lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kasvivitriini valmistui

Heissuli hei!  Kyllä oli upea toukokuu:)  Lämpimät ilmat saivat taas aikaan sen, että kaikki kukkivat yhtä aikaa ja vakaa suunnitelmani hortan keruuseen ja säilömiseen meni ihan plörinäksi. Hitaana hämäläisenä olin taas tänäkin keväänä myöhässä, hitsi:) Nyt täytyy toivoa, että kesä jatkuu edes pikkaisen normaalina näiden jäätävän kylmien päivien jälkeen.
Olemme olleet tiiviisti maaseudun rauhassa. Ulkohommia ollaan yritetty tehdä valmiiksi, jotta pääsisimme jatkamaan remonttia. Isäntä on roudannut halkoja varastoon ja mä olen ehostanut ulkokalusteita ja kukkapenkkejä sekä laittanut kasvimaan kuntoon. Yhdessä väsäsimme saunan päätyyn pienen viherhuoneen tomaateille. Viime kesä oli niin huono seinustalla harson alla kasvaville tomaateille, että jotain oli tehtävä.Kotona oli jemmassa vuosia sitten hankittuja pleksejä ja ne kävivät tähän hommaan hyvin. Tällainen siitä sitten tuli.
Kasvivitriinissä käytetyt puut maalasin mustiksi, sillä mielestäni se sopi tähän miljööseen parhaiten.
Löysin kirpparilta teräksisen sahapukin 10 eurolla. Maalasin senkin mustaksi ja  saa toimia avomaakurkkujen kasvusäkin telineenä:) Harso toimii ovena ja sen voi pyöräyttää tavittaessa ylös.

Meillä on mökin pihassa vanhoja omenapuita, josta muutama on saanut kaatotuomion ja tietenkin juuri ne yltyivät mahtavaan kukkaloistoon. Viime kesänähän meidän omppupuut mökillä eivät kukkineet juuri lainkaan.
Toivotaan, että pihlajamarjakoit pysyvät kaukana omenapuista tänä kesänä!

Aurinkoisin terveisin!
Hanne

11 kommenttia:

 1. Tulipa siitä hyvä minihuone kasveille ja seinusta on lämmin ja suolainen paikka! Komiasti kukkii omenapuut☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tarja!
   Paikka on hyvä ja nyt auringon lämpö pysyy paremmin hallinnassa eikä tuuli pääse riepottaan tomaatteja, kuten kävi viime vuonna:)

   Poista
  2. Hei Tarja!
   Paikka on hyvä ja nyt auringon lämpö pysyy paremmin hallinnassa eikä tuuli pääse riepottaan tomaatteja, kuten kävi viime vuonna:)

   Poista
 2. Hei Hanne. Blogissani on sinulle haaste.
  http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs on kukkia omenapuissa ja jos omenoita tulee sama määrä kun kukkia on siinä oksat kovilla, mutta kurkkasin taas uusia upeita kuviiasi täällä aina ilo käydä kurkistamassa . T:Timo .F

  VastaaPoista
 4. Kiitos Timo! En oikein usko, että omenia saadaan kaikista kukista:)

  VastaaPoista
 5. Ihanalle näyttää siellä ja oi miten upeasti kukkii omenapuut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Vielä, kun saataisiin niitä omenoita :)

   Poista
 6. Kaunista!
  Ihana tuo kasvivitriini.
  Toivotan lämpimiä kesäpäiviä ja suurta satoa!♡

  VastaaPoista
 7. Kiitos Titti!
  Jotain täytyy yrittää laittaa, vaikka piha on muutoin ihan ylösalaisin:)

  VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥