torstai 3. marraskuuta 2011

Tarjoilua

Tein synttäreille SUKLAA_MUSTIKKAKAKUN. Olikin helppotöinen ja hyvä.Ohje on viimeisessä Pirkka lehdessä:

Pohja: 4 kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl vehnäjauhoja 3 rkl kaakaojauhetta (tummaa) 1 1/2 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia Kostutus 1 1/2 dl maitoa 1 tl vanilliinisokeria 
Täyte: 1 1/2 dl Pirkka vadelmahilloa 1 dl Pirkka vispikermaa 1/2 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria 1 rkl sitruunanmehua 1 tlk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia 200 g (n. 4 dl) mustikoita (pakaste)
Kuorrutus ja koristelu: 150 g taloussuklaata 1 dl Pirkka vispikermaa 50 g valkoista leivontasuklaata (Fazer) 1 rs (500 g) Pirkka vihreitä viinirypäleitä
Vaihe 1:   Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (2 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja kaneli. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku ja jäähdytä.
Vaihe 2:  Täytettä varten vaahdota kerma. Sekoita vaahdon joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunanmehu, jogurtti ja jäiset mustikat. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Sekoita maito ja vanilliinisokeri. Kostuta kakkulevyt seoksella, kansilevy alapuolelta. Levitä puolet vadelmahillosta ja jogurttitäytteestä pohjalevylle. Täytä samoin toinen väli. Nosta päälle kansilevy. Pane kakulle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Siirrä kakku viileään tekeytymään.
Vaihe 3:  Paloittele tumma suklaa pieneen kattilaan. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Keitä miedolla lämmöllä pari minuutttia. Kaada suklaakuorrutus heti kakun päälle keskeltä aloittaen. Levitä kuorrutusta reunoille lastalla. Paloittele valkoinen suklaa pieneen muovipussiin. Kuumenna mikroaaltouunissa pienellä teholla (350 W) ensin minuutin ajan. Jatka kuumennusta, kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa pussiin pieni reikä. Pursota kakulle valeita, ohuita raitoja. Pese ja kuivaa viinirypäleet. Koristele kakku rypäleillä. 
Leikkasin kakun vain kahteen osaan, kun en halunnut siitä korkeeta.
Lisäksi tein BANAANIPIIRAKAN. Se oli myös helppo ja hyvä. Vuoka oli hieman pienempi, kuin ohjeessa, joten siitä tuli vastaavasti korkeampi.

12 palaa


 
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja murskaa banaanit haarukalla soseeksi. Lisää rasva-munaseokseen kuivat aineet, banaanisose ja kerma ja kääntele tasaiseksi seokseksi.
Levitä taikina leivinpaperoidun noin 25 x 35 sentin kokoisen uunivuoan tai -pellin pohjalle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunin keksitasossa noin 35 minuuttia. Nosta piirakka jäähtymään ritilän päälle. Leikkaa piirakka paloiksi ja koristele sokerikuorrutteella.

 Ohje on viimeisestä Yhteishyvälehdestä, kannattaa kokeilla. Tuolta sen piti näyttää, mutta laitoin päälle valkosuklaata. Lisäksi tein oli Kinkku-juustopiirakan suolaseksi syötäväksi.
Mukavaa torstai-iltaa kaikille♥

9 kommenttia:

  1. Nam, voi itkut, miksei tässä bloggerissa ole makutoimintoa, niin herkullisen näköistä on!

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja oletkin tehnyt.... voisinko piipahtaa iltakahville:)

    Leppoisaa loppuviikoa!

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa vaan, hieman on vielä jäljellä. Keitän sit kaffetta:)

    VastaaPoista
  4. Niin herkullisen näköistä, että vesi herahti heti kielelle!
    Mukavaa viikonloppua, minun on mentävä herkkukaapille, ;D

    VastaaPoista
  5. Olipa täällä herkkuja kerrakseen, nami mani.
    Kyllä olisi täälläkin maistunut.

    VastaaPoista
  6. Jopa olet paakaroinut herkkuja!
    Kiitos kivoista ohjeista, noista voisikin leipaista jotakin lähestyviin kemuihin:)

    Lämpöinen marrasajatus luoksesi♥

    VastaaPoista
  7. apua mikä kakku!!! kiva käydä lukemassa ohjeita tälläisistä herkuista heti aamusta :D tarvikkeetkin kun ehkä löytyisi kaapista...?


    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Oi, kiitos resepteistä, herkullisilta näyttää!
    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  9. Nam:-))

    Mukavaa alkavaa viikkoa<3

    VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥