sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Perinnenurkkaus

Vihdoinkin sain vanhan arkkuni hiottua. Tarkoitukseni oli maalata se valkoiseksi, mutta nyt se onkin tällainen. Kokosin mökin olkkariin perinnenurkkausta. Laitoin vanhan ryijyni takasin seinälle ja arkun sen eteen. Nyt se tulee paremmin esille, kuin ennen remonttia, jolloin seinä oli harmaanruskea.
Ryijy on 1940 luvulta ja sen nimi on Pirtin ikkuna. Mallin suunnittelija on Skade Florström-Söderholm. Hieman noi pitkät hapsut häiritsevät, mutta kuuluvat varmaan ryijyn malliin ???

Kuva arkusta ennen käsittelyä löytyy täältä .
Tämä  vanha renginkaappi taitaa löytää paikkansa tästä samasta nurkkauksesta.

Päivä valkeni syksyisen sateisena, joten ladon siivous taitaa jatkua.
Mukavaa sunnuntaita kaikille täältä pirtin lämmöstä!♥

Hanne

perjantai 28. syyskuuta 2012

Asunto vuokralla

Syksylläkin on mukava liikkua luonnossa ja ihastella sitä mahtavaa väriskaalaa mitä se tarjoaa. Kuvat ovat kännykälläni otettuja.
Yllättävä väri Suomen luonnossa on näillä pienillä sienillä.
Kaksin ja yhdessä:)
Sateenvarjojen alla:)
Syksyn valopilkku:)
Asunto vuokralla:)
Syksyinen asetelma

Oikein antoisaa viikonloppua kaikille!♥
Me suuntaamme mökille:)

torstai 27. syyskuuta 2012

Vielä kukkii

Hei, Helsingissä tuli lauantaina pikaisesti käytyä. Siellä voisi kyllä mainiosti viettää enemmänkin aikaansa, sillä katsomista riittäisi. Yleensä, kun omalla autolla ajaa pitkin Mannerheimintietä, ei tule niin seurattua mitä kaikkea kaunista sen varrella onkaan. Nyt jalkauduin ystäväni kanssa ja ihailin esim.eduskuntatalon edessä olevaa kaunista sinivalkoista kukkapenkkiä. Uusi musiikkitalo sopii maisemaan hyvin, mutta samaa en voi sanoa Kiasmasta. Ulospäin se näyttää todella rumalta peltihökkeliltä ja paikkaansa sopimattomalta. Sory, vaan Hesalaiset! Kukkaistutukset olivat kauniita, aivan kuin syksyä ei vielä olisikaan. Ilmatkin suosivat, aurinko paistoi ja lämpöä oli 15 astetta.


Onkohan tässä esimakua tulevasta vaiko vain nostalgiaa!
Töölössä on ihania taidekauppoja ja kivijalka putiikkeja. Pakko oli ottaa kuva kauniista ompelukoneesta ikkunalla. Enpä ollut ennen nähnyt näin monilaatikkoista Singeriä.

Finlandia-talon tilaisuuden jälkeen  pistäydyimme intiimiin kiinalaiseen ravintolaan syömään. Paistettu munariisi ja hapanimeläkastike kanan kanssa on vaan niin hyvää!!!
Mennäänpä ajassa hieman taaksepäin, nimittäin viime viikon torstaina täällä Pirkanmaalla oli aivan hämmästyttävä sää. Aurinko paistoi, vettä ja rakeita satoi ja samalla ukkosti.  Onneksi kamera oli kerrankin lähettyvillä:)

Hieman tipahti vettä jo keskiviikkonakin.

Lauantai-illasta lähtien olen ollutkin mökillä. Laitoin aitan huoneet talvikuntoon, poistin sängyistä petivaatteet ja nostin patjat pystyyn, jos pienet hiirulaiset pyrkivät taas sisälle. Samalla mööbliseerasin hieman sisällä, poistin nurkkiin  ja kaappeihin kertynyttä roinaa. Mistä ihmeestä sitä aina riittääkin. Vieläkin kovemmalla kädellä saisi raivata tuota elinympäristöään. Minulle on vaan juurtunut oman mummun sanonta: "jos joskus tuotakin tarvitsisi" ja siksi on niin vaikeaa heittää tavaraa menemään.
Nyt on auto täynnä petivaatteita ja vaikka ilma on noin sateinen, pyykkikone laulaa alakerrassa taukoomatta:) Joskus kieltämättä tuntuu, että tämä naisen elämä on yhtä siivoamista ja pyykkäämistä,
vaikka jo kahdestaan ollaankin. No se on homma missä HETKELLISESTI näkee kättensä jäljen, jos jotain positiivista asiasta hakee:)

Torstai on toivoa täynnä, vaikka ilma on kovin syksyinen.
Halauksin!♥

perjantai 21. syyskuuta 2012

Ihana yllätys

Aurinkoista aamupäivää.
Eilinen päivä hurahti koneella. Järjestelin ja varmuuskopioin valokuvia sekä tiedostoja koko päivän. Ihan oikeasti siinä on melkoinen duuni. Kuvia on niin paljon, että kohta on hankittava koneelle lisää muistia.
Ostin Facebookin kautta Arabian mausteikkoja. Yllätyin iloisesti, kun Päivin (Leevi koiran äiti ja Marjalassa-bloginpitäjä) paketti sisälsi paljon muutakin.
Purkeissa on samanlainen kukka kuin voipytyssä ja vanhassa pyyheverhossa.
Purkkien lisäksi sain ihania pitsiliinoja välipitsiä.
Kiitos Päivi!♥

Olen kyllä varsinainen tumpelo hoitaan hortensiaa, sillä miksi ihmeessä ihanasta vaaleapunaisesta kukasta aina tulee vihertävä yksilö???  Onko meitin vesi sitten neutraalia, sillä eikös hapan tai emäksinen vesi antanut joko sinisiä tai vaaleanpunaisia kukkia :)
Onhan se kaunis näinkin, mutta jotenkin väritön. Onks tietoo???


Helmikuussa oli sylkirauhastulehdus ja nyt se pentele taas uusi. Antibiootteja vedetään taas naamaan.
Fiksuna säästin 100 tabletin purkista viikon kuurin, jos joskus tarvitsisi ja nythän se tarve sitten tuli.

Huomenna olisi se kirjailijatilaisuus siellä Finlandia-talossa. Toivottavasti sää on suosiollinen:)

Mukavia viikonlopun päiviä kaikille!♥

Hanne

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Yhdessäoloa

Mukava ja toimelias viikonloppu mökillä on jo takana, mutta muutama valokuva on paikallaan.
Vävy on hurahtanut täysin kalastukseen, mikä on ihan hienoa. Sen seurauksena saimme nauttia lauantaina kirjolohta ja sunnuntaina paistettua haukea. Kotiin tuomiseksikin riitti kalaa.
Eilen söimme herkullista uunihaukea munakastikkeella.





Tuvan pöydälle oli mukava laittaa lämpimiä syksyn värejä ja kynttilöitä, sammuttaa valot ja nauttia takan lämmöstä ja lämmittävästä uutuusjuomasta:)

Sienisatoa tuli täydennettyä suppilovahveroilla ja kanttarelleilla. Puolukatkin olivat jo poimintakypsiä, niitä keräsin ämpärillisen talven vispipuuroja ja puolukkasurvosta varten.
Niin kaunis, mutta niin myrkyllinen.
 Murukin oli oikeutetusti mukana ja riemua piisasi, vaikka pikkuisella olikin jo toinen juoksu:)
Tällaisia hetkiä lisää♥♥♥

Nähdään taas, kun aika on:)
Miellyttävää syyspäivää kaikille!♥

torstai 13. syyskuuta 2012

Kiukuttaa

On tämä varsinaista kikkailua näiden kuvien kanssa. Yritin laittaa linkkiä erääseen arvontaan ja kiva bloggeri ilmoitti jälleen, että kuvatila täynnä. Jihuu! Kiukuttaa!

Viimeksi ostin kuvatilaa ja silloin vuosimaksu oli ihan olematon. Nyt ei enää ole vuosimaksua vaan maksettaisiin kerran kuussa. 20GB olisi 5 dollaria eli vajaat 4€. No eihän se paljon ole, mutta periaatteessa sehän on  riippuvainen  aina nostohetken  kurssista.

Poistin Picassan verkkoalbumeistani paljon turhia kuvia eli linkityskuvia arvontoihin, mitkä oli jo pidetty. Olen vaan aina poistanut ne blogista, mutten ole älynnyt poistaa niitä myös verkkoalbumista!

Ajattelin,että siirrän julkaisemani kuvat Photobuckettiin ja sieltä bloggeriin, mutta en jaksanut syventyä siihen. Toinen vaihtoehto olisi Flickir, mutta sinne täytyisi luoda sähköpostiosoite Yahoon ja osoitteita on muutenkin jo tarpeeksi:)

Onneksi minulla on toinen gmail-tili, jonka avulla saatoin kirjautua tänne ja sain sen avulla lisää kuvatilaa. Olisinhan voinut alkaa käyttämään toista blogiani, joka on jo valmiina, vaikkakaan en ole sinne mitään kirjoittanut, mutta  en sitä nyt ainakaan vielä halua tehdä.

Olisi kiva kuulla mitenkä te olette ratkaisseet asian? Onko kellään tietoa mitenkä tuolta photobucketista siirretään ne kuvat bloggeriin???

Kaiken tämän rutinen päälle laitan muutaman kuvan intiimeimmästä huoneestamme eli makkarista.



Mukavaa viikonloppua kaikille!♥

Ilmaisia printtejä

Harrastatko skräppäystä , kortintekoa, tuunaatko, keräätkö reseptejä, tarvitsetko nukkekotiin tapetteja, käytätkö tageja yms, yms?  Jos vastaat yhteenkään näistä myöntävästi , niin sinun kannattaa kurkata seuraavaa linkkiä. Sieltä löytyy uskomaton määrä kaikkea printattavaa, kuten nämä herkulliset kuviot:)
























 

Tässä vain muutamia esimerkkejä. Käy ihmeessä katsomassa.

Mukavaa torstai-iltaa kaikille!♥