perjantai 29. marraskuuta 2013

Isot juhlat

Huh, tulipahan pidettyä pieni tauko täältä blogimaailmasta. Syykin on ilmeinen. Tää mun koneeni ei ole oikein ollut yhteistyöhaluinen. Ei oikein kiinnosta avata konetta, jos avaaminen kaikkine eheytyksineen ja uudelleen käynnistyksineen kestää melkein tunnin.
No valitus sikseen. Toinen syy on ollut ajan puute, sillä kaikki liikenevä vapaa-aika on mennyt kodin siistimiseen ja tarjottavien valmistelemiseen. Meillä oli nimittäin viime sunnuntaina puolison 60v. juhlat  ja väkeä kävi yli kolmekymmentä henkeä.
Ihan kiva tuollaisia juhlia järjestää, sillä samalla tulee vuosia suunnitelmissa olleet  maalauksetkin tehtyä. Tsada daa yläkerran rappuset ovat vihdoinkin valkoiset ja joskus Ikeasta ostamani jauhoteline sai väriä pintaan samoin terassihuoneen ikkunapuitteet. eli paljon hyvää:)
Samalla tuli tavallaan suurempi joulusiivouskin tehtyä, ikkunat pestyä ja kaapitkin siivottua, ja kyntteliköt  ja tähdet palavat jo ikkunoilla. Tältä osin joulukin voisi jo tulla.
Voileipäkakut ja ison täytekakun ostin paikalliselta leipomolta, kuivakakut, piparit ja Charlottan tein itse.
Tuo edessä oleva kakku on juuri se Charlotta, kakku kuin unelma:)
Tässä kuva  ja ohje vanhasta Makulehdestä, jonka ohjeilla sen tein. Noin upeaa koristelua en siihen osannut tehdä. En saanut limestä mitenkään tuollaisia soiroja. Kuorrutukseen olisi sopinut mainiosti Valion sitruuna-lime rahka.

 CHARLOTTA







Suklaakääretorttu

4 kpl munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte 1

2 dl hedelmähilloa (aprikoosi)

Täyte 2

6 kpl liivatelehteä
480 g säilykeaprikoosia (sokeriliemessä)
4 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl limettimehua

Valkosuklaakuorrutus

200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä päälle aprikoosihillo ja kääri torttu pitkältä sivulta alkaen tiiviiksi rullaksi. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Vuoraa noin 2 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho kelmulla niin, että kelmu ulottuu reilusti reunojen yli. Leikkaa kääretorttu ohuiksi, noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja asettele ne tasaisesti kulhon pohjalle ja reunoille ylös asti.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valuta aprikoosit ja hienonna ne veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon aprikoosit, rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuori hyvin pestystä limetistä suikaleita koristelua varten. Purista sitten limetin mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kääretorttuviipaleiden päälle kulhoon. Tasoita pinta. Asettele täytteen päälle loput kääretorttuviipaleet. Nosta kelmun reunat kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Kumoa charlotta tarjoiluvadille ja poista kelmu. Valmista valkosuklaakuorrutus. Sulata valkosuklaa hyvin varovasti mikroaaltouunissa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus kakun pintaan ja kuvioi veitsellä.

Koristele valkosuklaa-aprikoosicharlotta halutessasi vaikka limetinkuorisuikaleilla, suklaaruusukkeilla ja -lastuilla.
--......--

Kakku oli yllättävän yksinkertainen tehdä ja maku oli taivaallinen!

Nyt meillä on kaikkialla toinen toistaan ihanampia kukkakimppuja, mutta taidankin tehdä niistä ihan erillisen postauksen.
Yksi lahja oli ylitse muiden. Olisin ottanut samanlaisen milloin vaan, nimittäin ihanat harmaat villasukat ja Lahtisen huopatöppöset kunnon pohjalla:)

KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE!
TEITTE JUHLASTAMME IKIMUISTOISEN ♥♥♥

lauantai 16. marraskuuta 2013

Oletko huomannut VAROTUKSEN !!!

Hei oletko huomannut liikenteen blogissasi lisääntyneen?!
Katselin tilastoista liikenteen lähteitä ja kärkisijoilla on kaksi sivustoa vampirestat.com ja adsensewatchdog.com. No tietenki klikkasin ihmeissäni ne auki ja sitten vasta googletin. Haittaohjelmiahan ne ovat. Täältä löydät lisäätietoa  asiasta. ÄLÄ KLIKKAA AUKI!!!!

Katsoin viikolla jo kotikoneellani noita linkkejä ja sen jälkeen kone ei ole toiminut ollenkaan kunnolla. Sitä on joutunut eheyttään jatkuvasti ja sammuu itsestään ym. Toivottavasti mitään peruuttamatonta on päässyt käymään. Sitä vaan on niin himskatin sinisilmänen näissäkin asioissa:)

Voi olla, että näistäkin on jo blogimaailmassa varoiteltu, mutta on mennyt ohi silmieni.

Terkuin Hanne

Tervehdys

Työpäivän jälkeiset tervehdykset täältä mökkimaisemista. Pihasaunassa on jo käyty ja mukavista löylyistä nautittu ja nyt virittäydytään illan viettoon puolison kanssa kaksistaan. Kynttilät palavat ja takassa räiskyy tuli. Radiosta tulee mukavaa musiikkia, joten mikäs täällä on ollessa. Kuu on jo noussut isona ja kirkkaana itäiselle taivaalle. Jos sää pysyy tällaisena, pystyy sängystä ihaileen kirkasta tähtitaivasta. Täällä metsän siimeksessä tähtitaivas näyttäytyy kirkkaana ja kauniina jopa linnunradan galaksi erottuu selvästi. Onneksi tuuli ei vielä ujella nurkissa, vaikka kunnon myrskystä on jo annettu lukuisia varoituksia.
Mukavaa viikonloppua kaikille♥!

tiistai 12. marraskuuta 2013

Muuttuuko ihminen...

Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaa... näinhän lauloi Georg Ots aikanaan.
Niin se vaan on, että ikä muovaa kasvoja ja maan vetovoimaa vastaan ei oikein tahdo jaksaa taistella.
Kuitenkin nuoruuden piirteet säilyvät eikä tuo hyppyrinenäkään ole mihinkään hävinnyt vaikka mummu neuvoi aina lukiessa  painamaan peukalolla ja etusormella nenänpäätä alaspäin:)
Kaiholla olen nuoruudessani katsellut suoranenäisiä ihmisiä vaikka nykyään asialla ei ole mitään merkitystä.
Onhan Demokritoskin  aikanaan sanonut:

"Se on onnellinen, joka ei sure sitä mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on."

Viisi ja kuusikymppisiä ihmisiä pidetään jo vanhoina (nuorina-vanhoina), mutta kun itse on saavuttanut tuon iän, niin ei sitä pidä itseään vanhana, päinvastoin, sielu käy vielä rippikoulua. Samoin kertoi äitini, kun hän  täytti 80v. Hän sanoi, että nyt hän huomaa vanhentuneensa ( keho ei enää toimi kuin nuorempana), mutta ei pidä itseään vanhana.

Muutamia aforismeja vanhenemisesta:

Elämän lakien mukaan,
vanhenemista ei vältä kukaan.
Mutta henkemme ei vanhene,
vuos’ vuodelta vain nuortuu se.
.-.

Elämä piirtää taidetta
kasvoihin ja tukkaan.
Niin vanhaa puuta ei olekaan
ettei se puhkeaisi kukkaan.
.-.

Vanheneminen on pakollista.
Aikuistuminen on vapaaehtoista.
Itselleen nauraminen  terapeuttista!
.-.


"Nuoruus on lahja,
mutta vanheneminen on taidetta.
Ei saa elämäsi esteenä olla
yhtään kaidetta.
Nuoruus on lahja,
mutta vanheneminen on taidetta.
Heilu hetkinen hunningolla
riemun raidetta."

(Viiskymppisen viisu, Juha Watt Vainio)

 Pidätkö sinä itseäsi ikäisenäsi?

Mukavaa alkanutta viikkoa!♥

Hanne 


lauantai 9. marraskuuta 2013

Synttärit

Pieni piipahdus kotosalla on tarpeen silloin tällöin, että saa pyörittää pesurumpaa ja tyhjentää pursuavaa postilaatikkoa. Samalla voi vaikka järjestää nopeat synttärikahvitukset.
Isovanhemmat lähtevät reissuun joten kahvittelu sopi tässä kohdin hyvin. Leipomaan en ennättänyt, sillä olin töissä, mutta paikallisessa leipomossa on hyviä herkkuja saatavissa. Vietimme pojan synttäreitä ja siipan loppukuusta tulevaa merkkipäivää. Muru ja Namukin olivat riennoissa mukana tyttären ja vävyn kanssa:)
Kakku oli ihanan raikas juustokakku. Päällä koristeena oli kauniit ananaskirsikat eli japaninlyhdyt (ihana nimi) :)
Muru viihtyi hyvin äitini sylissä. Namusta ei saanut edes kuvaa, koska  sillä  oli energiaa vaikka muillekin jakaa.
Rentouttavaa viikonloppua kaikille ja hyvää Isänpäivää ♥!

torstai 7. marraskuuta 2013

Ostoksia

Ostin mukavan paksusta huovasta tehdyn korin, jossa on kätevä kuljettaa ompelutarvikkeita kodin ja mökin välillä, sillä koskaan ei voi tietää, milloin inspis iskee ja silloin on materiaalien oltava lähettyvillä.
Kodin ykköstä löytyi ihanaa teddylankaa,  jossa on hopean kimallusta joukossa. Nyt täytyy etsiä kiva pipomalli ja laittaa puikot heiluun:)
Mukavaa torstai-iltaa kaikille ♥!

tiistai 5. marraskuuta 2013

Valot syttyvät

Ihan mahdoton mytäkkä tuolla ulkona. Vaikka on vapaapäivä, ei ole ulos ollut asiaa. Sisälle asti kuuluu tuo puiden tuiverrus ja sateen ropina ikkunoita vasten. Valot hieman välähtelevät, mutta onneksi sähkökatkoilta ollaan säästytty.
Eilen ehdin hieman laittaa ulkovaloja terassille ja talon edustalle isoihin kukkalaatikoihin. En ostanut niihin callunoita enkä muitakaan kukkia, sillä jäävät aina lumen alle näkymättömiin  vaan laitoin  pieniä kuusia koristeeksi.
Sisälläkin on kynttilät sytytetty joka ikinen päivä. Tänäänkin oli niin harmaata aamusta asti ettei päivä valjennut ollenkaan. Taitaa olla sitä kaamosta ulkona ja mielessä:)
Huomenna olisi tarkoitus mennä Manseen hieman ostoksille ja vapaan viettoon, kun on melkein tullut mökkihöperöksi tuolla mökillä:) 
Mukavaa pikkulauantaita kaikille ♥!