keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Uutta kasvua

Heippa! Luulin, että mökillä oleva hortensia on totaalisesti kuollut, mutta yllätys olikin melkoinen, kun hieman siistin sitä ja huomasin pienet vihreät alut. Tämä on jo toinen talvi, kun pidän sitä talviunilla mökillä:)
Tältä se näyttää nyt:
Aika pienet alut, mutta jotain kumminkin. Kukki kauniisti viime kesänä, mutta nyt en löytänyt siitä tähän hätään kuvaa. Tässä kuitenkin kuva vimme talvelta ( 6.1.2013 ). Kasvu oli silloin paljon pidemmällä.

 Ehtii varmasti vielä kasvuun mukaan ja luottavaisena uskon, että tänäkin kesänä tämä hortensia kukkii komeasti:) aikaisempina syksyinä olen nakannut kukkineen hortensian roskiin, mutta tätähän voi kukittaa monena vuonna peräkanaa. Aina sitä oppii uutta ja viisastuu:D

Terkuin!

Hanne

tiistai 28. tammikuuta 2014

Hidas hämäläinenkö

En tunnusta en, ettäkö minä hidas hämäläinen. ei puhettakaan.
Kuitenkin olen täysin unohtanut kiittää kahta blogistia, jotka ilahduttivat minua viime vuoden joulukuussa kauniilla tunnustuksella nimittäin Annea Villa Emmasta ja Anua Nyt ois aikaa  blogista!

SYDÄMELLINEN KIITOS TEILLE MOLEMMILLE IHANASTA TUNNUSTUKSESTA ♥♥!

Kaunis kiitos myös kaikille uusille lukijoille ja tietenkin teille vanhoillekin. Ilman teitä tuskin jaksaisin kirjoitella tänne, vaikka päiväkirjaluonteisena tätä blogia pidänkin. Sijoittuisikohan tämä sinne Life style blogeihin vai liekö tällaiselle mitään kastia:)

Taas tarttisin apua!

Joskus kyllä tökkii kaikki. Nousee ihan tukka pystyyn, kun siis mikään ei onnistu.
Huomasin, että tuo linkki google kääntäjään on muuttunut, tai siis ei ole linkkiä ollenkaa. Yritin liittää sitä kaikin tavoin tuohon,mutta ei onnistunut.
Sit vaihdoin tuliketusta chromeen. No just, ei päästänyt mua kirjautuun edes blogiin sisään ennenkuin olin vaihtanut salasanani, vaikka taatusti se oli oikein, sillä muistan sen vaikka unissanikin:)
Ei silti auttanut selaimen vaihto. Ei onnistunut chromellakaan.

Onks kellään mitään keinoa millä sen saa toimivaksi?
Olisin kiitollinen avusta.
Se on muuttunut silloin kun kuvatkin tuossa sivupalkissa suurenivat. Muutoinkin kuvien liittäminen on työn ja tuskan takana.

Nyt on kuitenkin kiirehdittävä töihin.
Heippa!

maanantai 27. tammikuuta 2014

Luonnon timantteja

Tänään  oli kyllä huomattavasti mukavampi oleilla ulkosalla, kun ei nipistellyt poskia ja nenää. Aurinkokin pilkahteli pilvien lomasta silloin tällöin. Tuuli puhalsi kyllä hieman purevasti paikkapaikoin joten kovin pitkään ulkosalla en tänäänkään viihtynyt.
Vapaapäivä ja silloinhan on siivottava sisällä. Miten ihmeessä sitä nuohaa voi syntyä niin paljon kahden ihmisen perheessä, kysyn vaan! Aurinko on ihana, kun se paistaa, mutta samalla se paljastaa mitenkä pölyisiä kaikki pinnat ovat, ainaskin meillä:)
No en kuvannut niitä pölyhiukkasia, vaan paljon kauniimpia hiukkasia, nimittäin luonnon omia timantteja.







Tässä viimeisessä kuvassa on mökin takapihalla oleva toooooodella iso koivuvanhus. Sen alla tuntee itsensä toooooooodella pieneksi. 13 metrinen talovanhuskin näyttää ihan tulitikkuaskilta sen rinnalla:)Jossain kohtaa elämänsä aikana se on haaroittunut, mutta silti säilyttänyt tasapuolisen muotonsa. Käteni eivät mitenkään ylety yhteen rungon ympärillä. Täytyisi oikein mitata kuinka paksu se on tuolta alapäästään. Tuossa päädyssä on kanssa iso koivu, mutta se ei ole läheskään saman kokoinen kuin tämä.

Blogeissa on paljon puhuttu kuvien liittämisestä ja nyt täytyy minunkin sanoa, että huhu  olipas  hankalaa saada nämä kuvat näkyviin:)

Ihanaa alkanutta viikkoa!♥

Hanne

lauantai 18. tammikuuta 2014

Talvisen luonnon tarkkailua

Huomenia täältä meitin mökiltä. Pakkanen paukkuu -21 asteessa. Miltäs tuntuisi herätä 17 asteiseen torppaan ja lähteä istunnolle ulkohuusiin suoraan lämpimän täkin alta.... No ei se niin kamalaa ole. Se tuo vain pientä extremiä nykyaikaiseen asumiseen tottuneelle.
Remontti makkarissa jatkuu jälleen. Nyt on hirsiseiniä koolattu ja valettuun lattiaan on laitettu uudet niskat. Eilen puoliso valoi uuden anturan huoneeseen tulevalle takalle. Sähköjohtojen veto ja villotus on seuraavana vuorossa ja sitten voidaankin jo alkaa levyttään. Jippii, sen jälkeen on minullekin hommia tiedossa.
Meillä ei ollut tarkoitus uusia kattoa, kun siinä on hyvät vanhat kapeat paneelit, mutta nyt huomasimme, että itseasiassa katto on vino. Heittoa on yli 10cm toisessa päässä. Se näkyisi hyvin, kun huone on listoitettu, joten päätimme oikoa sen ja paneloida vanhan katon päälle:)
Istun tässä ikkunan edessä ja pihalla olevalla lintulaudalla käy kova vilske. Siinä on punatulkkuja, talitinttejä, hömötiaisia,käpytikka ja joskus paikalle tulee myös orava.

 Sisällä lämpimässä on mukava lueskella ennen joulua hankkimaani kirjaa: Puutarhurin syksy ja talvi.
Sen ovat kirjoittaneet Leena Luoto, Tiina Klemettilä, Heikki Luoto.
 Hyvän postauksen kirjasta on tehnyt ihana kirjabloggaaja Leena Lumi. Kaikki kirjassa olevat asetemat ja tekeleet ovat Tiina Klemettilän tekemiä.

Remppamiehet pyysivät kahvia, joten sitä on sitten keitettävä:)
Aurinkoista lauantaita!

Hanne

perjantai 17. tammikuuta 2014

Uuteen aikaan....

Vuonna
siirryin minäkin vihdoin anroid-aikaan. 
 Päätin nimittäin hankkia itselleni kunnon älypuhelimen
.
Kauan tein vertailuja eri merkkien välillä, sillä vaihtoehtoina olivat HTC One, 
Sonyn Xperia Z tai Samsung Galaxy S4 +4g. 
Lumiaa en halunnut sillä kaikki aikaisemmat puhelimeni ovat olleet Nokialaisia. En voi sanoa, että olisin ollut niihin täysin tyytyväinen:) 
Tämä viimeinen Nokian X6 mykistyi tai sammui kun siirsin luuria korvalta toiselle. 
Todella ihanaa......

Yllä olevia puhelimia oli helppo vertailla, sillä ne löytyivät perhepiiristä. 
Olen jo muutamia vuosia hehkuttanut Samsungin tabletteja ja puhelimia, 
joten nyt valitsin tuon S4:n.
Ja väri oli....(rummutusta)
No valkoinen tietysti♥!!!!

Mukavasti on kaikki vapaa-aika vierähtänyt tuohon tutustumisessa. 
Onneksi on netti. Sieltä löytyy nykyään 
kaikkien vempainten käyttöohjeet, niitä kun ei enää tule laitteiden mukana.

Tänään otin muutamia kuvia puhelimella. 
Kohdekin oli vanha tuttu nimittäin Vilppulankoski:)
Kuvia koneelle laittaessani huomasin, että kuvasuhde oli ollut 16:9. Joten ovat melko kapeita. Sitä ei kaikki tule äkkiseltään mieleen. Ehkä harjoitus tuossakin auttaa.

Kyllä on luonto tällä hetkellä todella kaunis.  
Tuon äärettömän kauneuden, kun saisi jotenkin ikuistettua, 
mutta siihen pystyy vaan ihmissilmä ja -mieli.
Harmaat, sateiset, lumettomat päivät ovat vaan kaukainen muisto, jos sitäkään.

Ihania aurikoisia päiviä!

torstai 9. tammikuuta 2014

Pässinpää- filtti

Eilen vihdoin olin hammaslääkärissä ja siihen ennen joulua kipeytyneeseen hampaaseen aloitettiin juurihoito. Ajattelin, että nyt viimeistään säryt loppuisivat, mutta mitä vielä. Koko yön kipuilin ja aamulla takaisin lekuriin. Väliaikaista paikkaa hiottiin matalammaksi ja samoin yllä olevaa hammasta. Huomenna pitäisi vaivojen rauhoittua. Toivon todella sitä. Jos ei rauhoitu, niin penisiliinikuuri on valmiina odottamassa:)
Oli hyvä syy käpertyä sohvalle uuden Kodinkuvalehden kanssa. Jalkaan laitoi äitini joululahjaksi kutomat tillurit, jotka voi rullata nilkkaan.Peitoksi kävi tyttären joululahja:Nanson lammasfiltti. Hyvin tuli nokoset otettua, mutta ei haitannut yhtään, sillä yö oli niin rauhaton.
Tällaisia leppoisia päiviä (kylläkin ilman hammassärkyä) voisi viettää useamminkin.

Ihanaa ja antoisaa viikonloppua!

Hanne

Viikonlopun viettoa

Tänään lähti joulu täältä kotoa pois. Toisaalta harmitti, sillä kuusi ei varistanut juuri lainkaan. Joitain valoja vielä jätin tuomaan tunnelmaa pimeisiin iltoihin.

Viikonloppuna tuli mökillä  vietettyä muutama mukava vapaapäivä. Siellä olosta nauttii vaikka remontti onkin vielä kesken. Mikä onkaan mukavampaa kuin saunoa oikein kunnon puusaunassa ja vihtoa kunnolla hiki pintaan. Siinä sielukin virkistyy:)

Kynttilöitä oli sielläkin poltettava niin illalla kuin päivälläkin, niin hitsin pimeetä oli sielläkin.
Metsässä silti tuli käytyä. Kiersimme 11 hehtaarin alueen ympäri vaihtelevassa maastossa. Onneksi pysyin pystyssä, vaikka muutaman kerra kaatuminen oli täpärällä, sillä märät rangat ovat saappaan alla todella liukkaita.
Sieniä pongasin muutamia lajeja, mutta eivät enää olleet syömäkelpoisia. Oli karvalaukkuja ( melko hyvässä kunnossa) ja suppiksia ja minulle tuntemattomia lajeja. Muutaman hyvän puolukan pistin poskeeni. Hyvää lenkkeilyä tuollainen epätasaisessa maastossa kävely.
Muutama kuva lenkin varrelta, vaikka ilma nyt oli mitä oli.
Mulla oli digikamera mukana ja säädöt oli ihan pielssä, mikä kyllä näkyy näissä kuvissa, mutta enää sille ei voi mitään. Koittakaa kestää:)
Tuli ja savu tekevät mukavia hahmoja saunanpesän lasiin. Jotkut hahmot ovat todella tarkkoja. Jotkut kuvat melkein hypnotisoivat ja niitä on pakko tuijottaa, hih:)
Tuo toinen valkohampainen hahmo tuossa ylempänä hieman sekoittaa tuota alempaa kuvaa, jossa näen hieman Tikua tai Takua. Tiedätte varmaan mitä tarkoitan:)
Taidan lopettaa näihin hölmöyksiin tällä kertaa ja painua pehkuihin.
Mukavaa tulevaa viikonloppua!

torstai 2. tammikuuta 2014

DIY mittaristo

Kevättä kohti ollaan menossa, vaikkei sitä vielä oikein huomaa, kun katsoo ikkunasta ulos.
Päivät ovat jatkuvasti harmaita ja synkkiä. Valoisan ajan pidentyminen kyllä jo erottuu. Mitä se olisikaan jos aurinko paistaisi edes hieman:)
Kohta kaupoista voi jo bongata ensimmäiset helmililjat ja leinikit. Siemenluettelot kolahtavat pian postiluukusta ja niitä selatessa ajatus onkin jo kesässä:)

Joulun alusviikolla maalasin kauan silmään ottaneen esineen valkoiseksi. Nyt se sulautuu seinään huomattavasti paremmin. Tuonkin olisi voinut tehdä jo aikoja sitten. Ei tarvittu kuin hieman valkoista ja mustaa askartelumaalia ja tulos oli tämä:)


Ennen se näytti tällaiselta:
Mitenkä voi joskus asioihin tarttuminen ollakin noin pitkäpiimäistä. Maalaushommissa en ole läheskään yhtä ripeä kuin Punatukkablogin Pepi. Häneltä kaikki käy suit sait:)

Huomenna olisi vielä työpäivä, mutta sitten menemmekin pitkästä aikaa mökille, ihanaa.
Nyt voi mennä vaikka metsään kävelemään, kun lumi ei ole esteenä. Jos löytäisi sieniä???
Mukavaa viikonloppua!