tiistai 8. heinäkuuta 2014

Nyt se alkoi!

Moikka, pitkästä aikaa! Yksi kuukausi on jälleen kulunut ja paljon on sinäkin aikana tapahtunut.
Nyt kuitenkin päälimmäisenä mielessä on alkanut loma. Sitä oli oikein kuoharilla juhlittava, sillä onhan kolme kesää mennyt töissä.

Mökillä remontti makuuhuoneen osalta on loppusuoralla. Tapetointia ja maalausta olisi vielä tehtävä. Ikävin yllätys muhi meillä kotona, sillä eteisen lattian alta paljastui homevaurio. Purimme terassin ja sen alta löytyi yllättäin betoniportaat joidenka ylin askelma oli muurattu ulko-oven karmin alle lautaan kiinni. Tietäähän sen mitä siitä ajan kanssa on seurauksena. Lauta oli aivan laho ja siitä oli kosteusvaurio lähtenyt eteneen. Nyt on eteisestä purettu lattia kallioon asti (talomme on kallion päällä) ja seinät ulkovuoraukseen asti. Ei siis enää mitään PIENTÄ pintaremonttia. Mä niin olin ajatellut nauttia tästä lomasta, mutta.....
Tästä kaikki alkoi.

Ihan toukokuun lopussa olimme ihanilla 65-vuotis juhlilla. Päivä oli kuin tilauksesta kaunis ja aurinkoinen vaikka illemmalla takkeja tarvittiinkin (pihajuhlat). Kävimme laavulla syömässä mustaamakkaraa ja nauttimassa sahtia (en minä,olin kuski), ohjelmassa oli saunomista ja uintia, sillä pihassa on neljä erilaista saunaa ja palju ja uima-allas. Ei ihme sillä päivänsankari kuuluu Löylynlyöjät ry. nimiseen Ikaalilaiseen saunaseuraan ja paikalla oli seuran muitakin jäseniä.  Tänä vuonna saunaseura järjestää XIX Kansainväliset saunafestivaalit 18.-20.7. 2014
Tässä muutama erikoissauna ja ihastuttava pelargoni altaan reunalla:Herkuttelimme mahtavilla tarjoiluilla ( varrassikaa, uusia perunoita, savulohta ja lukisia ihania salaatteja ) ja illemmalla istuskelimme juhlateltassa tai vanhasta aitasta tehdyssä saluunassa yhteislaulun merkeissä.
Ilta huipentui mahtavaan ilotulitukseen tummalle yötaivaalle.


Juhannuksena olin töissä, joten suurempia kestityksiä ei ollut. Rakas poikani kylläkin yllätti paistamalla ihania lettuja :) Onneksi juhannusruusut kukkivat kylmästä säästä huolimatta ihanasti ja juhannussaunassa sai nauttia kunnon löylyistä ja juuri tehdyn vihdan tuoksusta:)

Nyt täytyy lopetella ja rientää matonpesupaikalle:)
Mukavaa aurinkoista kesäpäivän jatkoa!

Hanne

Ps. osaisiko JOKU neuvoa miten saan kuvat samaan kokoon. Kuvat olen ottanut kännykällä ja tabletilla. Käytän pöytäkoneella PhotoSpaciä, mutta jos muutan koon suoraan 800pikseliin, niin kuvat ovat kapeita tai matalia ja joskus kuvia on hieman rajattava ja silloin koot heittelvät. Harmittaa, kun en ole löytänyt anroidille mukavaa kuvankäsittelyohjelmaa ja siksi blogin päivitys on kärsinyt.
Neuvoja otetaan mielihyvin vastaan!

8 kommenttia:

 1. Hanne taas kerta toisen jälkeen täytyy sanoa ja ihailla noita jumalaisen upeita kuviasi oon kade pikkusen , mutta se pistää myös itseeni yrittään parempia kuvia :) kivaa ja aurinkoista lomapäivää sinulle. T:TIMO .F.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Timo!
  Sinullahan niitä upeita luontukuvia on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hanne jos olet tota mieltä, mutta omat kuvani on musta vaan räpsyjä muiden joukossa :) ja olen nykysin niin laiska ollu ottamaan lisää kuvia että ei ole juurikaan lisääntyny kuvakokoelmani :) mutta kuten jo olen useita kertoja sanonu että kuvat mitä olet ottanu on loistavia, ja mikä tekee niistä vieläkin loistavampia olet itse ne kuvauskohteesi tehnyt ja sommitellut esimerkiksi kukista jne jne jatka samaan malliin kun työkiireiltäsi kerkiät kuvasi ovat loistavaa silmänruokaa ja niitä ilo katsella. T:TIMO.F

   Poista
 3. Voi minusta kuvat ovat täydellisiä...:) Harmi tuo kosteusvaurio. Aurinkoista lomaa♥

  VastaaPoista
 4. Tuo rakentaminen vaatii todella ammattitaitoa, jos tuosta yhdestä portaasta on päässyt laho etenemään noin pahasti. Harmittavaa!
  Mutta ihania lomapäiviä Sinulle! Nyt ne kelitkin vasta kääntyivät lomailmoiksi.

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat ikäviä yllätyksiä, mitä ei talon ostohetkellä tule ajatelleeksi. Onneksi kunnolla tehty remontti korjaa tilanteen.
  Kiitos, hyvältä ilmat tuntuvat :)

  VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥