Muutama keltainen tipu,höyheniä, pääsiäiskukkia, pajunkissoja, suklaamunia ja rairuohoa, siitähän se pääsiäinen taas syntyi. Otin reilu viikko sitten koivunoksia maljakkoon ja nyt viimeisenä pääsiäismaanantaina on hentoa viherrystä havaittavissa eli aina vähän myöhässä.
Pääsiäisen herkutteluun väsäsin perinteisen rahka-ananastortun. Hyvin se tuli kahteen pekkaan syötyä. Eilisillä terassikahveilla meni viimeiset palat ja tilauksessa on kuulemma uusi torttu!
Raaka-aineet
100 g | marg | |
1 dl | sokeri | |
1 kpl | muna | |
2 dl | vehnäjauho | |
1 dl | perunajauho | |
1 tl | leivinjauhe | |
täyte | ||
500 g | rahkaa | |
2 dl | kevytkermaa | |
2 kpl | Munia | |
n.1 dl | sokeria | |
n.1 rkl | vaniliinisokeria | |
väliin | ananaspaloja |
Ohjeet
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna
skoita keskenään jauhot ja lisää taikinaan
laita irtopohjavuuan phjalle leivinpaperi ja voitele vuuan reunat,
painele taikina pohjalle ja korkealle reunoille
sekoita täytteen ainekset sekasin ja laita puolet siitä pohjalle,
ripottele päälle ananaspalat ja sitten valuta loput täytteestä palojen
päälle
180-200 reilu tunti uunin alatasolla
Ensimmäisen kerran tein lampaan viulua ja yllätyin, miten hyvää se oli. Puoliso kyllä sanoi, että possunliha on monin verroin maukkaanpaa eli se siitä lammaskokeiluista:) Pääsiäismenuu oli tänä vuonna kevyt ja munaton, sillä munia tulee syötyä jokaikinen aamu:): vihersalaattia, katkarapusalaattia, savulohta, uunijuureksia ja sitä viulua sekä mämmiä ja pashaa.
Nyt on tämän vuoden pääsiäinen pian ohi ja tulevana perjantaina ollaankin jo huhtikuun puolella.
Kevät tulee kohisten ja lumen alta paljastuu jo uuden alun nuppuja, vaikka maa onkin vielä jäässä:)
Oikein mukavaa toista pääsiäispyhää kaikille!♥
Hanne
On teillä kaunista!!!
VastaaPoistaLampaanliha on meistäkin yliarvostettua...kyllähän me tänäkin pääsiäisenä sitä syötiin ja hyvää oli, mutta luule, että ensi pääsiäisenä on jotakin muuta vaihteeksi.
Minä en jotnekin tykkää syödä lammasta, enkä ikinä ainakaan karitsaa, vauvalammasta.
VastaaPoistaIhanat kelit olleet ja on päässyt jo vähän kinosten väliin puutarhailemaankin.
Hitaasti kohti arkea. Kaunista tulevaa viikkoa sinulle!
Kiitos Leena, samoin sinulle!<3
PoistaMinusta kala on hyvää pääsiäisruokaa ja sopivan kevyttä vatsallekin:)
Kiitos kaima!
VastaaPoistaTäytyihän sitä lammasta kerran kokeilla, mutta ei ehkä enää ensi pääsiäisenä.Luin kyllä Hunajaa ja maitoa blogista hyvän lihapullaohjeen lampaanjauhelihasta, sitä voisi joskus kokeilla:)
Kauniisti olet koristellut kodin pääsiäiseen ja rahka-ananastorttu on saanut söpöt koristeet.
VastaaPoistaKyllä nuo narsissit sitten ovat oikeita pääsiäiskukkia.
Kiitos Irene!
PoistaNarsissit ovat kyllä kauniit niin sisällä pääsiäisenä kuin pihass keväämmällä:)
Kaunista pääsiäistunnelmaa teillä! Kiitokset kakkuohjeesta! Oikein ihanaa keväänodotusta Sinulle toivottelen (meillä on ihan mullinmallin koko huusholli, ollaan muuttamassa)
VastaaPoistaKiitos Leena!
VastaaPoistaVoi ihana muuttaa uuteen paikkaan, mutta itse ruljanssi on iso homma:)
Mukavaa kevättä!
Ihana pääsiäisruohoidea! Sulla on niin kaunis koti ja suloisia pääsiäisasetelmia.
VastaaPoistaMullakin haketin odottaa risusavottaa ja pian päästäänkin pihapuuhiin.
Mukavaa kevättä!
Kiitos Nina!
PoistaPuolisi on tehnyt minulle materiaalia risusavottaan koko ajan lisää:)
Kaunista ja tunnelmallista...
VastaaPoistaAurinkoista loppuviikkoa!
Kiitos Titti!
PoistaOi mikä herkku! kiitos ohjeesta <3 Laitatko mulle Hanne pikaisesti osoitetietosi s-postiin jotta saan sulle messuliput ajoissa. Laitoi sun blogin postiin jo viestiä. tässä vielä minun s-posti fallenforanoldchair@hotmail.com
VastaaPoistaKiitos Suveliina!
PoistaLiput tulivat tänään ja aamusti lähdemme kohti Turkua ja kohti uusia puutarhaideoita :)
Ihananvärinen tulppaanikimppu
VastaaPoistaIhana pääsiäisasetelma noissa ylimmissä kuvissa ♥
VastaaPoistaAurinkoista uutta viikkoa!
Ihana pääsiäisasetelma noissa ylimmissä kuvissa ♥
VastaaPoistaAurinkoista uutta viikkoa!