl sokeria
1 rkl kanelia
Taikina
200 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 munaa
1½ tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl kylmää maitoa
Pilko kattilaan omenat, voi sekä sokeri ja kuullota noin viisi minuuttia. Lisää kaneli. Valuta osa nesteestä pois.
Sekoita voisula ja sokerit keskenään. Lisää vatkaten munat. Yhdistä kuivat
aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja paloitellut omenat.
Sekoita hyvin.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa uunin
keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sirottele päälle
tomusokeria.
Ohje on täältä
Hieman makeitahan nämä olivat, omput olisivat ehkä voineet olla kirpeää lajiketta. Täytyy tehdä seuraava satsi talviomenoista.
Molemmat omenaherkut kelpasivat S:lle evääksi, olivat todella hyviä!
Suloista pikkulauantaita kaikille!♥
Hanne
Suloista pikkulauantaita kaikille!♥
Hanne
Oletpas ahkeroinut!
VastaaPoistaToivotaan ettei täällä satais tänään niin pääsis pihahommiin kans.
Niinpä,taisin hämmästyä itsekin:)
PoistaMeillä hieman aurinko näyttäytyy.
Olinpas väärillä tunnuksilla liikkeellä ^^
VastaaPoistaMoi Arja!
PoistaMulle sattuu sama silloin tällöin.
Minäkin tein eilen omenapannaria ja suppilovahveroista sienipiirasta. Hyvää oli ja perhe ilahtui!
VastaaPoistaOlet ahkeroinut Sinäkin!
PoistaMukavaa, kun saa perheeltä hyvää palautetta:)
Wautsi Hanne! Kiitos hurmaavista ohjeista. Kopsaan nämä heti illalla jo. Nyt alan...arvaa mitä;-), valmistaa taas omeansosetta, sitä kanelista, uunissa. Tämä ei tunnut loppuvan, sillä on niin kivaa ja herkullista. Aion vielä yllättää R:n tuolla omenapanannarilla ja vaniljakastikkeella!
VastaaPoista♥
Hei Leena, kokeile ihmeessä:)
PoistaHyviä reseptejä olivat.
Meillä jo nuo aikaiset omenat ovat melko huonoja, kiitos jatkuvan sateen.
Talviomenat ovat mitä parhaimmat.
Teet hillosi oikein leivinuunissa, jos oikein ymmärsin. Muhii varmasti hyvin ja samalla tulee talokin lämpöiseksi:)
Oi miten herkullisen näköisiä muffareita! Olisipa kiva tulla töistä kotiin, kun herkkujen tuoksu leijailisi vastaan...
VastaaPoistaKiitos Pohdiskelija!
PoistaIhana tuoksu kyllä houkuttaa ja kotiovella sisääntulijaa:)
Ihana pannari. Mutta muffinsit veivät sydämeni, niin herkullisen näköisiä.
VastaaPoistaKokeilenpa niitä viikonvaihteessa. Laitan sokeria omeniin vain hitusen. Huomasin omassa paistoksessani, että omenoiden sokerimäärä oli aivan liian iso. Taikinastahan sokeria ei voi vähentää kuin hieman.
Kiitos Arleena, sokeria on hyvä vähentää, vaikka meillä vain minä olin sitä mieltä, että olivat turhan makeita:)
PoistaHyvvää huomenta kammarista ! Täälläkin viimmettiset punakanelit keitettiin eilettäin illalla sosseeksi :)
VastaaPoistaHei Lovviisa!
PoistaPunakanelit ovat mahtavan makuisia omenoita.
Meillä valmistuu seuraavaksi talviomenat, joidenka nimeä en tiedä.
Sosetta pitää keitellä vielä:)