keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Sua lähde kaunis katselen...

Nyt taas on tällainen ajanjakso, ettei saa mitään aikaiseksi. No puolustelen itseäni sillä, että taas on kuuri yllä. Vaihteeksi tulehtuivat sylkirauhaset ja edellisen kortisonikuurin jäljiltä puhkesi ruusufinni. Et näillä taas mennään.
Olen oikein vakavasti harkinnut ruokaremonttia. Taitaa olla ainoa keino päästä näistä kuureista eroon.
Sokerit, jauhot, riisi, pasta pois ja tilalle kasviksia, juureksia, marjoja, pähkinöitä ja siemeniä. Täytyy saada suolisto kuntoon, muuten ei yleiskunto nouse. Hiivat vaan jyllää joka paikassa. Tämähän ei vaadi, kuin päättäväisyyttä ja selkärankaa, eihän:) En oikein taida suoralta kädeltä uskaltaa alkaa karppaamaan, mutta sinne päin kumminkin. Lisäksi täytyy turvautua noihin luontaistuotteisiin sillä hirvittä syödä kolme kuukautta antibioottia.

Murukin taas pistäyty meillä.
Tässä on niin hyvä seurata mamman sylistä lintuja:
Ai minustako taas puhutaan.
Mitenkä rupesikin niin ramaseen.

Kävimme sunnuntaina mökillä ja poikkesimme Runebergin lähteellä. Ei ollut lähde jäässä vaan virtasi kunnolla.
Olisi ollut mahdollisuus istahtaa penkille haaveileen menneistä , mutta oli niiiin kylmää ettei kehannut:)
Ps. tänään oli paistettua haukifilettä, kukkakaalimuhennosta, porkkanaraastetta, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, parsakaalia ja vihersalaattia ja hyvää oli:)
Mukavaa torstaita teille kaikille ja kiitos uusille lukijoilleni

Hanne


 

9 kommenttia:

 1. Ihana koiruus!

  Kuule Hanne, olen nyt aika poikki, sillä sain sen ihanan sisutuskirjan tänään ja taidan vielä ehtiä sen laittamaankin, mutta huomenna meilaan sinulle enemmän tuosta sun terveydestä tai sen puutteesta. Olen 12 -vuotiaasta lukenut KAIKEN vitamiineista, hivenaineista, ravinnosta etc. En jaksa nyt enää, mutta sen sanon, että sokerin ja kaiken, missä on hiivaa (kohotettu hiivalla) voit heti jättää pois. Ja sitten se lista, minkä sulle laitoin. Minulla on nyt kaksi vuotta ilman poskiontelotulehduksia, kun ennen oli monta vuodessa. Ja kaikki kiitos D-vitamiinin suuren annoksen. Ja toki syömme kalaa kahdesti viikossa, mutta ei se riitä mihinkään!

  Koita jaksaa♥

  PS. Yksi lääkäri luuli oikeasti, että olen ravintoterapeutti;-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Leena jo etukäteen.
  Mailailen sinulle sitten lisää:)

  VastaaPoista
 3. Itse olen hyötynyt karppauskokeilusta sen, että vatsaoireeni ovat lähes poissa! En syö lihaa tms. enempää kuin ennenkään vaan olen korvannut vaaleat jauhot, riisin, pastan, leivän yms. kasviksilla. Siemeniä myös syön, sekä pähkinöitä, mutta niistä tulee vatsa kipeäksi :-(
  Sokerin kun sais vielä pois niin olisin onnellinen!

  VastaaPoista
 4. Herttanen sentää kun söpö koiruus. Ja niin tyylikkäästi pukkeutunu. Muuteskin kuvasi kaunista kateltavaa. Oikein herkulta ja terveelliseltä ruokapuoli teillä siellä kyllä kuullostaa olevanki :)

  VastaaPoista
 5. Sabuska, minulle onneksi nuo pähkinät sopivat, suklaasta (geisha) luopuminen tekee kipiää:)

  Lovviisa,kiitos uudelle lukijalleni,
  tänään yritin eka kertaa valmistaa karppaustyylisen aterian.

  VastaaPoista
 6. Ihania talvisia kuvia. Ja ylitse kaiken on tuo koiruus. Ihan hirvittää lukea antibioottikierteestä, sillä olen aikoinaan kokenut itse hieman vastaavaa....Minulla tosin jatkuviin poskiontelotulehduksiin auttoi työpaikan vaihto. Tsemppiä sinne.

  VastaaPoista
 7. Suloinen koiruus ja kauniita kuvia :) mmm. kuulostaa oikein hyvälle haukifile kukkakaalimuhennoksineen ja lisukkeineen :)) tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Voi ihana Muru!!!

  Ruokaremonttia pitäsi kyllä minunkin alkaa suunnittelemaan , mutta jotenkin nyt , kun mies, sairautensa myötä, kamppailee liian laihtumisen kanssa, ei oikein tunnu hyvältä alkaa...

  VastaaPoista
 9. Ihana nähdä kuvia lähteeltä :-) Lapsuudessa usein käynyt :-) Ihana blogi muutenkin lueskella. Mukavaa loppu viikkoa sinulle! :-)

  Terv. Seija

  P.S Tervetuloa kylään :-)

  VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥