sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Luuranko kaapissa

Hei kaikille! Niin se kesäkuukin on jo takanapäin. Voisin painaa aikajarrua, jos sellainen jostain löytyisi, sillä aivan liian nopeasti kaikki kukkivat ja tämä kesä on ehtoossa. Tuntuu kuin olisin jo pudonnut junasta.
Perjantai-ilta oli kesäisen lämmin. Töiden jälkeen olimme mökkipitäjässa katsomassa nuorten pesisottelua ja sieltä tullessämme pysähdyimme poimimaan kesäkukkia. Ilta aurinko paistoi lämpimästi, linnut lauloilavat ja viljapellot heilimöivät. Silloin olisi aika voinut pysähtyä edes hetkeksi ja olisin vain naattinut olosta:)


Onneksi sentään on näitä vapaapäiviä, vaikkakin kolme viikkoa jo töissä ja vain yksi kahden päivän vapaa.Tänään on vapaa, huomenna töitä ja taas tiistaina päivän vapaa. Uskomatonta ettei noita listoja voi tehdä sillain, että olisi kaksi vapaata peräkkäin. Yhden päivän vapaa ei rentouta yhtään. Minullakin, kun työmatkaan menee tunti mennen tullen , niin päivät ovat aina n. 10 tuntisia. Ihan mukava silti olla töissä n. puolen vuoden huilin jälkeen.

Luuranko kaapissa ! Ei nyt sentää, mutta kotipihan metsän reunassa kylläkin. Mitään muuta ei ollut jäljellä kuin tämä ranka. Mikähän peto on ollut asialla ja minkä eläimen rangasta on kyse? Itse ajattelin jänistä, mutta en tiedä onko oikein. Vai onko kala kuivalla maalla?  Yllättävän iso se kuitenkin on.


Tänä suvena kaikki kukkivat runsain kukin. Pihlajat olivat täynnä kukkia, samoin syreenit. Koiranputkia on mielestäni enemmän kuin koskaan. Mökin pihassa juhannusruusut ovat täydessä kukassa vasta nyt, mutta kukkia ja nuppuja on ihan mielettömästi. Enpä muista vastaavaa kukkamerta nähneeni. Ruusupuskia täytyy tukea, että jaksavat kantaa kukkansa.


Tehdessäni kukkakimppua mökin pihapöydällä, alkoi taivaalta kuulua lokin kovaäänistä mekastusta
ja samassa huomasin, että lokki jahtasi haukkaa :)
Hieman vaikeuksia oli kuvan ottamisen kanssa, sillä haukka kaarteli ylös ja alas koko ajan lokki perässään ( eihän minun taidoissani voi vikaa olla, vai  kuinka).


Lopuksi kollaasi mökin muutamasta kukkapenkistä illlan valossa otettuina.


 Oikein mukavaa alkanutta heinäkuuta kaikille♥

8 kommenttia:

 1. Todella upeat kuvat ja kollaasit. Sinullakin 'narulla' särkyneitä sydämiä;-)

  Meillä haukka istuu joskus partsin kaiteella. Silloin ottaa todella päähän, kun ei ole kamera käden ulottuvilla ja jos hiukankaan liikahdan, lintu katoaa. Miten nyt haukka voi lokkia pelätä...Toisaalta, olen itse joutunut Luvian kalliosaarilla tiirojen hyökkäyksen kohteeksi, kun etsin tiettyä karun kallion kasvia...Linnut ovat pesintäaikaan yllättäviä.

  Meillä on osa juhannusruusuistakin jouduttu tukemaan. Ja kukinta on todella, todella runsasta.

  VastaaPoista
 2. Hei Leena, ihmettelin itsekin kuinka se meni lokkia karkuun:)

  Luvialla Pirskerin lähellä, yhdellä kalliosaarella, olen minäkin saanut tutaa tiirojen hyökkäyksen. Ovat todella kiukkuisia, jos on poikaset lähellä. Joutsenetkin tulevat päälle samasta syystä, joten niitä on varottava pesintä aikaan.

  Kamera oli minullakin sisällä, mutta ehdi sentään napaan muutaman kuvan.

  VastaaPoista
 3. Voi miten upeita kollaaseja, kesän kauneutta :) Täällä kesäloman viimeinen päivä, helteet alkavat tietysti huomenna kun aloitan raatamisen 7 päivän putkella. Ja tosiaan, miksi niitä vapaita harvemmin saa kahta peräkkäin? Lienee valtakunnallinen probleema :)

  VastaaPoista
 4. Hei Kaisa, ikävää,että lomasi loppuu.

  Ei ne kovin hienoja ilmoja ole täksikään kuuksi luvanneet. Amerikkalaisethan ennusti Suomeen sateista kesää.

  Juttelin eilen erään osastohoitajan kanssa ja hän sanoi, että on oikein tutkittu juttu, ettei yhden päivän vapaat rentouta riittävästi.

  Se on taitolaji tuo listojen teko. Yrittäjänä ollessani, kun tein listoja, meillä oli aina kaikilla kaksi vapaata peräkkäin ja aamusta lähdettiin vapaille ja iltaan tultiin vapailta. Kaikki pelasi hyvin ja työilmapiiri oli hyvä:)

  VastaaPoista
 5. Ihanasti teillä vielä kaikki kukkii....meillä osa ruusuistakin on jo kukkinut...muutama on onneksi vielä kukkimatta.
  Tämä Suomen kesä on NIIN lyhyt...:(

  No, nautitaan tästä... niin kauan, kuin se kestää...:)

  VastaaPoista
 6. Voi miten kauniita kukkakuvia...Minusta taas välillä tuntuu että kesä vielä eessäpäin kun on ollunna niin kolleeta :)

  VastaaPoista
 7. Niin kauniita kuvia!
  Helteistä heinäkuuta (toivottavasti) sinulle, Hanne!

  VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥