torstai 27. maaliskuuta 2014

Tallinnan reissu

Heissan! Tallinnan reissu tuli tehtyä ja mukavaa oli :) Laivareissu on vaan niin puuduttava. Meillä on ollut tapana käydä venäläisessä ravintolassa syömässä, kun tuo seisiovapöytä ei oikein nappaa.Niin teimme nytkin. Tällä kertaa söimme blinejä  ja savustettua lohta jotka maistuivat hyviltä ja täyttivät sopivasti.
Torstai-aamu valkeni aurinkoisena ja suuntasimme ajoissa Lentosataman merimuseoon. Jonoa ei ollut nimeksikään, mutta ulostullessa sitä oli monia metrejä, joten ajoituksemme oli hyvä..
Kävimme sukellusvene Lembitissä. Se on yksi harvoista toisen maailmansodan koettelemuksista ehjänä selviytyneistä sukellusveneistä. Se valmistui vuonna 1937 ja oli ennen museoon tuomista maailman vanhin yhtäjaksoisesti vesillä ollut sukellusvene - 75 vuotta!
Täytyy myöntää, että minua ei tuonne sisään saisi, jos tuo olisi meressä, mutta näin kuivalla maalla se ei niin paljon ahdistanut. Kyllä oli pienet petit miehistöllä ja muutenkin tilat olivat ahtaat ja tuo pentteri oli yllättävän pieni, jos siitä täytyi muonittaa koko miehistö:)
Titanicin aulan rappuset ja kaunis pyöreä kattomaalaus.
Joitakin hyvin säilyneitä astioita oli koottu näyttelyyn.  Tuli hieman haikea olo, kun tiesi millainen kohtalo suurella osalla matkustajia oli.  Saimme jokainen laivalipun, jossa oli matkustajan nimi. Itse olin Miss Mary Davis 28v ja matkustin toisessa luokassa. Kun näyttelytilat oli kierretty, selvisi kuka pysyi hengissä ja kuka menehtyi. Itse olin onnekas, sillä jäin henkiin. Molemmat ystäväni hukkuivat perheidensä kanssa., surullista.


Viruhotellissa meitä odotti mukava yllätys. Olimme varanneet kahden hengen huooneen lisävuoteella, mutta saimmekin business luokan saunallisen sviitin. Sauna oli ihan luksusta sillä reissussa aina rähjääntyy.
Ilalla Tallinnassa oli ihan mahdoton lumituisku, mutta perjantai-aamulla lumi oli jo melkein sulanut. Sama tuisku oli ollut Suomessakin ja kova tuuli joka hieman keikutti laivaakin.
Rentoa illanviettoa saunan lämpenemistä odotellessa:)

Avalta tulee kohta  Titanic elokuva. Olen sen jokus nähnyt, mutta nyt voi katsoa sitä uusin silmin, kun tietää laivasta ja tapahtumista enemmän.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Hieno reissu takana.... ja aivan mahtavan huoneen saitte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marru! Mukava reissu tosiaan oli ja tuo huone oli täydellinen yllätys.

   Poista
 2. Upea reissu varmasti ja uskon että aika tunteikaskin tuo laivalla matkustaminen. Täytyisiköhän kokea? en oikein tykkää laivamatkoista, mutta Talliinnaan asti kyllä kestää, kun ei ole kuin vain muutama tunti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Laivalla on ihan mukavaa kivalla porukalla, mutta kun mekin olemme käyneet keväisin ja syksyisin samalla reissulla niin alkaa kyllästyttää. Samat menut kaikissa laivan ruokapaikoissa.

   Poista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥