sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Mennyt vuosi 2015 kuvin ja sanoin

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!
Mitä jäi mieleen vuodesta 2015?
Elämässäni tapahtui suuri muutos jäätyäni pois työelämästä tammikuun lopussa. Sopeutuminen oloneuveksettareksi otti aikansa. Sitä oli kuvitellut, mitä kaikkea ihanaa tekeekään, kun on vain aikaa. Todellisuus olikin sitten karumpi. Mitään en oikein saanutkaan aikaiseksi, kun oli sitä aikaa ja kaikken saattoi siiirtää seuraavaan päivään :) Onneksi saimme aikaisen kevään ja mökillä sitä hommaa piisas!
Kollaaseja kuluneesta vuodesta:)
Tammikuussa tarjosin mansikkakakkua ja kahvia työtovereille läksiäisiksi, Aika kului oleillen ja kutoen. Kudoin elämäni ekat tillukkaat valmiiksi asti! Mökillä vietimme muutamia viikonloppuja saunoen ja ulkoillen.
Helmikuussa vietimme ihanan viikon Pyhäniemessä mökkeillen. Lunta oli ihan mukavasti, ja pääsimme vihdoin suksille. Auringonpaisteesta nautittiin niin kotona kuin mökillä.Ihanaa aikaa, kun voi jo istuskella ulkosalla ja naatiskella.
Remontti-intoa ei vielä ollut, sillä edellinen remppa kotona ( terassi + eteinen)  saatiin valmkks juuri joulun alla:)
Maaliskuu olikin sitten jo  keväinen. Ensimmäiset sinivuokot aloittivat kukintansa ja kukkivat todella pitkään.  Haravoin jo mökillä ja nautin ulkopaljusta lumihankkien keskellä auringon paistaessa:) Mökillä laitoimme  listat paikoilleen makuuhuoneeseen.
Otin pelargoneista taimia ja istutin uuteen multaan. Pääsiäistä laiteltiin kotiin ja mökille! Oli mukava kerätä pajuja kransseihin, kun oli niin hyvä hankikanto pitkästä aikaa.
Huhtikuun alussa valkolakkasin mökin makkarin lattian kolmeen kertaan:)
Olohuoneeseen tuli HETKEKSI vähän tilaa, kun makkariin palautui sinne kuuluvat kalusteet.
Huhtikuu oli vielä ihanan keväinen. Ajoittain jopa kesäinen, sillä 28.4. mittari näytti 20 astetta.
Kalastimme ja katiskaan ui haukia  kiitettävästi, niistä riitti osa pakkaseenkin. Loppukuusta olohuone alkoi täyttyä  kalusteilla, sillä keittiön remontointi oli käynnistymässä. Aittaan tehtiin keittiö siirtämällä sinnne tiskaus ja ruoanlaitto. Mahtuipa sinne ruokailuryhmäkin jos ulkosalla ei pystyisi aterioimaan. Tämä osoittautuikin järkeväksi siirroksi, sillä kesä oli mitä oli!
 
Huhtikuun lopulla tein ihanien ystävien kanssa reissun keväiseen Tukholmaan, jossa kirsikkapuut olivat täydessä kukassa:)
Keittiön ikkunan alla oleva monivuotisten perennoiden penkki oli jäämässä remontin alle, joten kukille oli keksittävä uusi paikka. Pakko oli löytää nurmikosta sopiva kohta ja aloittaa kaivuu. Samalla innolla käännettiin kasvimaa ja vietiin tomaatintaimet saunan päätyyn. Siirrettävien taimien lisäksi tähän uuteen penkkiin oli tulossa sipulikukkia, jotka  olivat vasta purkeissa kasvuaan aloittamassa.
Kotona siirsin tomaatintaimet kasvihuoneeseen (kurkut hiemen myöhemmin) ja tein nopean kukkapenkkien siistimisen. Märkää sanomalehteä rikkaruohojen päälle ja multaa peitoksi. Hyvin toimii ja maa tykkää:) Apukeinoja on käytettävä, että jää aikaa mökillä oloon ja remppaan.
Toukokuun ja kesäkuun kukkijoita:) Vaahtera kukki ennätysmäisesti, enkä ole koskaan nähnyt niissä "neniä" niin paljon kuin tänä suvena oli! Mökin omppupuissa oli vain muutama kukka ja vaikka kotona omenapuut kukkivat hyvin, niin satohan jäi ihan olemattomaksi... kitos huonon kesän ja pihlajamarjakoin.
Kesäkuussa alkoi remontti toden teolla.
Lattialaudat, niskat ja olkisilppu pois ja betonikansi hajalle. Sen alta paljastui hiekan seasta tiilenpalasia ja pieniä ja isoja kiviä sekä kivenjärkäleitä. Juhannus meni mukavasti tuota uloskärrätessä. Onneksi ilmat olivat niin huonot, ettei työteko harmittanut:)
Heinäkuussa puoliso oli duumissa ja nivustyrä oli alkanut vaivaamaan raskaiden kivien nostelusta, joten remontti ei edistynyt. Olimme suurimmaksi osaksi kotona ja sain kesäkuussa aloittamani remontin valmiiksi. Muutin ääriään myöten täyden vaatekomeroni "avaraksi vaatehuoneeksi".
Harmi, etten ottanut kuvia ennen komeron tyhjennystä, mutta voitte kuvitella kuinka täynnä se oli, kun komeron perälle oli kuljettava sivuttain:) Ainakin neljä isoa jätesäkkiä vaatteita (niin miehen kuin minunkin) lähti kiertoon. Purin kaikki hyllyt, maalasin koko tilan ja listoitimme lattiat. Hankin sinne Malm-lipastoja, ison peilin ja hyviä säilytyslaatikoita. Nyt se on toimiva ja pysyy hyvässä järjestyksessä.

Heinäkuun lopulla puoliso operoitiin ja hän jäi sairaslomalle. Aikaa riitti vierailuun Vantaan asuntomessuilla, joista pieni kollaasi.
Elokussa nautittiin vihdoin kesän lämmöstä, kukista, uimisesta ja lomailusta.
Mökin keittiö sai uudet anturat, kivijalat sekä muutamia uusia hirsiä ulkoseiniin. Nyt on koko talon anturat uusittu ja talo seisoo tukevasti uuden kivijalan päällä! Tunne on MAHTAVA!  Viemäri- ja vesiputkille kaivettiin montut sisältä ulos. Loppukuusta asennettiin kaikki tarvittavat LVI- putket paikoilleen.
Ruovedellä ihailtiin laivarannassa Noitien Yössä yrittäjien sponsoroimaa upeaa ilotulitusta. Pimenevät illat ja täysikuu loivat eksoottista tunnelmaa.
21.8. lähdimme Iki-ihanaan Venetsiaan. Puolison siskontytär täytti pyöreitä vuosia ja meitä lähti 11 hengen sukulaisporukka reissulle mukaan. Tarkoitus on ollut tehdä tästä matkasta oma postaus, mutta tein kollaasin mieleenpainuvasta Venetsian Buranasta. Teimme sinne 1/2 päiväreissun osan porukan kanssa. Värien käyttö talojen seinissä on mielikuvituksellista!
Syyskuun alussa minua onnisti! Pääsin ystäväni kanssa nauttimaan Kätilöelokuvan ensi-iltanäytöksestä Finlandiatalolla! Voitin liput WSOY:n facebookarvonnassa:) Oli aika mahtavaa!
Ollessani Hesan reissulla mökillä oli lattianvalutalkoot!  Olin  vannottanut nuorisoa, että silloin ei sitten ole muita menoja, mutta....  hih itse en sit päässytkään savottaa mukaan:)
Kuun puolessavälissä tehtiin naisporukalla kiva reissu Tallinnaan. Ilmatkin suosivat:)


Syksyiset aamut olivat kauniin usvaisia.
Lattiavalun kuivuttua koolattiin seinät ja katto sekä laitettiin lattianiskat paikoilleen.
Elokuussa harrastettiin maakuntamatkailua. Haettiin puutavaraa Tammikosken sahalta, poikettiin Vilppulankoskella sekä Helvetinkolulla ja käytiin Visuvedellä, kun Tarjanne teki viimeisen kesäristeilynsä, vaikka tämän jälkeen kesäiset ilmat vasta alkoivat ja ulkolaiset turistit saapuivat Suomeen:)
Lokakuussa kerättiin viimeisiä marjoja metsästä ja nautittiin ensimmäisestä aamuhuurasta. Voi kuinka kaunis huurteinen luonto onkaan. Ihanaa, että meillä on nämä eri vuodenajat.
Kesäkukat vaihtuivat talvisiin istutuksiin.
Mökillä maalasin kattopaneelit kahteen kertaan. Seinät villotettiin ja maalatut kattopaneelit ja maalaamattomat seinäpaneelit lyötiin paikoilleen, kun sähköjohdot oli ensin saatu kohdilleen.
Voisi sanoa, että marraskuu oli ilmojen puolesta erikoisin. Kuun alkupäivinä 2.-4.11 mautimme yli +12 asteen lämmöstä Pyhäniemmen upeisa maisemissa pienellä mökkilomalla. 20.11. satoi ensilumi Orivedelle ja sitä tulikin kerralla melkein 35cm. Puut notkuivat märän lumen painosta ja olimme 78  tuntia sähköttä.25.11. kaikki lumi oli poissa ja vettä joka paikassa:)
Mökillä maalasimme seinäpaneelit kahteen kertaan, kitattiin ja hiottiin kyprokkiseinät, joihin tulee 1/2 paneeli ja tapetti. Tämän jälkeen remppahanskat putosivatkin molemmilta maahan ja aloimme valmistautumaan joulun vastaanotton.

Joulua vietettiin kotona rauhallisissa merkeissä läheisten kanssa. Loka-marras- ja joulukuu ovat meillä synttärikuukausia, joten makeaa on syöty mahan täydeltä koko syksy.
Mökillä villoitettiin ennen uuttavuotta lattiat ja kannettiin lattialaudat sisälle lämpöön. Remontti jatkuu näillä näkymin taas loppiaisen jälkeen.
Vaikka alkuvuodesta ajattelin, että mitään ei tapahdu eikä mitään saada aikaiseksi, niin tätä koostaessa huomasin, että onhan jotain tapahtunut ja paljon on saatu aikaiseksi:)
Kiitos kaikille meitä siinä avustaneille! ♥
Nyt on kuitenkin aika jättää kulunut vuosi taakse ja kääntää katse tulevaan ja uusiin haasteisiin.
Pieniä toivomuksia (en lupauksia) olen itselleni tehnyt ja katsotaan pystynkö ne toteuttamaan.
Leppoisaa tätä vuotta!

Hanne

10 kommenttia:

 1. Kyllä noista kuvakollaaseista näkyy, että paljon on saatu aikaan myös oloneuvoksettarena! Olipa kiva katsella vuottasi kuvien kera. Kauniita kuvia eri vuodenaikoina!
  Minäkin tein pieniä lupauksia uudelle vuodelle - jopa blogissa.
  Oikein hyvää vuotta 2016!

  VastaaPoista
 2. Kiitos mukavista sanoistasi!
  Täytyykin tulla kurkkaan:)

  VastaaPoista
 3. Oh, mikä kollaasi! Niin paljon mahtuu yhteen vuoteen! Tällaisessa kollaasissa näkee myös niin hyvin vuodenaikojen vaihtelut - onneksi on eri vuodenaikoja, joskin tuntuvat olevan hieman sekaisin nykyään :)
  Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina!
   Vuodenajat ovat kyllä parasta Suomessa:) Nyt vastasatanut lumi tekee maisemasta niin kauniin.

   Poista
 4. Olipa hieno vuosikatsaus kuvitettuna kuvin ja sanoin. Kiitos. Hyvää alkanutta uuttavuotta sinne teille.

  VastaaPoista
 5. Hieno vuosikatsaus!
  Mukavaa ja leppoissaa vuotta 2016 sinulle Hanne♥

  VastaaPoista
 6. Moikka Hanne kuviasi ja päivityksiä viimevuodelta käy mielessä että käytkö sähköllä , kun aina jossakin jotakin puuhailet siis loistava vuosikatsaus sinulla upeita kuvia, tapahtumia jne . oikein loistavaa jo alkanutta vuotta sinulle. T: Timo.F.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Timo kauniista sanoistasi!
  Itse olet kyllä ainakin yhtä energinen ellet jopa enemmän :)
  Samoin sinne teille!

  VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥