sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Joka keväinen muutos

Hei, nyt on pukannut töitä siihen malliin, että koneet ovat pysyneet kiinni. En ole edes teidän blogeissa jaksanut käydä. Huomenna hieman helpottaa ja sittenhän on jo vappukin käsillä:)

Mikähän siinä on, että kevät auringon lisääntyessä, tulee tarve saada muutosta aikaiseksi. Huonekalut saavat kyytiä ja muuttavat uuteen paikkaan. Niin kävi taaskin. Pakko oli siirtää olkkari vanhaan paikkaan ja ruokapöytä muualle. " Terassihuone" on niin ihanan valoisa kesäaikaan, kun valoa  tulvii kaikista neljästä ikkunasta, että siellä on mukava oleskella. Hieman kirkkaus haittaa telkkarin katselua, mutta eihän sitä kesällä katsellakaan ja ainahan saa verhot ikkunoiden eteen:)
Tässä vanhoja kuvia vastaavista kohdista:)
Kummasti pieni muutos piristää, vaikka samoja huonekaluja siirteleekin paikasta toiseen:)
Vieläkin vanhempia kuvia löytyy täältä ja täältä.
Ihanaa sunnuntaita kaikille ♥!

Hanne

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kevät kukkii

Ihmeellistä miten äkkiä luonto otti kevään tulon kiinni. Viikko sitten oli lumipeite koko pihassa ja nyt voisi aloittaa terassikauden, sillä piha on lumesta vapaa ja terassi pesty:)
Metsän reuna on sinisenään sinivuokkomättäitä ja kimalaisten jatkuva surina täyttää ilman. Tämä, jos mikään, on varma merkki keväästä.
Ruttojuuret ovat raparperien kanssa työntäneet kasvustojaan maan päälle. Kohtahan tässä tulee kiire, jos auringonpaiste jatkuu samanlaisena. Nyt on käsillä Pertin, Martin ja Yrjön yöt, jolloin pitäisi olla leudot ilmat, että marjasato säästyisi. Tiedä häntä pitääkö vanhan kansan väite enää paikkaansa, sillä mustikoissa ei vielä ole kukanalkujakaan:)
Olimme eilen naapurin rouvan 75-vuotis päivillä. Vieraiden lähdettyä ihana Nelli kissa pääsi sisälle ja olihan hänestä muutama kuva napsaistava:)
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ♥!
Ps. Oli avattava juuri ikkuna, sillä peipponen livertelee niin ihanasti ja joutsenet mekastavat rannassa:) Aaaaah iiihana kevät ♥♥♥

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

DIY,kello

DIY, kello

Olen jo pitkään katsellut kodinhoitohuoneen seinällä tätä typerää mainoskelloa. Tänään sain vihdoin idean tehdä sille jotain. Hieman liitutaulumaalia, mustaa tussia, lävistyskuva kuviopaperista ja kuvioteippiä ja tsadaa...
Tästä lähdettiin:)
Tähän päädyttiin:)

Mukavaa keskiviikkopäivän jatkoa ♥!

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Hortensia voi hyvin

Hei!
Olipas varsinainen koiranilma eilen. Ei tehnyt mieli ulos siihen kaatosateeseen ja tuulen tuiverrukseen. Hyvä puoli siinä oli, että lumet saivat kyytiä. 
Miten sitä unohtaa niin nopeasti millainen edellinen vuosi on ollut. Selailin vanhoja kuvia ja ylltys, yllätys, meillä oli yhtä paljon lunta viime vuonna kuin nytkin. Vuonna 2011 sinivuokot kukkivat täyttä päätä tähän aikaan ja lunta ei ollut:) 
Kävimme mökillä sunnuntaina ja maisema oli vielä talvinen. Aurinkoa ja sadetta tarvitaan vielä reilusti.
Sisällä hortensia voi hyvin ja kukkien alut ovat jo näkyvissä. Mielenkiinnolla odotan tulevien kukintojen väriä.
Ihanteellinen talvisäilytyspaikka monivuotisille kesäkukille tuollainen vanha talo, jossa lämpö on noin 10 astetta, kun me emme ole siellä. 
Näistä ihanuuksista voi vasta haaveilla, mutta näidenkin aika on jo lähellä.
Mukavaa viikonjatkoa ♥!
Hanne

lauantai 13. huhtikuuta 2013

I ♥ Murunen

Paluu harmauteen ja kotiin ihanan aurinkoisen viikon jälkeen on tosiasia. Palaan kuitenkin vielä hetkeksi Sotkamon keskustaan, sillä haluan jakaa kanssanne aivan ihastuttavan kahvilakokemuksen. Kyseessä on vaarojen keskellä sijaitsevan Sotkamon torin laidalla oleva  kahvila & sisustuskauppa MURUNEN.  Kahvila on kuppi kahvia ja pala taivasta:)

Paikka henkii ystävällistä ja lämminhenkistä tunnelmaa.  Asiakasta hemmotellaan hyvällä pehmeän makuisella Mundo kahvilla, loistavilla kaakaoannoksilla ja suussa sulavilla herkuilla. Päivittäin on tarjolla höyryävää keittoa itseleivotun sämpylän kera ja raikkaita salaattiannoksia.  Myynnissä on tietenkin itseleivottuja ja lähileipomon tuotteita . Valikoima vaihtelee jatkuvasti, eikä tarjolla todellakaan ole mitään tusinapullaa. Yksi ehdoton vetonaula on lämpimät vohvelit Mövenpickin jäätelöpalloilla, marjoilla ja kermavaahdolla höystettynä♥♥♥
Heti ovelta tunnet olevasi tervetullut, sillä paikan ehdottomana henkenä on  omistaja Kalle, joka ei jätä ketään kylmäksi vilkkaalla, aurinkoisella olemuksellaan. Hän on mukana kaikessa koko sydämellään kuten koko henkilökuntakin.



Sisustuskaupan puolella on myynnissä pientä sisustustavaraa ja luomupuuvillaisia Muru- tuotemerkillä valmistettuja lasten vaatteita ja erilaisia asusteita. Tuotemerkin takaa löytyvät Anna Etula ja Rosa Piiroinnen.
Kävimme kahvilassa loman aikana neljästi, joka varmasti näkyy jo vyötäröllä:)

Tässä kuvia annoksistamme.  Maistuis varmaan sullekin !
Tämä annos, viidellä eri makuisella jäätelöpallolla, vei kyllä kielen mennessään:)
Maistuisiko höyryävä savuporokeitto vai marjaisa juustosalaatti...
Seuraksi hyvää viiniä tai jopa kuplivaa kuoharia...
Jos jotain matkastamme jäin kaipaamaan, niin näitä ihania vohveliannoksia:)
Onneksi meillä on oma Muru ja murunen (Namu).
Aurinkoista sunnuntaita ♥!
Hanne
Ps. tämä ei ollut maksettu mainos, vaan ihan omakohtainen kokemus, jonka halusin jakaa kanssanne.
Jos ikinä liikutte tuolla seudulla, käykää nauttimassa palan taivaasta. Pienenä vinkkinä: kesällä 2013 valmistuu Vuokattiin kauppakeskus, mihin aukeaa toinen Murunen kahvila:)









torstai 11. huhtikuuta 2013

Aamuauringossa

Tänä aamuna nautittiin auringosta terassilla koko porukan voimin. Mies tietenkin mielipuuhissaan:)
Terkkuja kaikille ♥!
Hanne

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Aurinkoa,aurinkoa

Suokaa anteeksi, mutta nyt on pakko hehkuttaa tätä ilmaa. Aurinkoa kirkkaansiniseltä taivaalta aamusta alkaen:)
Upeta kuvat Vuokatin rinteiltä. Ruuhkaa rinteissä ei ollut, mutta pääsiäisenä oli yli rinteissä ollut ruuhkaa:)

 Viikonloppuna auki ollut söpö Ripa´s kuppila vaaran päällä oli nyt  jo suljettu tältä talvelta
.   Naapurivaaralla on suuri tanssipaikka. Ensi lauantaina siellä olisi Marko Lämsä ja Tommi Soidinmäki. Harmi, kun loma loppuu perjantaina.Näkymä Naapurivaaralta Vuokatin rinteisiin.
Katinkulta on Nuosjärven rannalla. Meidän majoituspaikka on aivan järven tuntumassa. Jäällä on mahtavat ulkoilumaastot ja sen kautta kiertää hienot ladut. Lisäksi sinne on aurattu pitkä luistelupaana. Hyvä paikka koirienkin temmeltää vapaana kuten kuvista käy ilmi:)
Varjossa oli tänään +7 astetta ja auringossa huomattavasti enemmän. Ulkona auringossa istuessamme, oli kuin suihkulähde pulputtaisi vieressä, kun rännistä tippui vesi norona lumipenkkaan muodostuneeseen onkaloon.
Nyt on saunan vuoro ja Murukin tietysti löylyihin:)
Aurinkoisin terveisin ♥!
Hanne