perjantai 1. kesäkuuta 2012

Makoisa raparperitorttu

Oikein mukavaa kesäkuun ensimmäistä päivää!
Tuomet ovat suurimmaksi osaksi jo kukkineet, mutta omenankukat ovat kauneimmillaan:) Huomenna soi kaunis Suvivirsi kautta Suomen. Uudet ylioppilaat painavat valkolakit kutreilleen ja lapset suuntaavat kesälaitumille!


Innostuin leipomaan raparperitorttua. Siitä tuli oikein makoisaa, ehkä se oli liiankin hyvää, sillä nyt se on jo loppu.




RAPARPERITORTTU:

Taikina:
100g   voita tai margariinia                            
  1 dl     sokeria                                                      
  1         muna                                                   
 1 dl     vehnäjauhoja                                          
1 dl      perunajauhoja           
1 tl       leivinjauhetta         
1/2 dl   maitoa                                            
                                                                        
Päälle:                                                                  
4-5 dl    pieniä raparperinpaloja

Pinnalle:                                                        
50g      voita sulatettuna                                    
1/2 dl   sokeria                                                   
2 dl       kookoshiutaleita
1           muna
1tl        vanilliinisokeria

1.  Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.
2.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan
3.  Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun ja kookos-
    hiutaleilla jauhotettuun vuokaan. Tasoita pinta.
4.  Ripottele päälle raparperinpalat.
5.  Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 
     n. 30 minuuttia.
 6.  Sekoita kaikki pinnan aineet keskenään. Levitä
     seos tortun pinnalle. Jatka paistamista 15-20
     minuuttia, jos pinta ruskistuu liikaa peitä se foliolla.


 Hyviä kaffetteluhetkiä kaikille♥


23 kommenttia:

  1. Voi ei , mä en kestä enää yhtään raparperipiirakan ohjetta ;DD. Tykkään niistä niin paljon , että kaikki on kokeiltava, ja musta tuntuu , että täällä on syöty jo niitä ehkä kyllästymiseen asti.......JA SIITÄKIN huolimatta, kokeilen tätäkin...;)))))
    Kuulostaa erittäin herkulliselta.

    Mukavaa perjantain alkua.

    VastaaPoista
  2. Hei, Maarit!
    Ihan oikeesti tuo oli hyvää. Kokeile vaan, nythän nuo raparperit ovat parhaimmillaan.
    Lisäksi kakku on helppo valmistaa.

    VastaaPoista
  3. Tuota herkkua minunkin pitää yrittää paistaa...:)

    Ihanat omenankukat. Meillä jo vähän ovat lakastuneet.

    VastaaPoista
  4. Hei Irmastiina, kokeile ihmeessä.

    Kaikki kukkii taas aivan liian nopeasti. Pihlajatkin ovat täynnä kukkia.
    Viime viikonloppuna miestä puri hevospaarma ja minusta se on jo aika aikaista:)

    VastaaPoista
  5. Kaunis (ja varmasti makoisa) torttu, taidanpa kokeilla. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia, -ja niin herkullisen kuuloinen (ja näköinen) raparperitorttu...♥
    Minäkin olen tehnyt yhden tortun raparpereista, -tosin valmistaikinasta ja miehen avustuksella. Kun tämän käden kanssa ei mikään onnistu!
    Aurinkoista ja kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titti!
      Harmillinen tuo sinun kätesi.Toivottavasti se kuntoutuu kesän aikana:)

      Poista
  7. Hanne, linkitän tämän. Kiitos!

    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan Leena.

      Menemme lakkiaisiin, mutta sadetta taas lupasivat:)

      Poista
  8. Ai miten hyvältä kuulostaa ja näyttää. Onneksi en ehdi nyt leipomaan.

    VastaaPoista
  9. Tulin piipahtamaan vastavisiitillä:) Täällä niin kauniita ja herkullisia kuvatunnelmia! Raparperipiirakka on ehdoton alkukesän herkku, kiitos ihanasta ohjeesta.

    Kesäiloa monine ihanine kaffihetkineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannah, samoin sinulle!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    4. Serveri vähän leikkii kanssani. Ensin se hukkaa kaiken ja sitten sama tuleekin kolmesti, et sillain:)

      Poista
  10. Oi mikä herkku ja ihanat kuvat...tulisipamvieraita, että,saisi leipoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku!
      Meille ei tullut vieraita. Herkuteltiin miehen kanssa koko torttu, hih:)

      Poista
  11. Mun omenapuu ei vielä kuki...Ehkä se on myöhäislaatua..Luumupuu kukki eka kerran elämässään, josta iloitsin suuresti..
    Harmi, ettei mulla kasva raparberejä.. mutta kiitos ohjeesta, ehkä kokeilen, paitsi että kookokset taidan jättää väliin..
    Halit sulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanne!
      Meillä oli luumu- ja kirsikkapuu pihassa, kun muutimme.
      Mies meni ja leikkasi vähän kumpaakin ja ne kuolivat:(

      Meillä olisi raparperejä sinullekin antaa.
      Kaikki ei oikein pidä tuosta kookoksesta, mutta minä pidän siitä:)

      Mukavaa kesäkuun alkua Sinulle Pilkulle!

      Poista
  12. Oi, sielläkö ovat jo omenankukat avautuneet? Täällä ei edes kielot. Tuomi sentään on.
    Suloisia kuvia ja ihana postaus..kiitos!
    Minä vaan pakkailen ja pakkailen, mutta se on kivaa..saa taas tehdä inventaariota mitä on tullut haalittua tavaraa. Mutta kun pitää kaikesta kauniista niin.. Onneksi uudessa on viljalti komeroita jonne saan piilotettua niin ettei kaikki näy kerralla.

    Kauniita päiviä toivotellen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anna, on varmaan mukava pakata, kun pääsee muuttaan. Minusta muutto on aina uuden alku:)
      Samalla tulee käytyä kaikki tavarat lävitse. Sehän on hyvää fengshuita.

      Mukavaa kesäkuun alkua Sinulle!

      Poista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥