maanantai 8. elokuuta 2011

Asuntomessuilla

Heissan kaikki ihanaiset!
Kiitos myös uusille lukijoilleni♥

Lauantai oli matkustuspäivä. Olimme miehen ja tyttären kanssa Kokkolassa asuntomessuilla.
Vettä satoi koko päivän, välillä vähän ja sitten taas kaatamalla. Onneksi ruokailupaussimme osui juuri siihen rankkaan kuuroon.

Kiersimme melkein kaikki kohteet (kerrostaloissa ei käyty). Emme aloittaneet ykkösestä ruuhkan takia, vaan lähdimme rannan isoista taloista.

Yleisesti voisin sanoa, että mielestäni nykyaikaiset messutalot eivät ole tehty tavallisia tallaajia varten Niistä voi löytää ideoita, mutta kuka ostaa monen sadantuhannen talon, jonka piha päättyy 1.5m betoniaitaan ja sen takana on liuta kerrostaloja. Mahtaa olla kiva nauttis aamukahvia terassilla, kun kerrostaloista monesta asunnosta voidaan tiirata tekemisiäsi. vai onko se niin, kuin yksi mies tokaisi: siihen täytyy vain tottua.Eipä taitaisi enää onnistua tälläiselta joka on aina asunut omissa oloissaan muiden silmiltä suojassa. Sitten monissa taloissa oli samojen toimittajien tuotteita niin takoissa kuin kiukaissakin yms. Olisi ollut kiva katsella muidenkin tuotteita ja tehdä vertailuja.

Saunat olivat suurimmalta osalta tummia. Keittiöiden sisustuksina oli paljon mustaa tai harmaata, vähemmän valkoista. Ikkunapintaa oli aivan mielettömästi (kukahan kaiken pesee). Saunojen yksi seinä oli monesti lasia. sitäkin saa joku olla pesemässä jatkuvasti, että näyttää siistiltä. Suihkuja oli aina kaksin kappalein ja paljon oli sadevesisuhkuja. Saunat olivat sähkösaunoja suurimmaksi osaksi.
Vain yhdessä vanhusten asunnossa oli puuhella vaikka sähkökatkot ovat kovin jokapäiväisiä nykyään.
Terasseja oli joka puolella taloa. Isoja lasitettuja terasseja ja pienempiä lasittamattomia.
Rannan puolella olevissa taloissa oli tietenkin sisäsaunat ja muutaman metrin päässä rantasauna....
No höpinät sikseen, kuvat puhukoon puolestaan,

.
Monessa asunnossa  oli aivan ihania seinätarroja kuten yllä. Ne olivat täältä.

Jatketaan huomenna, kun tuo kuvatila melkein loppui ja on ladattava lisää tilaa.


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Hienoja yksityiskohtia olet saanut kyllä nappailtua messuilta. Voi kunpa itsekin jonain vuonna messuille pääsisin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanista kuvista. Itse, kun en messuille pääse, oli mukava katsoa sieltä kuvia.

    Noita pieniä tontteja olen minäkin ihmetellyt. Ei mitään yksityisyyttä.

    VastaaPoista

♥LÄMPIMÄT KIITOKSET KOMMENTEISTA♥