tiistai 17. syyskuuta 2013

Ekat jouluvalot !!!

Hei! Alle sata päivää enää jouluun, ihanaa:) Hämmästyin maanantaiaamusti, kun ajelin aikaisin töihin, että Vilppulassa oli isossa kuusessa "jouluvalot" jo palamassa. Yleensähän kaupungit sytyttävät ne vasta marrakuun loppupuolella. Ei se silti minua häirinnyt, päinvastoin valaisi mukavasti pimeää aamua:)

Moni on jo vaihtanut kesäkukat syksyisempiin, mutta meillä pelargonit kukkivat toistamiseen terassilla.
Todella hyvät taimet tuli hankittua keväällä, sillä kukkivat silloin yhtä upeasti ja huilasivat hetken keskikesällä ja jälleen on täysi kukinta päällä:) Jos ilmat pysyvät näin lämpiminä, niin taitavat kukkia vielä lokakuussakin.
En muista koska olisin syönyt näin paljon omenoita, mitä tänä syksynä on tullut syötyä. Ovat hyviä välipaloja töissä ja kotosalla. Kävisivät hyvin punaposkisiksi jouluomenoiksi, mutta valitettavasti eivät säily sinne asti mitenkään.
Mökillä tein murusoosin, johon laitoin noita vaaleita kirpeitä omenanpaloja, porkkanan lastuja ja tinjamia, hieman vehnäjauhoja ja voimakasta koskenlaskijaa ja täytyy sanoa, että oli hyvää...
Omena päivässä pitää lääkärin loitolla, sanotaan, saahan nähdä pysyykö flunssat poissa:)
Mukavaa viikonjatkoa kaikille♥!

8 kommenttia:

 1. Herkullinen postaus.
  Kauniita punaposkisia omenoita ja valkeatkin maistus.
  Kyllä olis joulupöydän koristus, vaan eihän ne säily ihan sinne asti.
  Upeat on vielä pelakuut laatikoissaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Seijastiina!
   Harmillista, että ulkolaiset omenat säilyvät vaikka vuoden kaapissa pilaantumatta, mutta nämä ihanat myrkyttömät omat omenat vain muutaman päivän:)

   Poista
 2. No ompa komeat pelargonit!
  Omenoita on tosiaan tänä vuonna saanut syödä oikein urakalla ja vieläkin niitä on tarjolla, vaikka useampi niitä on meiltä hakenut itselleen :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru, ovat kyllä kukkineet komeasti. Kylmää on kyllä luvattu, että ehkä nyt olisi otettava sisälle, jos aikoo säilyttää niitä ensi kesäksi. En kuitenkaan ole oikein onnistunut kukittaan pelargonioita uudestaan.

   Poista
 3. Herkkuja kuvia upeista kukista ja omenoista. Kyllä pimeyteen valoa saa laittaa, itse koen monet "jouluvalot" ennemmin pimeän ajan valoiksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nainen Talossa!
   Pimeän ajan valo on kyllä oikea nimitys syksyn ihanille valoille. Meillä ainakin piha on niin pimeä, että ekat ulkovalosarjat piristävät mukavasti:)

   Poista
 4. Kylläpä kukkii vielä komeesti :) Mää oon nyt ekaa kertaa kuivannu omenan viipaleita kun ostin kuivurin. Tosi hyviä ja mietin vähän, että jos joulumuistamisinakin antais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna- Mari! Mulla on kans kuivuri, mutta harmillisen vähän sitä on tullut käytettyä. Omenat ovat mukavia napsittavia kuivattunakin, sillä jäävät kivan nahkeiksi kuitenkin:)

   Poista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥