maanantai 25. heinäkuuta 2011

Satokauden antia

Satokausi alkaa olla parhaimmillaan. Metsästä löytyy sieniä ja mustikoita. Pihassa viinimarjat odottavat poimijaa. Kiirein aika keittiöpuuhissa on lähestymässä.
Itse löysin ihania kanttarellejä aivan mökin pihapiiristä. Niistä syntyi mitä mainioin sienimuhennos.

KANTTARELLIMUHENNOS
Pilkoin sienet ja laitoin kuumalle paistinpannulle. Kun kosteus oli
sienistä haihtunut,lisäsin voita ja sipulikuutiot.
Annoin niiden kuullottua hieman.
päälle vähän vehnäjauhoja (ei välttämätön)
pientä sekoittelua hetken ja sitten nesteeksi
kermaa (maitokin käy)
Annetaan hautua hetken, jotta vehnäjauhot kypsyvät.
Maustoin suolalla.
                                                                  
Perunat ovat omasta maasta ja aivan ihania, samoin tomaatit ja tillit. Kurkkua en tänä kesänä kasvattanut, koska kasvihuonetta ei mökille pystytetty ajanpuutteen takia.

MUSTIKKAPIIRAKKA
 150g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Näistä syntyy pohja. Sulata voi ja sekoita jäähtyneeseen voisulaan hyvin sokeri ja muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina pohjalle ja reunoille.

 1  prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 kananmuna
11/2 tl vaniliinisokeria
Sekoita täytteen ainekset keskenään, ja lisää pohjan päälle.
Ripottele mustikat täytteen päälle ja niiden päälle vielä sokeri-perunajauhoseosta.
Perunajauhot pitävät mustikat koossa.
 Paista piirakka n. 175 asteessa 40min
.
Lisänä muutama kupillinen hyvää kahvia♥♥♥
Mukavaa viikon alkua kaikille!

10 kommenttia:

  1. Hanne, sano vaan suoraan, että kantarellisoosiin kuohukermaa! Minä teen sekä suppiksista että kantarelleista tavan takaa muhennosta ja teimme myös yhdessä Jaelin kanssa kun hän oli meillä ja hyvää tuli.

    (Hanne, mulla on Norjaan liikaa sanottavaa, joten vaikenen. Lue rivien välit siitä, mitä en hyväksy...kerroinhan viime vaalien jälkeen, että...Ahtisaari on muuten ihan oikeassa, mitä puhuu. Nyt on laitettava rajat!)

    VastaaPoista
  2. Leena olet niin oikeassa molemmissa tapauksissa!

    VastaaPoista
  3. Vaikken mikään keittiöihminen olekaan, nautin tästä satokaudesta myös täysin siemauksin! Eilen herkuttelimme marjapiirakalla ja päivittäin on kiva hakea omalta maalta jotain pientä salaattitarvetta - ja aamupuuromarjat!

    VastaaPoista
  4. Olen leiponut samanlaista piirakkaa..välillä valmispohjasta(pakaste)..
    ja kuohukermaa ja sieniä..
    Usein oon lorauttanut santa Luciaa löräyksen..Nam!

    VastaaPoista
  5. Satokausi täällä Mäntyharjulla on myös parhaimmillaan. Sieniä tosin ei ole sillä eipä ole vettä juurikaan satanut.
    Mustikoita heti nurkan takana tosi hyvin. Piirakkaa ja kiisseliä tehty.
    Vadelmiakin on pakastimeen tullut pantua n. 5 l.
    Sienien puuttuessa pitää tyytyä voissa paistettuihin itse pyydettyihin muikkuihin.

    VastaaPoista
  6. No niin Rami, vähän sait kateelliseks
    kertomalla noista muikuista.
    Maistuivat varmaan ihanilta:)

    VastaaPoista
  7. Oi sinua onnekasta, meilläpäin metsästä ei juuri kanttarellejä löydä.

    Suppilovahveroita tosin onneksi löytyy:)

    VastaaPoista
  8. Niin herkullista, että vesi herahti kielelle samalla kuin luin ja katsoin kuvia!
    Tuota mustikkapiirakanpohjaa täytyykin kokeilla. Siinähän kun ei tarvii vatkailla vaahdoksi mitään niin varmati onnistuu mökilläkin...
    :)

    VastaaPoista
  9. Syksy on kiireistä talveen valistautumis aikaa. Huovisen hamsteri on hyvä opas luonnon mukaiseen elämisen.

    Teuvo Noormarkusta

    VastaaPoista
  10. Meidän sienet vielä metsässä, mutta menossa ollaan ne siltä hakemaan lähipäivinä...☺

    VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥