torstai 6. elokuuta 2015

Mustikoiden aikaan

Täällä jälleen! Juhannuksesta on jo tovi ja kuvia on laitteet täynnä, mutta en oikein ymmärrä miksi en saa postausta aikaiseksi. Ennen se oli vaan niin helppoa, mutta nyt, kun kaikki kuvat tulee melkein otettua tabletilla tai kännyllä, niin niiden siitäminen  kotikoneelle tai läppärille ja koon muuttaminen tuntuu niin ylivoimaiselta. Olis niin helppoa tehdä postaus tabletilta suoraan, mutta kuvakoot ovat liian suuria (näin ainakin olen ajatellut pienessä mielessäni).
No valitus sikseen ja asiaan.

Mustikkakausi on parhaimmillaan ja meillähän on kotona metsää talon pohjoispuolella melkein rappusille asti. Naapurit eivät onneksi kehtaa tulla ihan autotallin taakse poimiin, niin varvut notkuvat marjoja. Mökilläkin olen käynyt mustikassa, MUTTA metsään meno ei olekaan ihan niin yksinkertaista mökillä.  Olen kaupungin kasvatti ja metsä ei ole mulle mikään mielyttävä paikka varsinkin, kun lähistöllä on liikkunut todistettavasti karhu. Koko ajan on oltava korvat tarkkana kuuntelemassa erilaisia ääniä ja poukkoiltava pystyyn tähyilemään ympäristöä, huh. Oon varmaan varsin huvittava näky, jos joku seuraisi touhujani.
Pakkohan ensimmäiset marjat on syödä maidon ja talkkunan kanssa, mutta toisista voi jo leipoakin, vai mitä! Menin siitä, mistä aita on matalin eli tein helppoja mustikkamuffinsseja. Kaikki aineet vaan sekoitetaan ja paistetaan.

Ohje: (12 kpl)
3,5 dl vehnäjahoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl leivinjauhoa
ripaus ruususuolaa
100 g voita
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)

Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
Kääntele lopuksi mustikat taikinaan  nuolimella.
Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
Muista jättää kohoamisvaraa.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

No hieman oli sovelletta Annin uunissa blogista löytämääni ohjetta, kun kotona ei ollutkaan jogurttia. Löytyi vain rahkaa ja vaniljakastiketta, joilla korvasin jogurtin, mutta hyviä niistä näinkin tuli :)
Kolmasti oon jo tehnyt samoja muffinsseja, välillä olen käyttänyt kermaviiliä jogurtin tilalla. Nekin olivat ihan hyviä, vaikka en olekaan mikään ohjeiden soveltaja ennemmin mittaan tarkasti kaikki aineet (johtuu taatusti opiskelusta... kemiaa...prosesseja..)
Kävin asuntomessuilla Vantaalla minäkin. Kuvia on melkein viisisataa, mutta en oikein tiedä kehtaanko enää tehdä niistä postausta, vaikka vähän kyllä tekisi mieli. jäisi itsella kiva muisto :)
Mukavia aurinkoisia päiviä kaikille! Nautitaan myöhään saapuneesta lämmöstä♥!

Hanne


13 kommenttia:

  1. Kävimpäs kurkistamassa taas :) ja jälleen hyvältä näyttää, mutta tosta lämmöstä semmosia että kun koko loman sato, niin heti kun duuni kutsu niin tuli kunnon kelejä, joten siittä ei kauheesti pääse nautiskelemaan, mutta välillä näin ja ompa ainakin duunia joten ollaampa vaan tyytyväisiä :) T: Timo.F

    VastaaPoista
  2. Moi, Timo! Kiva, kun tulit ja kommentoit!
    Ei ole oikein kelit suosineet tuota lomailua, mutta onhan se kesä aina kesä:)
    Pari viikkoa, kun on lämmintä ja aurinko paistaa, niin kohta valitetaan, että kun on niin kuuma. Maanantaina just yksi kuorma-autokuski sanoi rautakaupan pihassa, et sais näin lämpimät kelit jo loppua, hih!!!
    Ihan hyvä, et on duunia, muut ihan hyvä olla ansaitulla vapaallakin jo♥!

    VastaaPoista
  3. Hanne, meillä R. poimii mustikat. Hn oikein himoaa sitä hommaa ja saaremme tulvii mustikoita, kuten aina, aina jo 30 vuotta. Tänään laitoimme viimeiset mansikat ja mustikat saatiin jo alkuviikosta kerättyä eli kaksi pakastinta on niin piukassa, että jos lisää tulisi, olisi ostettava kolmas pakastin.

    Minusta koko kesä on ollut ihana ja on saanut pitää lomaa suuren puutarhan kastelusta. Kun Jael oli meillä, oli just sopivan kuivaa ja lämmintä. Samoin eilen nautimme ulkoruokinnasta yömyöhään.

    Huomenna auton nokka kohti länsirannikkoa ja la olemme syömässä Merimestassa. Blogi saa nyt huilata.

    Kivat mustikkaiset kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ♥!
      Saarellanne on varmasti mukava käydä mustikassa! Ei ole pelkoa karhuista eikä muista kauhistuksista (oon kaupungista) :)
      Kesä on minustakin ollut ihan sopiva. Sadetta on saatu, mutta eipä ole tarvinnut kastella. Vähän viileää on ollut, mutta auringossa on tarjennut ja helpompi on tehdä kaikkea vähän viileämmässä kuin helteessä:)
      Mukavaa reissua länsirannikolle!

      Poista
  4. Todella kauniit mustikkakuvat !!!

    VastaaPoista
  5. ♥oiii, näyttä niin hyvältä! täälläkin poimittu mustikoita :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Riitta Sinikka ♡!
    Mustikoita on nyt hyvin :)

    VastaaPoista
  7. Ihania mustikkakuvia ja makoisia ohjeita, kiitos. Hyvä neuvo metsään menijälle: laulaen, viheltäen tai mikä ettei yksin höpisten, tietää ainakin karhu väistyä tieltä, kun kuulee että ihmisä on tulossa :):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!
      Mielelläni kyllä pidän ääntä, kun menen metsään. Kyllä isommat eläimet ainakin kaikkoavat lähistöltä. Koskaan ei voi olla liian varovainen, kun täällä kumminkin on karhuja näkynyt :)

      Poista
  8. Herkullisen näköisiä muffinsseja ja ihania kuvia<3 nappaan ohjeen mukaani, tuollaisia nopeita-sekoita vain ainekset ohjeita ei voi olla liikaa ;)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niin ja ole hyvä vain!
      Mukava välillä tehdä nopeita leivonnaisia varsinkin näin mökkiaikaan:) Meillä, kun on tuo keittiöremontti mökillä menossa ja kotona käydään pikipäin, niin silloin on aina aika kortilla ja nopeasti on saatava jotain makeaa mukaan.

      Poista
  9. Herkulliset kuvat. Mustikkaa pitäisi ottaa pakasteesta ja leipoa siitä. Tuoreita ei kai enää ole tarjolla

    VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥