perjantai 4. toukokuuta 2012

Mööbliseerausta

Hei taas, monen päivän ulkona olo vappuna antoi rutkasti virtaa, sillä keskiviikkona aloitin suursiivouksen kotona. Olen oikein ylpeä itsestäni, että sain pitkästä aikaa jotain näkyvää aikaiseksi.
Nyt on 66 ikkunapintaa pestynä, koko huusholli muutenkin siivottuna jopa taulun taustatkin imuroituna ja olohuone uudessa järjestyksessä. kaksi päivää siinä meni, mutta nyt on mieli hyvä.
Meillä on vähän huonon mallinen olkkari + "terassi" ( huone, jossa kaikki seinät lasia ja askeleen alempana kuin muu tila) . Olohuoneesta menevät vielä portaat yläkertaan ja olohuoneessa on takka. Olen pitkään miettinyt , mitä sille tekisi.  Aloitin järjestyksen muutoksella:)

Tässä oli ennen olkkarin ruokapöytä. Katossa ei ole ollut kattolampulle paikkaa, joten täytyi toimia sähkärinäkin ensin. Eikä kotosalla ollut yhtään sähköjohtoakaan silloin ,kun sitä olisi tarvinnut. Parempi myöhään, kun ei milloinkaan, sillä täällä on asuttu jo 20 vuotta!
Vuonna 2004 tämä näytti tältä:) hih hih

Ruokapöytä siirtyi tänne. Älkää ihmetelkö, verhot ovat pesussa ja ikkunapuitteet on vielä maalaamatta.

Tämä oli ennen tällainen.


2004 täällä oli sama pöytä, mutta toisin päin. Ikkunoissa oli vielä silloin ristikot ulkopuolella, mutta ne saivat lähtöpassit tässä jokunen vuosi sitten:)

ja näkymä joskus muinoin:
Haluaisin noiden vanhojen nojatuolien tilalle joko Ektorpin ison nojatuolin tai jonkin  korituolin.
Keittiössä ei tapahtunut muutoksia. Ajatuksissa olisi, joos hankkisi uuden ruokapöydän ja tuolit tuonne terassihuoneeseen. Silloin voisi vaikka hävittää ruokapöydän keittiöstä ja tehdä tilalle vaikka nykyaikaisen saarekkeen, jonka toiselle puolelle voisi laittaa muutaman baarijakkaran.

Täytyy sanoa, että melkoinen oli urakka, mutta tulipa tehtyä.

Ihanaa viikonloppua kaikille♥

Hanne

22 kommenttia:

  1. Mukavaa kun on noita vanhoja kuvia, niistä näkyy ihanasti aina ajan henki.

    Ahkerana oot ollu, mulle kiitos virtaa kanssa vähä :D

    Aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sanna. Järkyttävä katsella noita vanhoja kuvia. kummasti se maku ja muotikin muuttuu:)

    VastaaPoista
  3. Näyttä hyvältä muutokselta. Huomasin, että olet oikea viherpeukalo. Kauniita viherkasveja. Valkoinen sopii hyvin sisustustyyliisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arleena! Meillä on niin valoisa tuo terassihuone, että viherkasvit viihtyvät ja kasvavat isoiksi:9

      Poista
  4. Miten rohkea sinä oletkaan! Minä en pystyisi näyttämään mun kotia enne ja nyt: Onneksi en ole sisustusbloggaaja.

    Hanne, minne se ruokapöytä siirtyi olkkarista? Meillä on nyt olkkarissa ruokapöytä, jota käytetään enää vain jouluna, kun remontin jälkeen sain keittiöön mahtumaan kunnon ruokapöydän. Nykyinen olohuoneen pöytä tuntuu keräävän enemmän tavaroita kuin ruokailijoita eli toimii laskutilana kaikelle mahdolliselle. Kerran R. kuvasi sen ostospäivän jälkeen ja uhkaa laittaa kuvan blogiini ellen ole kiltisti;-) Hänellä on oltava mun salasana, että voi vaikka Kiinasta avustaa minua teknisissä ongelmissa.

    Tykkään tuosta ns. kahvipöydästä. ja koko tuosta systeemistä.

    Kivasti olet pelkistänyt tyyliäsi, mutta onneksi et liikaa. Korituolit näyttävät parhailta, minullakin olkkarissa yksi vähän tyyriimpi, mutta eivät ole kovin mukavia istua. Vannoin, että meille ei ikinä tule ns. tv-tuolia, mutta kun äiti osti sellaisen valkoisen itselleen ja se vei lopulta liikaa tilaa hänen asunnossaan, hän tyrkytti sen meille ilmaiseksi, ja nyt se on kirjastossani erittäin suosittuna lukutuolina. Siinä on ne jalkatuet yms.

    Kaunista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, en minäkään mikään sisustusbloggaaja ole.Kirjoittelen mistä milloinkin, pääasiassa omasta elämästäni ja ajatuksistani.
      Paljon tuo sisustusmaailma muuttuu vuosien kuluessa kuten kuvista huomaa.
      Se olkkarin ruokapöytä, jolla juodaan synttärikahvit ja syödään jouluna, on nyt taas tuossa ns. terassihuoneessa, mikä on olkkarin jatkeena. Siinähän oli ennen telkkari ja sohva.
      RM:llä olisi ihana korituoli ja nyt oli uudessa Hobby Hallin lehdessäkin sopiva korituoli.
      Meillä oli yksi mustanahkainen tv-tuoli, mutta onneksi se kelpasi tyttärelle:)

      Viikonloppuja sinullekin!

      Poista
  5. Oletpa sinä ollut ahkera.

    Ihanat viherkasvit ja niin kodikasta. rakastan isoja ikkunoita...paitsi silloin, kun niitä joudun pesemään, jotka antavat sisälle valoa.

    Mukavaa viikonolppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina. Minäkin tykkään valoisuudesta. Tuon viherhuoneen ikkunat ovat itään-etelään ja länteen, joten valoa riittää koko päiväksi ja kasvit tykkäävät:)

      Poista
  6. Oho mikä muutos on tapahtunut..tiedätkös välillä minä oikein pelästyn kun kotini alkaa muodostua nyt vasta (pikkuhiljaa tosin), niin semmoiseksi kuin sen haluan..siis katselen kotiani nyt ihan erilailla kun ennen..saikohan tästäkään nyt selvää..no juu..
    Teillä on tosi tosi kaunista ja aivan upeat verhot (siis minä olen hirmuinen varho friikki)ja ihanaa nähdä viherkasveja sisustuksessa..harvemmin blogeissa näkyy, tai sitten en ole huomannut..
    meillä mies hoitaa kukkia ja olenkin hänen antanut ottaa sen asian kontuilleen..
    Niin oletkos muuten katsonut, että hobbarissa on aivan mahtava korituoli ja muhkealla valkoisella päällisellä..ihastuin siihen mutta mutta meidän koti on sille ihan liian pieni..
    Niin ajattelin kun kerroit haluavasi korituolia tai muuta sellaista..otin äitiltäni hobbarin uusimman kuvaston ja siellä oli muutenkin ihania jutskia..
    Mukavaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Paljon on sisustus meilläkin muuttunut. Yhdeksi syyksi mainitsisin blogimaailman. Täällä tutustuin kauniisiin vaaleisiin koteihin ja se nappasi heti.
      sitä unelmaa olen pikkuhiljaa yrittänyt toteuttaa. Vieläkään ei kaikki ole niin kuin sieluni silmin näen, mutta parempaan ollaan menty:)

      Mies on meilläkin ahkera sisäkukkien hoitaja. Rakastan viherkasveja. Ne kuuluvat ilman muuta sisustukseen. Lisäksi monet niistä puhdistavat sisäilmaa tehokkaasti:)

      Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
    2. Olen katsellut samasta esitteestä sitä vaaleaa korituolia. On kaunis!

      Poista
  7. Melkoisen urakan olet tehnyt :)
    Mutta eiks olekin hyvä mieli sen jälkeen!
    Voi, mä niin haluaisin ikkunaristikot Lillaan!! Näin ne vaan ajatukset ja tilanteet muuttuu....

    Osta vaan Ektorpit, ne on niiiiiiin ihanat istua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pepi, kyllä on mukavaa, että se on tehty.

      Kohta pitäisi aloittaa noiden ikkunapuiden maalaus. Se ei vaan kyllä käy niin ripeästi kuin sinulta:)

      Kokeiltu on, ovat hyviä löhötuoleja!

      Poista
  8. Järjestyksen vaihto piristää aina! Ja ikkunoiden pesu, ainakin sitten kun se on tehty;) Mulla vielä tekemättä, inspistä odottelen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanne, se on totta. Muistan miten olin innoissani ,kun äitini mööbliseerasi:)

      Ei mitään mieltä ylentävää hommaa tuo ikkunoiden pesu.

      Poista
  9. Kiva postaus varsinkin kun meillä on yhtäläisyyksiä olohuoneen suhteen :) Meilläkin on paljon ikkunaa ja olohuone on 4 askelmaa alemmalla tasolla kuin keittiö.

    VastaaPoista
  10. Hei Hanne :)

    Aivan ihana kun laitoit noita "ennen" kuvia. Ihan takuulla meillä kaikilla on huusholli muuttunut kovin tässä vuosien saatossa.

    Hih - pitäisköhän repästä itelläkin ja näyttää minun luukki "joskus".

    Kauniilta ja seesteiseltä näyttää. Ja tuo ikkunoiden pesu on aivan inhottavaa hommaa - meillä samanverran pesupintoja. Josko saisi nyt viikonloppuna edes jotain tehtyä.

    Kivaa viikonvaihdetta sinne puhtoiseen kotiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ainosofia!
      Vanhoja kuvia on kiva katsella. Nykysilmin sisustus näyttää karmealta, vaikka silloin oltiin tyytyväisiä:) Muuttaessamme tänne kaikki oli tumman ruskeaa.

      Samoin sinulle!

      Poista
  11. Ihastuttavan hohtavaa ja siistiä sinulla siellä...Ikkunoitten pesu kyllä tekkee terrää, vielä kun sais tuo auringonkin jollain konstilla tuonne taivaalle, räntäsatteita vaan luvassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lovviisa, harmi, kun teillä on siellä huonot ilmat. Toivottavasti kevät sinnekin koittaa:)

      Poista
  12. Olet ollut kyllä tosi ahkera!
    Kivoja ennen ja jälkeen kuvia, ihania muutoksi olet tehnyt! ♥

    VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥