lauantai 21. elokuuta 2010

Pihapostaus

Taas on melkein viikko vierähtänyt, aika kulkee kuin siivillä. Vain vaivaiset 125 päivää ja on jouluaatto.
Kiertelin hieman tontillamme ja napsasin kuvia vielä kukkivista kesäkukista ja kasvihuoneesta.Yksi auringonkukkakin on kasvanut lintujen talvella syömistä siemenistä.
Tomaateissa on paljon vihreää, samoin paprikoissa.Munakoison kukka on kauniin liilan värinen ja itse koiso on veikeän näköinen pullistuessaan päivä päivältä
isommaksi. Laitoin muutamia siemeniä keväällä kasvamaan, ja koska tuo meidän uuden kasvihuoneen pystytys venyi aika pitkälle kesään , en odottanut minkäänlaista kasvustoa. Voi silti olla etteivät ehdi täyteen kokoonsa tänä kesänä. Pääasia oli kuitenkin saada jotain onnistumaan. Ensi vuonna voi olla aikaisemmin liikkeellä.
Muutama kuva niistä ei toivotuista puutarhakukista.

Tuon vaaleanpunakukkaisen nimeä en muista, mutta tuo valkoinen on elämänlanka. Se on todella viheliäinen .
Se kietoutuu marjapuskiin ja kukkapenkkeihin. Olen taistellut sitä vastaan monin keinoin, mutta mikään ei tunnu auttavan. Onhan siinä kauniit valkoiset kukat, mutta se tukahduttaa kaiken muun alleen ja kieputtaa kaikki oksat samaan vyyhteen.
Omenoita on myös tänäkin vuonna tulossa valtavasti. Kovin isoiksi ne eivät kylläkään kasva.

Karviaispensaatkin ovat täynnä makoisia marjoja.
Tässä talovanhuksemme.

Mustat viinimarjat ovat vielä keräämättä, mutta toivottavasti jostain liikenee aikaa niiden keruuseen ja pakastamiseen. Pakkasessa on kyllä vielä edellisvuotisiakin marjoja, kahden hengen talous ei niin paljon niitä vuodessa kuluta ja lapsille ne eivät kelpaa.
Mukavaa viikonloppua kaikille ja kiitos kommentoijille♥

6 kommenttia:

 1. Ihanan rehevää! Meillä kaikki on kuumuudesta nuutunutta. Kasvit eivät enää pystyneet ottamaan vettäkään vastaan kun kuuma tukahdutti!

  Sadonkorjuu on ihana palkka kovasta työstä!

  VastaaPoista
 2. Teillä on kauniin vehreää! Sateet kiertelevät meitä kuin kissa kuumaa puuroa. Toivottavasti saadaan pian vähän sadetta.

  Kaapista tuli hieno. Kerroitko jo millä maalasit?

  VastaaPoista
 3. Emilia; meillä on hieman onneksi sadellut ja savimaa pidättelee sitä kosteutta.
  Tuire; enpäs ole kertonut, mutta käytin Helmi kalustemaalia, puolihimmeää valkoista. Vielä täytyisi vähän hioa sitä kuluneemman näköiseksi.

  VastaaPoista
 4. Ihana puutarha teillä, loppukesä on mahtavaa aikaa. (Kuule, jos kirjoista tykkäät, annan vähän vihjeitä täällä: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. P.S.
  Elämänlangan voi antaa kukkia, jos leikkaa pois sitten kun tulee siemenet. Jos on iso puolvilli puutarha, ei kukkapenkissä..

  VastaaPoista
 6. That is definitely the time to get what in fees this way, but at least you won't go to collections. Payday Loans Online

  VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥