sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Olipas äitienpäivä!

Mukavaa äitienpäivän myöhäisiltaa!

Tämä oli taas yksi niistä päivistä, joka jää taatusti mieleen, eikä ihan mielyttävänä muistona.
Vanhempani ovat nyt kuukauden sisällä olleet kolmissa hautajaisissa ja äitienpäivän vietto mökillä kanssamme tuntui sopivalta vaihtoehdolta. Lupasin tehdä hirvipaistia ja leipoa kakkua, että  saavat vain nauttia olostaan.
Mökkitie on routinut tänä keväänä enemmän kuin koskaan ja eilinen lämpö nosti muutamasta kohdasta veden ja saven pintaa. Tietäähän sen millaista upottavaa liejua se sitten oli.
Vanhempani tulivat pari viikkoa sitten vaihtamallaan uudella Toyota Avensis hypridillään, joka on automaattivaihteien, hiljakseen  eteenpäin, mutta ehkä tässä pahimmassa paikassa vauhti hiipui liian hiljaiseksi ja auto upposi kuskinpuolelta pohjaa myöten saviliejuun.
Ensiksi yritimme mönkijällä vetää auto liejusta, mutta eihän se mihinkään noussut, upposi vaan syvemmälle. No oli soitettava paikallinen apuun traktorilla. Sillä auto nousi melkoisen ähellyksen jälkeen takaisin pitävälle pinnalle,
mutta sitten isälleni tapahtui pieni ajatusvirhe ja hän painoi kaasua jarrun sijaan. Auto syöksyi päin pysähtynyttä traktoria ja jälki oli sen näköistä ja meteli kova. Eipä paljon hymyilyttänyt ketään.
Onneksi kukaan ei loukkaantunut, mutta melko hiöjaista porukkaa oli. Halvemmalla olisi selvinnyt, jos koko poppoo olisi mennyt ravintolaan syömään, näin jälkeen päin ajatellen.
Itselle tuli inhoittava ajatus mieleen, että jos sama ajatuskatkos tulee jossain risteyksessä, silloin tapahtumat ovat katasrofaaliset. Ehkä 76v. on liian myöhäistä opetella ajamaan automaatti vaihteista autoa!
Melko ankeissa mietteissä äitienpäivä ateria kuitenkin syötiin:)
Toivottavasti teillä on ollut iloisempi ilmapiiri!
Oikein aurinkoista tulevaa viikkoa kaikille♥!

16 kommenttia:

 1. Oijoi, olipa ikävän kuuloinen tapaus. Onneksi kuitenkin selvittiin pelkällä peltivauriolla. Tuo jumiutuminen varmaan nosti stressitasoa ja sen myötä sekaantuminen polkimissa on aika ymmärrettävää, olisi voinut käydä nuoremmallekin... Pitkällä tähtäimellä automaatin luulisi olevan helpompi ikäihmiselle. Itse en ainakaan enää vaihtaisi manuaaliin, vaikka vuosia on puolet vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Matleena! Ihan varmasti olisi voinut käydä kelle vaan. Tilanne oli aika stressaava, sillä olisihan ollut mahdollista,että se ei olisi noussut traktorillakaan. Ehkä automaatti vaatii hieman harjoittelua sillä en itsekään kylmiltään osaisi tehdä mitään automaattiauton ratissa:)

   Poista
 2. Voi miten ikävä tapaus :(
  Ainoa lohtu on, että kukaan ei ole loukkaantunut... mutta uskon kyllä, että harmitus on suuri hetken aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marru!
   Tuolla yritin äitiäni lohduttaa, mutta varmasti viettivät unettoman yön kotonaan:)

   Poista
 3. Kävipä kurjasti. Vaan lohdutan samoin kuin muutkin, onneksi ryttyyn meni vain peltiä eivätkä vanhempasi loukkaantuneet. Automaattia en tahtoisi minäkään vuosien jälkeen vaihtaa enää manuaaliin, mutta kestää toki aikansa, kun siihen alkuvaiheessa totuttelee. Haavereita taas sattuu itsekullekin, katse tästä vain eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hannah!
   Näinhän se on. Itse jouduin kuskiksi automaattivaihteiseksi autoon ja kyllä jännitti ihan hirveesti. Ajokin oli sitten sen mukaista. Tottakait siihenkin tottuu, sillä kukaan ei ole seppä syntyessään:)

   Poista
 4. Voi harmi.Lohdutan samoin että onneksi ajatusvirhe kävi tässä eikä liikenteessä.Automaatti vaatii harjoittelua, itsekin niksautin niskani muutaman kerran kun automaatilla ajaessa olin painavani kytkintä ja painoinkin jarrua...Mutta harmittahan se varmasti ja kovasti :/

  Aurinkoa tulevaan viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ani! Niin parempi nyt kuin liikenteessä.
   Uni ei varmaan tullut kummankaan silmiin viime yönä, mutta elämä jatkuu:)

   Poista
 5. Voi miten ikävää. Aivan varmasti vanhempiasi harmitti, kun uusi auto upposi liejuun ja sitten vielä meni päin traktoria...tosi harmillista.
  Minullakin on yksi auto ollut automaattivaihteinen ja alukisi joka ainoa kerta, kun pysähdyin liikennevaloihin auto sammui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irmastiina!
   Mielipahaa oli kerrakseen, mutta nyt auto on jo remontissa ja tapahtuma vain ikävä muisto.

   Poista
 6. Ups,mikä vahinko, mut onneks se oli vain peltiä, eikä kenellekkään sattunut mitään ikävää!!
  Hyvää alkanutta viikkoa teille kaikille:)

  Terkuin, Soile

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, hyvä näin,mutta kyllä M. hieman kärsi sydänkivuista seuraavana yönä.
   Eilen olin kyytimiehenä kauppareissulla ja hän oli jo valoisalla mielellä.
   Tälläista vaan joskus sattuu. Pientähän tämä oli siihen verrattuna, mitä päivittäin tuolla tienpäällä voi sattua:)

   Poista
 7. Uh, olipas kenkku päivä...metsäiset tiet ovat liejuisia ja petollisia vielä. Uusi auto on uusi, joten käyttöominaisuudetkin ovat aluksi vieraita :-( Mutta onneksi ei pahemmin käynyt,
  loppu hyvin kaikki hyvin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marianne!
   Tuo tie on joskus 60-luvulla ollut vastaavassa kunnossa, mutta kesä ja syksy oli niin sateinen, että jotain tällaista saattoi odottaa.
   Itse ainakin tarvitsisin harjoitusta, jos ajaisin automaattivaihteisella autolla.
   Muutenkin,tuo on hieman erilainen kuin normi automaattivaihteinen auto.

   Poista
 8. Eihän tuo nyt aivan putkeen mennyt. Tunnen paikan mihin auto "upposi" varsin hyvin.
  Tällaista vaan sattuu. Itse asiassa automaattivaihteinen auto on huomattavasti helpompi ajaa kuin manuaali. Toki alussa saattaa tapahtua lipsahduksia. Vasen jalka pitää "liimata" lattiaan. Sitä ei saa käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Rami!
   Näinhän se on, mutta O. meni autoon sisään repsakan puolelta ja jätti kurasaappaat ulos.
   Hän istui tavallaan poikittain ja se oli syys, että jalka osuikin kaasuun:) Näin voi todella joskus käydä.
   Ensi viikolla auton pitäisi olla kunnoissa ja tapahtuma vain ikävä muisto.

   Poista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥