maanantai 14. tammikuuta 2019

Mennyt vuosi kuvina osa 1

Tammikuu

Uuusivuosi vaihtui mökkinaapureilla iloisissa merkeissä.
Äitini oli ihan järkyttävässä flunssassa, eikä jaksanut mitenkään hoitaa isääni kotona, joten molemmat olivat meidän kanssa mökillä. Lepo tuli molemmille tarpeeseen. Muutoinkin tammikuussa lähinnä täytettiin akkuja talvisissa maisemissa maaseudun rauhassa lenkkeillen ja lumitöitä tehden.  Kuun lopulla aurinkokin jo näyttäytyi ja maalasi mahtavat maisemat kera huurteisten puiden. Yksi kunnon vesisiadekin mahtui kuvioihin ja sai aikaan katalat kaljamat.
Mökille hankittiin muutama vanha huonekalu blogiystävältä Pepiltä. Lillassa majaillut vanha puusohva "Annastiina" ja kaunis piironki muuttivat meille. Sohvää pyöritettiin ympäri tupaa, mutta löysihän se vihdoin paikkansa ja on nyt täysin kotiutunut :)

Helmikuu


Kuun alussa suuntasimme auton nokan kohti Pyhäniemeä, jossa vietimme viikon kelomökin syleilyssä ulkoillen, lukien,saunoen ja hyvin syöden. Ilmat suosivat. Pakkasta oli melkoisesti, mutta aurinko paistoi koko viikon siniseltä taivaalta.
Kuun loppupuolella aurinko jo lämmitti poskia niin, että ulkona saattoi jo kahvitella.. Rakkaat lastenlapset viettivät äitinsä kanssa yhden viikonlopun mökillä. Siinä riitti papalle hommia, kun juoksutti kahta pulkkaa vuoron perää:)

Maaliskuu

 Auringonpaiste vaan jatkui kuten  meidän mökillä olo. Kotona käytiin vaan linnut ruokkimassa ja avittamassa äitiäni. 
Puolessa kuussa oli vuorossa naisten perinteinen Tallinnan reissu. 
Se on aina yhtä virkistävä. Nyt vierailimme erikoisessa taidenäyttlyssä täällä.    Multimediallisessa näyttelyssä esiteltiin taidehistorian klassikkoja Claude Monetilta, Vincent Van Goghilta ja Gustav Klimtiltä. Todella mielenkiintoinen tapa esitellä taidetta.
Palmusunnuntaina olimme Ruoveden kirkossa kuuntelemassa ihanaa selloduoa. Hieman harmitti, että väkeä oli niin vähän liikkeellä.
Pääsiäisenä saimme mökille pokani perheen  pääsiäisaterialle. Leivoin raikkaan mango-juustokakun, joka maistui meille kaikille.

Huhtikuu
Onkohan minulla ruusuiset muistot, mutta aurinkoinen keli  vain jatkui ja jatkui ja lämpö vaan lisääntyi. 
Murun kanssa tehtiin pitkiä kävelylenkkejä  kotosalla ja mökillä. Jäällä oli hyvä kävellä  ja aurinko sai posket punoittamaan. 
 Alexkin pistäytyi papan ja minun luona Orivedellä yhtenä kauniina viikonloppuna. 
Lumi hupeni ihan silmissä ja linnut liversivät taukoamatta. Ekat narsissit ja esikot puskivat kovaa vauhtia ylöspäin. Istutin mökille ekat orvokit ja ulkoamme oli ahkerassa käytössä.
Kevät eteni hurjaa vauhtia. Ehdin jo surkutella, että kohta tulee varmasti takatalvi ja kasvu seisahtuu.

Tampereella järjestettiin taas Supermessut. Vierailin siellä, mutta taso laskee joka vuosi huolestuttavasti. 
Huhtikuun lopulla avattiin Tampereelle uusi upea ostoskeskus RATINA keskelle kaupunkia. Ylhäällä olevasta ravintola Periskoopista avautui upeat näkymät Pyhäjärvelle ja Alarantaan. Hiukan ajattelutti, että miten Koskikeskus pärjää, kun viereen nousi uusi uljas ostoskeskus. Aika sen näytää. 

Toukokuu
Perinteisesti Vappu aloitti toukokuun ja silloin aterioitiin mökin pihalla :) 
Mökillä yhdessä kukkapenkissa näytti mullasta puskevan jotai. Minulla ei ollut mitään muistikuvaa, mitä olin siihen laittanut. Ne näyttivät isoilta purjon varsilta. Joku varmaan tietääkin, mitä olin istuttanut, mutta näette ko. kukat ensi kuussa:)
Punkit olivat jo heränneet., huh! Tiedossa oli jokailtaiset syynit sekä Murulle,että meille:)
Kasvun ihme näkyi joka puolella ja vauhti oli hurjaa. Purot tulviat yli äyräiden ja rannassa oli vesi niin korkeella, että en muista koskaan nähneeni.Mökkitie oli ikävää savivelliä, kun routa suli yhtäkkiä. 
Päivät kuluivat aamusta iltaan ulkona. Pihassa riitti kuopsutettavaa. Mikä ihaninta, mä sain vihdoin yli vuosi sitten maalaamani lavakaulukset maahan.

Ensin kauluksien ympärille laitettiin kuorikatetta, mikä osoittautui täysin vääräksi. Muurahaiset valtasivat katteen välittömästi ja niitä oli heti paljon. Puoliso oli mielissään, kun kerroin, että se onkin lapioitava pois:) No siitä sai hyvää katetta juhannusruusuille. Kasvuunlähtö lavakaulluksissa tapahtui käsittömän nopeasti. Ehkä ilmoillakin oli hiukan vaikutusta siihen ja samoin, että kaikki perennapenkit tuli siistittyä. Aikamoinen urakka tuli kyllä tehtyä.
Alexin muskarin päättäjäist olivat Tamperetalossa. Uskomattoman kivuttomasti tuollaiset parivuotiaat eläytyvät esityksiinsä, vaikka yleisöä oli runsaasti. Kyllä siinä meitäkin jännitti.
 Naisten tapamisviikonloppu oli Tampereella helteisessä ja aurinkoisessa säässä ja heti perään vietettiin  Alexin 2-vuotissyntymäpäivää.

Kesäkuu

Kesäkuussä koko piha puhkesi kukkaan. Kaikki tuntuivat kukkivan yhtä aikaa. 
Ne minun "purjot" olivatkin jättilaukkoja:) Mahtava kukkija, mutta edessä olisi voinut olla jotain matalaa kukkaa tukemassa hentoja varsia. 
Aurinko läkitti edelleen ja maat huusivat vettä.
Pistäydyin pikaisesti Helsingissä "Haluatko Miljonääriksi" kuvauksissa. Ihan mielenkiintoista nähdä, miten ohjelma koostuu pienistä pätkistä. Kokemus tuokin. Kiitos Tuula, että lähdit kaveriksi!
Lavakauluksissa kasvu oli hyvässä vauhdissa ja vettä kului. Kuten huomaatte, laitoimme kaulusten ympärille soraa ja betonilaatat. Toimivat hyvin ja pysyivät siistinä.
Jarno ( poikani) ja Susanna (tuleva miniäni) ehtivät edes yhtenä viikonloppuna mökille saunoon ja uimaan. Alexkin oli kuun lopun kanssamme ja pappa sai toimia hevosena maitokärryissä:)
Kesäkuukin oli sateeton, ihan uskomatonta.

Toivottavasti jaksoitte seurata mukana. 
Teveisin ♥
Hanne



11 kommenttia:

  1. Oi niin paljon tapahtumia ja niin kauniita kuvia ♥ Oikein Ihanaa tätä vuotta Sinulle toivottelen ♥

    VastaaPoista
  2. Kommenttini taisi eksyä joulukuviin, vaikka näitä katselin:)

    VastaaPoista
  3. Niinhän se oli, mutta ei haittaa. Vastasin sinnekin:)

    VastaaPoista
  4. Hyvä kooste menneestä vuodesta, ja paljon tapahtumia. Oikein hyvää tätä vuotta Hanne❤

    VastaaPoista
  5. Kiitos Jael. On tullut niin vähän päivitettyä,että on mukava jotain tapahtumia laittaa muistiin tänne blogiin.

    VastaaPoista
  6. Sussiunakkoon, joko vuosi hurahti siitäkin kalusterumbasta 😄 Mihin nämä päivät oikein hukkuu??
    Oikein ihanaa alkanutta vuotta 💞

    VastaaPoista
  7. Kiitos Pepi 💛 Vauhti vaan kiihtyy, kun ikää lisääntyy 😁

    VastaaPoista
  8. Ihana kollaasit! Paljon on kaunista ympärilläsi!

    VastaaPoista
  9. Olipa kiva kooste ja paljon kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  10. Yes, I am totally agree with you, I am a great fan of your website, Keep writing such amazing post,

    Thanks for sharing.


    Top event management company in jaipur


    Regards

    Sameer

    VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥