perjantai 29. marraskuuta 2013

Isot juhlat

Huh, tulipahan pidettyä pieni tauko täältä blogimaailmasta. Syykin on ilmeinen. Tää mun koneeni ei ole oikein ollut yhteistyöhaluinen. Ei oikein kiinnosta avata konetta, jos avaaminen kaikkine eheytyksineen ja uudelleen käynnistyksineen kestää melkein tunnin.
No valitus sikseen. Toinen syy on ollut ajan puute, sillä kaikki liikenevä vapaa-aika on mennyt kodin siistimiseen ja tarjottavien valmistelemiseen. Meillä oli nimittäin viime sunnuntaina puolison 60v. juhlat  ja väkeä kävi yli kolmekymmentä henkeä.
Ihan kiva tuollaisia juhlia järjestää, sillä samalla tulee vuosia suunnitelmissa olleet  maalauksetkin tehtyä. Tsada daa yläkerran rappuset ovat vihdoinkin valkoiset ja joskus Ikeasta ostamani jauhoteline sai väriä pintaan samoin terassihuoneen ikkunapuitteet. eli paljon hyvää:)
Samalla tuli tavallaan suurempi joulusiivouskin tehtyä, ikkunat pestyä ja kaapitkin siivottua, ja kyntteliköt  ja tähdet palavat jo ikkunoilla. Tältä osin joulukin voisi jo tulla.
Voileipäkakut ja ison täytekakun ostin paikalliselta leipomolta, kuivakakut, piparit ja Charlottan tein itse.
Tuo edessä oleva kakku on juuri se Charlotta, kakku kuin unelma:)
Tässä kuva  ja ohje vanhasta Makulehdestä, jonka ohjeilla sen tein. Noin upeaa koristelua en siihen osannut tehdä. En saanut limestä mitenkään tuollaisia soiroja. Kuorrutukseen olisi sopinut mainiosti Valion sitruuna-lime rahka.

 CHARLOTTA







Suklaakääretorttu

4 kpl munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte 1

2 dl hedelmähilloa (aprikoosi)

Täyte 2

6 kpl liivatelehteä
480 g säilykeaprikoosia (sokeriliemessä)
4 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl limettimehua

Valkosuklaakuorrutus

200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä päälle aprikoosihillo ja kääri torttu pitkältä sivulta alkaen tiiviiksi rullaksi. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Vuoraa noin 2 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho kelmulla niin, että kelmu ulottuu reilusti reunojen yli. Leikkaa kääretorttu ohuiksi, noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja asettele ne tasaisesti kulhon pohjalle ja reunoille ylös asti.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valuta aprikoosit ja hienonna ne veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon aprikoosit, rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuori hyvin pestystä limetistä suikaleita koristelua varten. Purista sitten limetin mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kääretorttuviipaleiden päälle kulhoon. Tasoita pinta. Asettele täytteen päälle loput kääretorttuviipaleet. Nosta kelmun reunat kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Kumoa charlotta tarjoiluvadille ja poista kelmu. Valmista valkosuklaakuorrutus. Sulata valkosuklaa hyvin varovasti mikroaaltouunissa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus kakun pintaan ja kuvioi veitsellä.

Koristele valkosuklaa-aprikoosicharlotta halutessasi vaikka limetinkuorisuikaleilla, suklaaruusukkeilla ja -lastuilla.
--......--

Kakku oli yllättävän yksinkertainen tehdä ja maku oli taivaallinen!

Nyt meillä on kaikkialla toinen toistaan ihanampia kukkakimppuja, mutta taidankin tehdä niistä ihan erillisen postauksen.
Yksi lahja oli ylitse muiden. Olisin ottanut samanlaisen milloin vaan, nimittäin ihanat harmaat villasukat ja Lahtisen huopatöppöset kunnon pohjalla:)

KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE!
TEITTE JUHLASTAMME IKIMUISTOISEN ♥♥♥

14 kommenttia:

  1. Onnea miehellesi...on muuten hyvää vuosikertaa...tuo miehesi...:)
    Mahtavat tarjoilut ja varmasti hyväää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Irmastiina!
      Hyvää vuosikertaa on ja paranee vaan vanhetessaan:)

      Poista
  2. Niin ja piti veillä sanoman, että täälläkin kone ja ohjelma tökkii niin paljon, että muutaman kerran on jo käynyt mielessä blogin kotalokin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mä oon siivonnut koneen muistia useaan otteeseen. Poistanut turhia ohjelmia ja tyhjentänyt roskakoria, mutta en tiedä riittääkö.
      Välillä vaan menee hermo, kun kaikki tökkii.

      Poista
  3. Onnea miehellesi. Upeat tarjoilut! Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Onnittelut puolisolle! Oli varmaan mahtavat juhlat, ainakin herkut näyttää siltä!
    :D

    VastaaPoista
  5. Kiitos Micu!
    On ainakin mitä muistella.
    Tajusin, että olen jo järkännyt nelikymppiset, viisikymppiset ja nyt kuusikymppiset. Näin ne vuodet vaan vierii:)

    VastaaPoista
  6. Synttärit ovat mukavia juhlia. Tarjottava näytti herkulliselta. Charlotta näyttää hyvältä. Olen tehnyt sitä pari kertaa, pitäisi jouluksi tehdä, saa nähdä tuleeko sopivaa aikaa siihen.
    Onnittelut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arleena!
      On todella mukava tavata sukulaisia ja ystäviä, vaikka oma aikani hieman tarjoilupuolelle painottui:)
      Itsekin ajattelin, että olisi hyvä joulukakku. Tulisi taatusti syödyksi.

      Poista
  7. Onnea täältäkin! Vau, miten upea herkkupöytä! Mukavaa pikkujoulua!♥

    VastaaPoista
  8. niin kaunis synttäripöytä!
    Onnea isosti ♥
    Joskus haluaisin tehdä tuon charlottakakun. Kiva kun laitoit ohjeen.
    Kivaa pikkujoulua!!

    VastaaPoista
  9. Onnittelut puolisolle.

    Ihanat töppöset.

    VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥