torstai 21. maaliskuuta 2013

Nopea kahvikakku

Ihanaa aurinkoista aamupäivää!
Eilen oli siivous-,pesu-,silityspäivä eli tein rästiin jääneitä kotitöitä. Ulkona oli kyllä upea ulkoiluilma, mutta tuuli meni luihin ja ytimiin ja kotiduunitkin oli tehtävä. Kaiken urakan jälkeen oli hyvä kahvi paikallaan, mutta sehän vaati jotain hyvää syötävää ja kotona oli vain ruisleipää.Niinpä pyöräytin pitkästä aikaa kakun, kuivan sellaisen. Samalla saatoin juhlistaa päivän voittoa yöstä.
Taisi olla deja vu, sillä kakun valmistuttua ystävä soitti ja kertoi tulevansa käymään:)
Kakku on nopea ja helppo valmistaa ja on hyvää. Olen saanut reseptin äidiltäni, joka yhteen aikaan teki tätä viikoittain.

Kahvikakku

  • 6 dl     vehnäjauhoja
  • 3 dl     sokeria
  • 2 tl      kardemummaa
  • 4 tl      leivinjauhetta
  • 3dl   kerma-maitoseosta
  • 100g   sulatettua margariinia
  • 2 dl     rusinoita

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään kulhossa ja laitetaan voideltuun ja korppujauhoitettuun (itse käytin mannaryynejä) vuokaan. Päälle raesokeria ja pähkinärouhetta tai mantelirouhetta, kookoshiutaleita, kirsikoita, ihan mitä itse haluaa.
Koko komeus uuniin 200ºC  ja aika noin 40 min.

Mukavaa torstain jatkoa kaikille ♥!

Hanne

2 kommenttia:

  1. Hitsi kun olet hyvä kuvaamaan!

    Minä pidän kahvikakuista eli ns. kuivakakuista. Tein eilenkin taas tiikerikakun vaikka ehkä ei olisi pitänyt;-)

    Ah, rakastan mantelinmakua, joten sitä tähän rouhisin vähän ylimääräistäkin.

    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Leena! Digikamerahan tuon tekee, vaikka toivoisin joskus saavani hankittua kunnon järkkärin:)

    Tiikerikakku on mieheni lempikakku.
    Hieman kyllä ajattelin kun kakkua tein, että eihän näitä kiloja näin pudoteta, mutta väliäkö sillä:)

    VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥