sunnuntai 28. elokuuta 2016

Kaunis kastetilaisuus

Hei!
Vaikkakin jo mennään kovaa vauhtia kohti syksyä, niin haluan palata ajassa hetkisen taaksepäin heinäkuun viimeiseen päivään. 
Silloin oli iso tapahtuma perheessämme, vietimme nimittäin puolison tyttären esikoisen ristiäisiä. Suuri päivä koko suvulle, olihan kyse ensimmäisestä lastenlapsesta :)

Ristiäisissä eli kastejuhlassa ihminen saa kasteen, jonka myötä hänestä tulee  kirkon jäsen. 
Kaste on kristittynä olemisen perusta, liitto Jumalan ja ihmisen välillä. Muut kirkolliset toimitukset perustuvat kasteeseen.


Kaste suoritettiin kotikasteena ja kastejuhlaan kokoontui pienen pojan kaikki läheiset ja tärkeät ihmiset. Ilma oli hieman sateinen ja juuri kasteen hetkellä ukkonen jyrisi voimakkaasti.
Pikkuinen nukkui itse koko toimituksen ajan tyytyväisenä :) Kummeina toimivat vanhempien parhaat ystävät. Pappi oli aivan ihana ja teki tilaisuudesta ikimuistoisen kaikille.
Poika sai nimeksi  ALEX KRISTIAN ♥

Kotikaste on muuttunut kolmessakymmenessä vuodessa jonkin verran. 
Yhteinen esirukous oli kaunis:

Pappi:  Rakas taivaallinen Isämme. Kiitämme sinua siitä, että olet ottanut Alexi:n lapseksesi, seurakuntasi jäseneksi ja iankaikkisen elämän perilliseksi. Ole aina lähellä häntä ja anna armosi ja rakkautesi hänelle turvaksi.
Äiti tai isä:
Kiitämme sinua lapsestamme. Anna meille vanhemmille  rakkautta ja viisautta, niin että osaisimme kasvattaa häntä tahtosi mukaan. Pidä hänestä huolta koko elämän ajan. Anna kotiimme anteeksiantavaa ja rohkaisevaa mieltä. Auta meitä vaikeuksissa niin, että eläisimme lähellä toisiamme ja sinua.
Joku kummeista:
Auta meitä kummeja hoitamaan tehtäväämme niin, että ystävyytemme tähän lapseen kasvaisi ja lujittuisi. Opeta meitä olemaan perheen tukena kristillisessä kasvatuksessa ja etsimään yhdessä sinun apuasi.
Joku isovanhemmista:
Kiitän sinua tästä lapsenlapsesta. Kiitos, että saamme nähdä hänessä luomistekosi ihmeitä. Varjele häntä kaikkina päivinä. Anna meidän kokea yhdessä iloa, läheisyyttä ja hellyyttä. Ole meidän turvanamme
Pappi  Taivaallinen Isä. Kiitos, että kuulet rukouksemme. Jätämme tämän lapsen ja itsemme sinun haltuusi. Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme tähden.

Erillisen kastekynttilän sytytys ja anto vanhemmille  oli myös minulle uutta. Kastekynttilän voi sitten sytyttää aina lapsen juhlissa ja rippijuhlissa sen voi vaikka polttaa loppuun.

Kaiken tämän höpinän jälkeen vihdoin kuvia:








Kastetilaisuudessa lauloimme kaksi kaunista virttä.
           Ystävä sä lapsien
           Jumalan kämmenellä

Sydämellinen kiitos kauniista tilaisuudeta vanhemmille!♥

Hanne