tiistai 28. elokuuta 2012

Ajatuksia elämästä

Hei, löysin laatikoita siivotessani erään vanhan "päiväkirjani". Sen välissä oli monia mielenkiintoisia papereita, joille olin riipustanut silloisia ajatuksiani. Erääseen paperiin olin kirjoittanut vuosia tai pikemminkin kymmeniä vuosia sitten, näin:
------------------------------------------------------------- ------------------                                        
" Tänään uskon siihen ja se pitää minut pystyssä, että olen sielu, joka on käymässä elämänkoulua.
Olen elänyt monia elämiä ja tulen elämään. On olemassa suuri voima, joka tätä kaikkea pitää yllä.
Olen vain yksi palanen sitä, niin kuin ovat ruohot, hyönteiset, eläimet ja muut ihmiset, kaikki jotka elävät.

Minun tehtäväni on pyrkiä tekemään se, mitä eteeni tulee, mahdollisimman hyvin. Siten saan täytettyä tarkoituksen, jonka vuoksi olen tänne tullut. Kehittääkseni henkistä minääni ja oppiakseni.
Virheitäkin saan tehdä ja erehtyäkin voin, sillä kaiken voin korjata. "
------------------------------------------------------------ -------------------                                            
Vieläkin uskon samoin. Monasti olen varmasti erehtynyt, mutta toivottavasti olen jotain osannut tehdä oikein.

Nuorena naisena kiinnostuin Steiner pedagogiikasta ja antroposofiasta. Kävin mielenkiintoisen kurssinkin aiheesta. Olin varma, että laitan lapseni Steiner-kouluun. Varmasti näin olisi tapahtunutkin, jos olisin jäänyt Poriin, mutta Tampereella oli Steiner-koulussa niin täyttä, ettei se ollut mahdollista. 
Poikani serkku Porissa kirjoittaa Steiner-koulusta tänä vuonna ylioppilaaksi. Hänen äitinsä oli aikoinaan kanssani samoilla kursseilla. Hän toteutti haaveensa ja on ollut siitä onnellinen.

Kirjahyllyssäni on vieläkin muutama silloin lukemani teos:
- Rudolf Steiner : Johdatus ihmisen ja maailman henkiseen tiedostamiseen
- Reijo Wilenius:  Ihmiskeskeiseen kulttuuriin

Muitakin  henkisyyttä käsitteleviä kirjoja löytyy hyllystäni:

- Shirley MacLaine:
  •  Hopealanka
  •  Matka sisimpään
-Johanna Broman: 
  •     Toinen maailma
-Rauni-Leena Luukanen :
  •  Kuolemaa ei ole
-James F. Twyman :
  •  Valon lähettiläs
-Esko Mustonen :
  •   Jälleensyntymä ja Karman Laki
-Voitto Viro: 
  •   Sielu on suunnaton ihme

- Kaija Juurikkala:
  •          Varjojen talo
- Niina-Matilda Juhola:
  •     Näkijä
  •     Näkijä II
  •     Johdatuksessa

Lukemiani kirjoja ovat myös:


Mielenkiintoiset ja paljon ajatuksia herättäneet kirjat. Kirjat saivat minut jälleen pohtimaan, kuka olen, mistä tulen ja mitä sitten, kun maalinen elämäni päättyy.  Kirjat sopivat hyvin tähän epävarmaan aikaan. Suosittelen!

Lorna Byrneeltä on ilmestynyt kolmaskin kirja:  Toivon viesti enkeleiltä. 
Odotan, että sen saisi pokkarina.

Tämä anekdootti on johdatuksena sille, että olen ostanut liput syyskuussa Finlandia-talolla pidettävään tapahtumaan:  Message of Hope-Lorna Byrne      Odotan tapahtumaa ihan täpinöissäni:)    

Tämän hieman erilaisen postauksen myötä toivottelen Teille  kaikille ihanaa tiistai-iltaa!♥

          


maanantai 27. elokuuta 2012

Toimintviikonloppu mökillä

Tuli vietettyä mukava viikonloppu mökillä ja ilmatkin suosivat.  Lauantaina töiden jälkeen vain pikainen syönti ja sitten miehen ja nuorison kanssa täkykalojen ongintaan. Vävyllä oli kova into päästä tarkistamaan onko järvessä rapuja ja sitä varten oli ensin ongittava syöttejä.
 Voi taivas mitä hätähousuja miehet ovat. Jos onget ovat olleet vasta  muutaman minuutin vedessä eikä koho ole liikkunut, toteamus on, ettei järvessä ole kaloja tai kala syö todella huonosti. Oli se varmasti hauska näky, kun tavallisessa soutuveneessä kolme onki ja yksi virvelöi seisaaltaan ja mukana oli vielä koira. Välillä oli koukku toisen hupparinhupussa tai kala naapurin sylissä tai siima piukasti lumpeen lehtien ympärillä.
Tulihan sitä pikkukalaa ihan riittävästi, kun jaksoi olla kärsivällinen. Sitten kalat tikkujen nokkaan ja rantaveteen järvenpohjaan. Saaliiksi saatiin muutama alimittainen rapu, jotka päästettiin takaisin kasvamaan. Tuli kuitenkin todistettua, että järvessä on rapuja ja hauskaa oli.





Jännä pyörre vedessä aivan rantahiekassa:)


Sunnuntaina suuntasimme metsään mustikkaan ja sieneen. Vävy meni järvenrantaan virvelöimään.
Muru oli tietenkin täälläkin mukana. Se nautti metsän antimia omin päin(mustikoita) ja kaivoi sydämensä ilosta onkaloita sammalmättäisiin:) Anteeksi epäesteettinen kuvakulma, mutta toiminta oli tärkein:)




Mustikkaa saimme noin ämpärillisen tyttären kanssa yhteensä, mutta vävy sai kunnon saaliin:)


Mieskin poimi sieniä kassillisen, mutta annoimme ne hänen siskolleen, kun poikkesivat miehensä kanssa kahvilla. Ennen kotiinlähtöä nuoret keräsivät vielä kopallisen kanttarelleja.
Olisihan tuolla viihtynyt taas kauemminkin, mutta arkeen vaan oli palattava.

Mukavia elokuun viimeisiä päiviä teille kaikille!♥
 

torstai 23. elokuuta 2012

Vapaalla

Palaanpa hieman alkuviikkoon. Maanantai oli vapaapäiväni ja kerrankin ilma oli mitä mahtavin. Taisi olla tämän kesän viimeinen lämmin ja aurinkoinen päivä. Nautin olostani terassillamme lehtiä lukien ja pihan tapahtumia seuraten. Pihan yllä lenteli mieletön määrä sudenkorentoja ja lintuja. Harmi, kun ovat niin nopeita, etten saanut lentokuvaa niistä.






Nyt on pakko esitellä uuden hankintani, sillä ostin meille muutaman uuden kahvikupin, niitähän ei voi oikein olla liikaa, jos johonkin ihanuuteen törmää, vai kuinka:) En tykkää juoda kahvia mistään mukista, sillä mielestäni kahvikupin kuuluu olla ohut reunainen ja hieman laakea. Kahvi jäähtyy siinä sopivasti ja maistuu paremmalta. Hyvän mallisia kahvikuppeja mielestäni ovat tällaiset vanhat kupit:


Ja sitten se ostokseni. Reuna ei ole aivan ohut, mutta muuten ihastuin kuppiin. Tassia en halunnut, sillä se oli tumman sininen ja ei sopinut mitenkään kupin kuvioihin.




Maanantain ja tiistain välinen yö oli melkein pakkasella, joten oli onni , että keräsin talomme ympäristöstä mustikat talteen. Niitä olikin reilusti ja ne olivat todella isoja.
Hyvä, kun ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, sillä mustikat olivat tiemme vieressä ja autokatoksen takana:)


Vielä olisi kolme työpäivää ja sitten kesän työt on tehty. Ilmojen puolesta kesä soveltui hyvin työn tekoon. Ihanalta tuntui kuulua  jälleen johonkin työyhteisöön ja saada päiviin tietynlainen säännöllisyys. Kotona ollessani en oikein saanut mitään merkittävää aikaiseksi. Sitä vaan siirsi tekemisiä aina eteenpäin, kun aikaa oli:)

Ihanaa syksyistä viikonloppua kaikille!♥

perjantai 17. elokuuta 2012

Sadonkorjuun aikaa

Ihan ensin on pyydettävä anteeksi, etten ole jaksanut käydä kommentoimassa blogeissanne. Itse asiassa en ole edes aukaissut konetta melkein viikkoon. Töissä on ollut niin hektistä, ettei kotona ole jaksanut enää mitään:)  Kohta nekin kiireet hellittävät ja jää aikaa muuhunkin.

Satokausi on parhaimmillaan. Viinimarjoja täytyisi kiireesti kerätä, sillä punaiset ovat kohta ylikypsiä. Meillä on pakastimessa vielä viimevuotisiakin, mutta uusia on sinnekin laitettava, sillä mehut tekevät niin huonosti kauppansa:)
Karviaisiakin tulee mahdottomasti, mutta en oikein tiedä mikä olisi niille paras säilömistapa. Mitenkä te säilötte karviaisia?






Pihlajat ihan notkuvat marjoista. Tietääköhän se vähälumista vaiko runsaslumista talvea???
Sanotaan, ettei puu kahta taakkaa kanna ja toisaalta taasen , että Luoja pitää pikkulinnuista huolen,kun tulee kova talvi.
Kumpaan sinä uskot? Minulle iso marjamäärä tietää kovaa talvea:)


Lopuksi kuva upeista uusista valkosipuleista, jotka sain naapurilta. Koko asuntoon tuli mahtava tuoksu, kun nämä laitoin pöydälle. Meillä käytetään paljon valkosipulia ruoissa.


Oikein mukavaa viikonloppua kaikille, nautitaan elokuun lämmöstä!♥
 

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Satoa metsästä

Mökkiviikonloppu on taas ohitse. Sää sentään suosi, lauantai oli oikeinkin aurinkoinen ja lämmin.

Taisi  pessimisti lähteä sieneen, kun noin pienen vasun kanssa sinne menin. Ei oikein tahtonut kädet ja kori riittää, niin reilusti löysin kanttarelleja.





Sopiva annos siitä kuitenkin tuli ja kyllä maistui kanttarellisoosi hyvältä.

Pientä puuaskaretta tuli tehtyä.  Nämä eivät ole vielä täysin valmiita, mutta näytänpä kuitenkin:)



Tänä yönä täytyisi tiirailla taivaalle, sillä ennätysmäärä tähdenlentoja on kuulemma luvassa.
Sitten vaan kaikki joukolla toivomaan:)

Suloista alkavaa viikkoa kaikille!♥

torstai 9. elokuuta 2012

Väriä elämään

Ihanaa tänään paistoi aurinko! Aamulla ,kun lähdin viiden aikaan töihin, oli vain  6 astetta lämmintä. Siis tuntui todella kylmältä ja kolealta, huh. Saas nähdä kypsyykö tomaatit ollenkaan, jos näin kylmänä tuo ilma pysyy. Täytyy varmaankin  suunnitella lämmitystä ansariin:)

Poikani on tehnyt tennisvalmennuksen sivut itselleen.Täytyyhän äipän vähän mainostaa ja kannustaa. Jos jotakuta kiinnostaa opetella tenniksen peluuta tai haluaa lapselleen opetusta, kannattaa käydä kurkkaamassa täällä . Opetus tapahtuu Tampereella.

Ette ikinä usko miten minulle kävi. Minun piti viedä isännän auto huoltoon ja pesettää se ensin. No fiksuna naisena ajoin auton pesuhalliin ja laitoin poletin koneeseen ja menin kahville. Kun tulin poistamaan autoa pesusta, ihmettelin miksi se oli niin märän oloinen sisältä ja samassa huomasin, että kuskin takana oleva takaikkuna oli täysin auki. Arvatkaapas oliko siellä sisällä märkää... Takapenkeilläkin oli ihan lammikot. Ei auttanut kuin ruveta kuivaamaan. Kotiin ajaessani pidin lämppäriä 25 asteessa ja puhallusta täysillä. Kotona laitoin sisätilalämmittimen moneksi tunniksi huriseen sisätiloihin. Onneksi ei mitään isompaa konfliktia syntynyt kotosalla, kun kerroin miehelle tapahtuneesta.
En ymmärrä miten se ikkuna oli avautunut, sillä mitään nappulaa en ollut painanut. Minulle on käynyt saman lailla kerran aikaisemmin. Menin kauppaan ja laitoin keskuslukolla ovet kiinni ja kun tulin takaisin ko. ikkuna oli alas asti auki :)

Näin märän kesän jälkeen vaatii sisustukseen jo hieman väriä. Normaalisti sivupöydällä keittiössä on ollut valkoinen liina, mutta nyt laitoin siihen Pentikin värikkään liinan ja servetit. Piristi heti kummasti ja aurinkokin paistoi hetken komiasti:)




Ostin muuten kirpparilta tämän keltaisen Arabian vanhan kulhon 2,50€. Oli aivan ehjäkin.
Tein siihen värikkään salaatin päivälliselle lisukkeeksi ja silmän iloksi:)





Salaatissa on jäävuorisalaattia, punakaalta, tomaattia, kurkkua, paprikaa, porkkanasuikaleita, tilliä ja viininpunaista basilikaa sekä lehtikaalisuikaleita.

Nyt taidan keittää iltakahvit ja käpertyä sänkyyn lukemaan ihanaa kirjaa. Uudenkuun ja Vihervaaran tytöt, jonka on toimittaneet: Suvi Ahola & Satu Koskimies.
Mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille!

lauantai 4. elokuuta 2012

Nyt pännii

Hei, taas on viikko vierähtänyt ja elokuutakin jo mennään kovaa vauhtia. Ei aikaakaan, niin syksy on käsissämme.....
Meidän piti mennä mökille viikonlopuksi, vaikka minulla on vain tänään vapaapäivä, Eilen, kun ennen töihin lähtöä kävin hakemassa satoa kasvihuoneesta, totesin kauhuikseni, millainen viidakko pihamme on. Jatkuvien sateiden takia nurmikkoa ei ole päässyt leikkaamaan ja rikkaruohot ovat vallanneet kaikki perennapenkit ja elämänlanka on kietonut marjapensaat tiukkaan syleilyynsä. Melkein itku pääsi, sillä monien tuntien keväinen työ on mennyt täysin hukkaan. Onneksi mökin piha on melko siistissä kunnossa:)
Tässä kauhukuvia pihasta!


näkymä 2011 kevät melko samasta paikasta:











 Elämänlankaa...viinimarjoissa, karviaisissa, koristepensaissa, liljoissa... siis kaikkialla ja joku on sitä mieltä ettei sitä saa hävittää sillä tuo kuulemma onnea!. Ainoa huono puoli on, että keväällä käytin muutamia pulloja Rounduppia , mutta eihän tuo viheliäisyys kuole millään!


 Tuossa on raparperia ja alla karviaispensas.




Koristepensaita, pitäisi ainakin olla:


Liljoja:

 Itse kukkahan on kaunis, mutta ei minun suosikkini.


Kaiken tämän lisäksi pihaan leviää juuri niitä kasveja, joita pitäisi Suomen luonnosta hävittää:



  No jäimme kotiin ja kuinkas ollakaan, vettä sataa ja lisää on luvassa. Se siitä pihan siistimisestä, mutta tässä on hieman kasvihuoneen satoa. Kurkut kypsyvät hyvin, mutta tomaatit vasta vähän punoittavat.


Alin on kaupasta ostettu kurkku. Osasta  on tehtävä hölskytyskurkkuja, ne ovat niin hyviä:)



Lopuksi pieni piristys kaiken marmatuksen jälkeen.
Metsän satoa viime viikonlopulta. Metsämansikat ovat nyt isoja ja niin makeita, että niitä on pakko kerätä mukaansa ohi kulkiessaan:)





Nythän siellä rupesi aurinko pilkistään, ei kun äkkiä ulos!
 Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!♥