lauantai 7. tammikuuta 2017

Uusi objektiivi

Heippa hei!
 Uusi hankintani joululahjarahoilla Canonin järkkäriin on 50mm f1.8 objektiivi.
 Olen siitä haaveillut jo syksyn valokuvauskurssista lähtien,
 mutta nyt vasta sen hankinta tuli ajankohtaiseksi.

Nyt olisi ollut aivan ihania ulkoilupäiviä, mutta pakkasta oli liikaa näin flunssaiseen oloon. 
Siksi oli tyydyttävä kokeileen objektiivia sisätiloissa.
Tässä muutamia otoksia.






Seuraava kuva voisi olla joulukorttina ensi jouluna:)


Objektiivistista sanootua:
50mm polttovälin ja f/1.8 valovoiman ansiosta objektiivi soveltuu hyvin henkilö-, muoto-, ja yleiskuvaamiseen myös iltahämärässä. 
Laadukas ja edullinen objektiivi, joka sopii erinomaisesti luovaan muotokuvaukseen ja hämärässä kuvaamiseen. Nostaa kuvauskohteet esiin sumentamalla taustan.
Odotan innolla, että pääsen ulos harjoitteleen:)

Terveisin 
Hanne

maanantai 2. tammikuuta 2017

Mennyttä vuotta muistellen

Taas on vuosi vierähtänyt ja on mennen muistelon aika. Toivottavasti jaksatte olla mukana!

Tammikuusta jäi päälimmäisenä mieleen pitkä -30 asteen pakkaskausi. Mökin keittiön lattialaudat laitettiin juuri tuollaise´n tulipalopakkasen paukkuessa nurkissa.Luonto oli uskomattoman kaunis, vaikka ulkosalla ei pitkiä aikoja viitsinyt ollakaan. Pienen autoajelun teimme vanhempieni kanssa Päijälään, etteivät ihan pirttihöperöiksi tulleet.

Helmikuu oli ihanan aurinkoinen ja lunta oli juuri sopivasti.Pakkanen salli jo ulkoilun. Mökillä terijoensalvat ja syreenit olivat kärsineen näköisiä marraskuun järkyttävän lumitaakan jäljiltä, mutta ei auttanut kun odottaa kevättä.
Mökillä remontti jatkui vessn seinien paklauksella ja katon laitolla.

Maaliskuun alussa lunta oli vielä riittävästi, mutta ihana aurinkoiset ilmat sulattivat sitä nopeasti.
Ensimmäiset kahvit ulkosalla nautittiin jo 9. 3.
Pääsiäinen ajoittui kuun lopulle ja silloin pilkistivät innokkaat raparperinalut jo pälvipaikoista.
Istutin pelargonian uudet pistokkaat ja mausteyrtit puolen kuun paikkeilla.
Mökillä oli vuorossa vessan lattian valu.
Huhtikuun alussa oli ihanat puutarhamessut, tällä kertaa Turussa. Kannoin korteni kekoon "Miljoona linnunpönttöä" haastessa tekemällä mökille ja kotiin useita uusia asumuksia linnuille. Ensimmäiset sinivuokot keräsin vaasiin 10.4. ja ekat kurjet bongasin 21.3. Ruovedellä.

Huhtikuun puolenvälin tienoilla, kun lumesta ei enää ollut tietoakaan, suuntasimme vanhempieni kanssa aurinkoisille hangille Kuusamoon. Täydellistä lepoa kaiken aherruksen jälkeen.
Huhtikuun lopulla oli tiedossa perinteinen "tyttöjen" reissu keväiseen Tallinnaan. Maailma ja mieli tuli jälleen paremmaksi:)
Toukokuun aurinko ja lämpö helli jo ihoa. Luonto heräsi ryminällä talven kylmyydestä ja kukkaloisto oli uskomaton. Ensimmäiset hauet saatiin uudella katiskalla ja miten hyviltä ne maistuivatkaan:)
Auringonpaisteessa oli mukava siistiä pihaa, öljytä puutarhakalusteita ja väsätä uutta saunan seinälle laitettavaa "kasvihuonetta".
Mökin keittiön ikkunat olivat valmistuneet ja ne saatiin paikoilleen.
17.5. syntyi puolison tyttärelle pieni suloinen poika ja meistä tuli vaari ja muori!
Toukokuu päättyi perinteisesti hyvien ystävien kanssa Kihniön mökillä, saunoen ja uiden sekä hyvää ruokaa syöden

Heti kesäkuun alussa alkoi mökin pihan mylläys. Puutarhaan upotettiin iso likakaivo ja pienempi saostuskaivo sekä putket kaivolle. Onneksi vain lipstikka, muutama perenna ja lumimarjapensas jouduttiin siirtään toiseen paikkaan ja lisäksi ilma oli aurinkoinen. Iso helpotus savimaassa:)
Sisällä tapetoin keittiön seiniä ja vessaan laitoin vesieristeen lattiaan.
Kotonakin piipahdettii pihatöitä tekemässä. Kesä on kiireistä aikaa.
Melko nopeasti piha saatiin siistittyä ja isompi alusta puutarhakalusteille värkättyä. Kasvimaalla kasvu lähti hyvin käyntiin.  Sateet pysyivät poissa ja juhannusateriakin nautittiin ulkosalla.
Ennen juhannusta ehdimme vielä viettää mukavan viikonlopun ystävien mökillä Pälkäneellä.
Kesäkuun kauniita kukkijoita kotona.
Heinäkuussa oli jo marjasatoa kiitettävästi. Heti alkukuusta alkoi mustikoiden keruu, puolessa välissä kuuta viinimarjat kypsyivät ja loppukuusta vadelmat. En muista vuotta, että olisin laittanut viinimarjoja heinäkuussa pakkaseen:) Ensimmäiset omat tomaatitkin kypsyivät puolen kuun paikkeilla.
Juhliakin osui heinäkuulle. 11.7. vietettiin äitini 85-vuotisjuhlia ja 31.7. oli Alexin ristiäiset.
Heinäkuun puolessa välissä oli mukavat iltamat Ruoveden laivarannassa, kun iso porukka aikoinaan Myllyperän kansakoulua käyneitä aikuisia puolisoineen, kokoontui muisteleen menneitä. JA hauskaa oli:)

 Mökin kuisti purettiin ruoteisiin asti:)

Elokuussa oli hieman aikaa kierrellä kauniissa syntymäkaupungissani Tampereella. Vieläkin sää suosi. Outoa, että vain vähän on satanut vettä koko kesänä täälläpäin Suomea!
Sateen puuttuminen kostautui huonona sienisatona. Perhosia taas oli runsaasti.
Mökillä remontoitiin kuistia ja vessaa.
Loppukuusta oli ihanat kesähäät Tampereella. Kiitos Markku ja Sirpa!
Syyskuu toi omat värinsä luontoon. Laitoin jo talven kukkia ulos. Ruska ei ollut niin värikäs kuin monena muuna vuonna. Olikohan syynä vähäinen sademäärä.

Syyskuun lopulla alkoi kattoremontti ja kuisti on jo saanut lattian ja seinät sekä uuden ulko-oven. Tein elämäni ekan laatoituksen mökin vessaan:)
Syyskuu loppui Kangasalla Miran puodissa järjestettyyn valokuvauskurssiin ja kaatosateeseen. Vetäjänä toimi ihana Frida Steiner ♥
Lokakuun alussa mökin katto valmistui. Päästiin lyömään paneeleita ulkoseiniin ja tekeen smyygejä ikkunoihin.Onneksi ei sadellut eikä pakkaset vielä haitanneet. Hankittiinmyös keittiökaapistot.
Loppukuusta vietettiin muutama "tyttöjen "päivä Tampereella ja isäni täytti 80 vuotta.
Marraskuussa satoi ensilumi joka pysyi melkein kuun loppuun asti. Mökkiin saatiin laitettua kaikki vuorilaudat, vain peitelistat ovesta jäi puuttuun. Pyhäinpäivänä käytiin hautausmaalla ja syötiin hyvin. Puolenkuun tienoilla kasasimme keittiökalusteet. 24.11. vesi kytkettiin päälle ja vessa alkoi  toimimaan:) Loppukuusta maalasimme lattian neljään kertaan.

Loppukuusta kävin pikaisesti käsityötaidon messuilla Tampereella ja seuraavana päivänä lähdin perinteiselle"tyttöjen"reissulle Tallinnan joulutorille. Tallinnassa oli ihan jäätävän kylmää.
Joulukuun alku meni täysin mökin sisustusta laitellessa. Siellä tuli vietettyä kolme adventtia ja samalla myös itsenäisyyspäivä. Ovikin sai peitelistansa ja oven päälinen ulkovalon. 
Puolessa kuussa olimme seuraamassa Alexin viimeistä vauvauintituntia. Ihana tilaisuus.
Samalla siirryimme kotiin laittaan joulua. 
Uutta Vuotta otimme vastaan Tampereella.
 Mukavaa jos jaksoitte olla mukana!
Monta postausta olisi vuoden aikana näistä saanut, mutta aika ei vaan tahtonut enää niiden tekemiseen riittää:)
Kokonaisuudessaan vuosi oli erittäin aurinkoinen vain syyskuun loppu ja lokakuu oli sateinen. Hyvät muistot!
Terveisin♥
Hanne