tiistai 22. lokakuuta 2013

Vanhat astiat kunniaan

Meillä on mökillä vanhoja astioita, joita tulee harvoin käytettyä.
Ne ovat jemmassa kaapin perällä tai vitriinin hyllyillä vaikka voisivat olla jokapäiväisessä käytössä. Pysyisivät hyvinä vaikka olisivatkin käytössä, sillä mökillä tiskaus tapahtuu hellävaraisesti käsin. 
Kotonakin on vanha astiasto, jota käytän vain jouluna ja lisäksi "parempia astioita" (Teemaa, Arctikaa, Pentikkiä), mitä käytetään vain silloin tällöin. Siis ihan hölmöä säästämistä.
Olisi kiva kuulla onko teillä erikseen arkiastiat ja juhla-astiat?

Työporukka sai  muuten nauttia nakkikeittolounaan Arabian vanhoista astioista! 

Lopuksi kuva Namusta joka on oikea vilu"kissa". Sisälläkin toppaliivi päällä ja olo on ihanaaaa.

Mukavaa viikon jatkoa!
Säät taitavat taas lämmetä, mutta johan tässä on paleltukin, hrrrr:)


18 kommenttia:

 1. Kauniita! Kyllä minä olen pyrkinyt käyttämään vanhoja astioita, ovat silmälle ilo;) Käytän kyllä välillä ihan Ikean lautasiakin, milloin mitäkin, fiiliksen mukaan;) Mutta harmihan se on, jos koko ajan kaapissa seisovat kaunistukset... Mukavia syysilmoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hyvä mieli!
   Ikeallakin on kauniita astioita jotka sopivat helposti muuhun kattaukseen. Meillä on arkiastioina Kultakeramiikan sinivalkoiset astiat, mutta väri on melko hallitseva. Ruoka tulee kauniimmin esille yksiväriseltä lautaselta.
   Samoin sinulle, vaikkakin nyt vettä vihmoo!

   Poista
 2. Upeaa, kaunis kattaus.
  Vanhat astiat kunniaan kyllä.
  Minulla joskus into kerätä Arabiaa, jos halvalla saa.
  Jouluna kyllä paremmat astiat, ei mitään merkki tuotetta ,mutta kauniita sellasia ja hopeiset aterimet.
  Arken myös Arabiaa kuppeina, eli tietty muumeja :P
  Nakkikeitto perus hyvää ruokaa, nami ja Namu on ihana reppana vilukissa, turkki liivi vaan päälle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Seija!
   Kiitos! Arkikupiksi on ihan selvästi tullut uto hankkimani Muumimuki. Ostin toisenkin vaaleanpunaisen Rakkaus kupin. On aivan ihana. Juomme niistä aina mökillä ollessamme.
   Namu on kyllä niin viluinen eikä pidä ollenkaan tuulisesta ilmasta:)

   Poista
 3. Vanhoissa astioissa on tunnelmaa! (kuten vanhoissa taloissa t. vanhan talon asukki). Näin ruokablogin pitäjäksi minulla on kyllä aivan onneton sekalainen astiasto.
  Namu on tosi namu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula!
   Samanlainen vanhan talon ja vaaaanhan mökin asukki täällä hääräilee.
   Sinulla on aivan ihani ruokija ja astiasi ovat kuvissasi kauniit:)
   Kiitos!

   Poista
 4. aikaisemmin minäkin säästelin vanhoja astioita, mutta sitten aloin ajatella, että käyttöönhän ne on tehty ja että on ihan turhuutta pitää niitä kaapissa. *Niin meillä on nyt arkikäytössä Arabian Linnea astiasto ja kahvikäytössä 70-luvun arabian BR-kluppeja kaikkia mahdollisia kuvioita. Lisäksi löytyy vanhaa Röstrandia yms. Vanhat astiat ovat niin kauniita. Ainoa joka on vain koristeena hyllyssä, on Arabian Papukaija kannu, koska se on niin arvokas, rahallisesti sekä tunnearvoltaan, että sen särkyminen olisi katastrofi.

  Toppaa päälle tässä on alettava etsiä itse kunkin. Namu on kyllä supersuloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mustakissa!
   Olet oikeassa, että on sulaa hulluutta säästellä astioita kaapinperällä.
   Papukaija kannu on kyllä todella arvokas. Ymmärrän, että pidät sitä kaapin päällä.
   Vanhoissa astioissa on sitä tunnearvoa, varsinkin kun ne ovat suvun perintöä:)

   Poista
 5. Voi ihana tuota Namua♥
  Meilläkin on "paremmat" astiat joista tarjoillaan vieraille....ja samaa mieltä hullua säästämistä. ..eikä vaan astioiden vaan kaiken muunkin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irmastiina!
   Niin tuo säästämistouhu on ihan hölmöä, mut minkäs itselles voit. Minäkin pesen erilaisia muovirasioita, joissa on ollut esim. valmista punajuurisalaattia. Käytän niitä sitten ruoan rippeissä ja muussa säilytyksessä vaikka kaapissa on hyviä muoviastioita tähän tarkoitukseen:)

   Poista
 6. Minä käytän ihania vanhoja astioitani joka päivä, mutta tiskaan aina käsin ja hyvällä tiskiaineella.En edes omista tiskikonetta, koska minun pieni perheeni ei sellaista tarvitse ja astiani eivät siitä tykkäisi. En viitsi pitää astioitani vain kaapissa, kun vieraita meillä käy tosi harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elina!
   Tuo on hyvä periaate, siihen olisi minunkin pyrittävä!

   Poista
 7. Kotona on Villeroyn kestävät arkiastiat (eivät väikähdä isompiakaan kolahduksia) sekä uudempaa Arabiaa, mutta mökillä syödään kyllä vanhoista arabialaisista. Juhla-astioina siellä pidän sinistä Fasaania. Enemmän pitäisi noita vanhoja käyttää! Juotteko kahvinne isoista mukeista vai kauniista kupeista? Itse en kahviin puutu, mutta kieltämättä teetä tulee hörpittyä mukista, vaikka omistan ihania teekuppeja.

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari!
   Villeroyn astiat ovat kyllä kauniita, mutta en tiennytkään, että ovat niin kestäviäkin.
   Meillä ei mökillä edes ole virallisia juhla-astioita tilan vähyyden takia ja muutenkin:)
   Kahvia juon mieluiten ohutreunaisesta leväsuisesta kunnon kahvikupista (esim. Arabian kultareunakuppi). Kahvi maistuu aivan erilaiselta kuin paksusta mukista ja jäähtyykin mukavasti. Mökilläkin käytän mielusti leveäsuista oikeaa kahvikuppia, mutta nyt kun hankin pari muumimukia olen käyttänyt niitä:)
   Muistan, että 70-luvulla oli käytössä sellaisia lasisia kahvikuppeja (paksureunaisia, melko pieniä, keltaisia ja punaisia) niistä kahvi maistui aivan kauheelta. Kahvikuppi on oltava posliinia:!

   Poista
 8. Nuo melkein kaikki astiat, erikoisesti lautaset ja maitokannu, tuovat lapsuusmuistot mieleen.
  Minulla ovat vanhemmat astiat jääneet pölyttymääb kaapin perille ja ns pyhäastiastoa tulee käytettyä arkenakin Artican rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Arleena! Itse näin tällaisen Arabian lautasen vasta, kun tutustuin mieheeni. Nämä lautaset ovat mieheni vanhempien jäämistöä. Yllättävän hyvin säilyneitä, mutta ne on aina pesty käsin. Mökillä on hyvä käyttää vanhoja astioita sillä mökki on yli satavuotias. Kaupunkiympäristöön sopii paremmin nykyaikaiset astiat. Maija Louekarin Marimekolle piirtämät Siirtolapuutarha ja Oiva astiat ovat ihania, samoin Pirkan Anno sarjan astiat.

   Poista
 9. Todella kauniin näköisiä lautasia.

  Meillä ei ole itsellä mitenkään kvoin erikoisia astioita tai lautasia. Ja suurin osa lautasista taitaa olla miehen, on ollut täällä jo ennen kuin mä muutin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Imlacking!
   Olen yrittänyt ostaa samaa sarjaa,mutta kyllä meilläkin yksittäisiä astioita on. Niillä on hyvä täydentää muuta kattausta.

   Poista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥