maanantai 28. kesäkuuta 2010

Kasvihuone

Pieni päivitys pitkästä aikaa. Olemme olleet mökillä ja siellä ei toistaiseksi toimi netti, joten on tullut pakollinen tauko bloginpitoon. Kännykällä olen hieman surffaillut blogeissa, mutta se on niin pientä tekstiä että en jaksa kauaa tihrustaa.
Ennen maalle menoa meillä oli  uuden kasvihuoneen pystytystä. Vanha oli palvellut jo yli 10 vuotta, joten oli aika uudistua.
Vanha kasvihuone paikaltaan poissiirrettynä.
Uuden asennusta. Ohjeissa oli asennusaika noin 2 tuntia, mutta meidän miehiltä menikin 2 päivää ja siltikin tarvittiin naisten logiikkaa jotta kaikki osat loksahtaisivat paikalleen. Muutamia ärräpäitä  pääsi ilmoille.
Valmistakin silti tuli.
Etsin Tampereelta sopivia istutuslaatikoita kurkulle ja tomaatille, kun halusin ehdottomasti laattalattian.
Ikeasta löytyi iso säilytyslaatikko edullisesti ja Bauhassista pienemmät laatikot ja aivan ihastuttavat Luhdan uutuus pajukorit. Siellä oli myös korien sisälle tarkoitettuja kumisia suojuksia. Sisustaminen on hieman kesken
kun oli lähdettävä kesänviettoon maalle.
Naapuriakin jouduttiin taas vaivaan oven ja luukun aukaisemisella ja kastelulla. Tarkoituksena on laittaa sähköinen avaussysteemi ja kastelujärjestelmä.
Kasvihuoneen ympäristö on täysin ylösalaisin. Ruohosipulirivistökin on puoliksi ilmassa. Laitan sitten joskus kuvia ,kun kaikki on valmista.

Pihassa töyhtöangervopensaat ovat puhjenneet kukkaan ja ovat täynnä pörriäisiä.
Parsakin kohottelee kohti taivasta. Se siirrettiin aikanaan toisaalta tälle paikalle ja juurakon mukana tuli pieni pala päivänliljaa, joka myös on kukassa. Jättitatar kukkii myös.

Ensi keskiviikkona on tarkoitus tehdä paperit siitä meidän yrityksestä, josta aikaisemmin kerroin. Uusi yrittäjä on ollut kesäkuun vuokralla ja nyt viimein lopullinen myynti tapahtuu.
Mietin silloin mitä itse tekisin. Jäin toistaiseksi sinne töihin ja liityin liittoon, koska aikaisemmin en voinut kuulua mihinkään. Nyt ainakin on mahdollisuus 8 kk jälkeen saada ansiosidonnaista, jos jää pois ja aikanaa on mahdollisuus päästä ns. eläkeputkeen.
Tänään minulla alkoi 4 viikon KESÄLOMA ja yhtäjatkoinen !!! ja voimme mieheni kanssa viettää sen yhdessä eikä häntä soiteta jatkuvasti töihin.
Tuntuu todella mukavalta.
Lomaterveisiä teille kaikille:)

4 kommenttia:

 1. hei!
  ihana tuo sinun uusi kasvihuoneesi, niin raikkaan ja kauniin näköinen!
  meilläkin samankokoinen mutta tehty vanhoista ikkunoista...
  tomaatit raakileita täynnä ja salaattia haen sieltä päivittäin:)
  olisikin mukavaa nähdä lisää puutarhakuviasi , minäkin postailen sellaisen tänään?
  lämpimin terkuin
  päivi

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis kasvihuone!!!! Olet onnentyttö :) Meillä myös töyhtöangervot kukkivat etupihalla ja houkuttelevat pörriäisiä :))

  Aurinkoa, hyvää tuulta ja kaikkea mukavaa kesälomaasi!!

  VastaaPoista
 3. Ihana kasvihuone!:)

  Ja olipas kiva saada tuolle yhdelle kasville nimikin,kun olen sitä monessa paikkaa ihmetellyt!:) eli töyhtöangervo. Kiitosta vaan! :)

  Mukavaa lomaa teille!:) Täällä vielä odotellaan..

  VastaaPoista
 4. Kiitos mukavista kommenteista,ne lämmittävät
  aina mieltä.

  VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥