keskiviikko 29. syyskuuta 2010

posti tuo

Hei kaikki ystävät ja ♥suurkiitos♥ kaikille kommentoijille.
Pieni tauko tietokoneesta silloin tällöin tuntuu olevan paikallaan.Välillä tuntuu, kuin tämä masiina veisi kaiken vapaa-aikani ja sitähän en halua.Haluan välillä nauttia syksyn kirpeästä ilmasta, omenilta tuoksuvasta puutarhasta ja jopa syyssateen pisaroista kasvollani, puun ritinästä takassa, hyvästä viinistä,  hyvistä kirjoista ja ystävien seurasta. Syksyn myötä  on tullutkin  monta hyvää kirjaa postilaatikkoomme.








Näitä lueskellessa aika kuluu kuin siivillä.

Tänään on vapaa päivä ja nyt olisi tarkoitus lähteä muuttoavuksi Tampereelle, nuoret kun vaihtavat harva se vuosi asuntoa. Jatkan tätä jos siellä ei mene yötä myöten.

Rakkain syysterveisin Hanne.

perjantai 24. syyskuuta 2010

Mansikkakakku

Tänään oli vapaa päivä, nukuin aamulla hieman pidempään, kun uni oli niin autuaallista, ja kuinkas ollakkaan, minulle meinasi tulla kiire. olin näet saanut tehtävän ;  mansikkakakku.
Poikani oli tänään viimeisen päivän työpaikassaan ja hän halusi tarjota työkavereilleen ja tutuille vakioasiakkaille kakkukahvit. Kaunis ele sinänsä, mutta tilaus tuli minulle hieman viime tingassa.. Eilen ennen töihin menoa väsäsin kuuden munan kakkupohjan ja illalla, siis puolen yön jälkeen, kun olin kotiutunut ja saunonut, kostutin ja täytin kakun mansikkamoussella. Tarkoitukseni oli nousta ajoissa koristeleen kakkua, mutta niinkuin sanoin uni maistui vähän liikaakin. No onneksi sain kaikki tehtyä puoli kahteentoista ja poika ehti töihin.
Mitenkähän nuo kaikki hommat pakkaa jäämään aina viime tinkaan...








Tämä kakku on voittanut Helsingin sanomien kakkukilpailun.Ohjeen kakkuun löytyy täältä.
Linkki ei enää toimi, joten laitoin ohjeen tänne; tässä uusi linkki täällä

Suomen paras mansikkakakku


Sokerikakkupohja:
  • 4 kananmunaa
  • 120 g sokeria
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 60 g perunajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
Mansikkamousse:
  • 6 dl vispikermaa
  • 1 litra (n. 500 g) mansikoita
  • 4 liivatelehteä
  • tilkka vettä
  • noin 1 1/2 dl tomusokeria
  • noin 2 rkl vaniljasokeria
Kostutukseen: 
 1 1/2–2 dl laimennettua omenamehua
Koristeluun:
  • mansikoita 
  •  4–5 dl vispikermaa
  • 1–1 1/2 dl tomusokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
Hyytelösokeri:
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
 (pähkinä/mantelirouhetta)
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon muutamassa erässä välillä sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada kakku leivinpaperilla vuorattuun noin 20cm irtopohjavuokaan. Paista kakkua 165 asteessa noin 30 minuuttia ritilän päällä. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä cocktail-tikulla.
Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. 
Laita liivatteet likoon ja soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää vatkattu kerma mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi mousseksi. 
Täytä kakku irtopohjavuokaan. Jos käytössäsi ei ole irtopohjavuokaa, niin anna täytteen hetki jähmettyä kylmässä ennen kakun täyttöä. Kostuta kakku kerros kerrokselta pullasutia apuna käyttäen laimennetulla omenamehulla ennen täytteen levittämistä. Kostuta lopuksi päällimmäinen kerros. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Koristele kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Levittäessä kerman menekki on vähäisempää kuin pursottaessa. 
Kiehauta vesi kattilassa hyytelösokeria varten. Lisää hyytelösokeri kiehautettuun veteen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hyytelösokeriliemi vielä, mutta älä keitä. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki koko ajan sekoittaen, ettei liemen päälle tule kalvoa. Levitä hyytelösokeri pullasudilla mansikoiden päälle. Hyytelösokeri antaa mansikoille kauniin kiillon, mutta sen voi myös halutessaan jättää pois.
Tässä ohje ilman leivinjauhetta:
Herkullinen Mansikkatäytekakku

Kakkupohja
7 kananmunaa (L-koko)
280 g sokeria
140 g vehnäjauhoja
140 g perunajauhoja

Mansikkamousse / täyte
500 g mansikoita
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä / mehua

Kostutus
noin 3 1/2 dl vaaleaa mehua tai limua


Koristelu
noin 1 litra mansikoita
6-7 dl vispikermaa
maun mukaan tomusokeria ja vaniljasokeria
(mansikkahilloa)

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa jauhot ja sekoita ne keskenään. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon parissa erässä ja sekoittele lastalla hyvin sekaisin. Valmistele irtopohjavuoka pingottamalla leivinpaperi vuoan pohjalle sekä leivinpaperisuikaleet reunoille. Jos käytät esimerkiksi säädettävää irtoreunaa, voit voidella reunuksen öljyllä ja laittaa sen suoraan leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada massa noin 26 cm irtopohjavuokaan. Paista noin 160-170 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarkista kakkupohjan kypsyys cocktailtikulla. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, annan kakkupohjan olla uunissa vielä noin viiden minuutin ajan ja tarkista tilanne uudestaan. Kumoa kypsä kakkupohja ritilälle, jonka päällä on leivinliina. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen likoon noin viiden minuutin ajaksi. Soseuta mansikat, mutta voit jättää myös osan mansikoista pilkottaviksi täytteen joukkoon. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna neste kiehuvaksi ja nosta joukkoon kylmästä vedestä puristetut liivateet ja lisää ne kiehautetun veden joukkoon. Sekoita seosta hetki liivateseosta jäähdytellen ja kaada se ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi mansikkasose tuorejuuston joukkoon ja nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa tomusokeria makeutta tuomaan.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin pohja kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan ja kostuta pullasutia apuna käyttäen. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Jos jätit osan mansikoista pilkottavaksi täytteen joukkoon, niin levitä puolet pilkotuista mansikoista täytteen päälle. Nosta keskimmäinen pohjakerros täytteenä päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä ja mansikoista. Nosta vielä viimeinen pohjakerros ja kostuta. Nosta jääkaappiin hyvin suojattuna, mielellään yön yli odottamaan koristelua ja tarjoilua. 

Kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta tomusokerilla ja vaniljasokerilla maun mukaan. Levitä ohut kerros mansikkahilloa kakun päälle. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun sivuille kermavaahdon tarttumapinnaksi ja pursota sen jälkeen sivuille ja reunaan kermavaahtopursotukset. Pilko mansikat ja levittele kauniisti kakun päälle.
  
Ei kylläkään samannäköistä tullut, kun pakastemarjoista ei ihan saa niin hyviä koristeita kuin tuoreista, mutta toivottavasti oli hyvää.
Mukavaa viikon loppua kaikille♥
Kaunis kiitos  kommenteistanne!
-Hanne-

maanantai 20. syyskuuta 2010

Reissulta kotiin

Kiitos kaikille kommentoijille kauniista sanoistanne.

Reissu on ohi ja  kotona jälleen. Olimme Summassaaressa. Sää suosi , sillä tummia pilviä kyllä liikkui taivaalla, mutta ei satanut. Kävimme kivikautisessa kylässä, joka oli varsin mielenkiintoinen.
Kivikautinen kylä esittelee esi-isiemme asumista, metsästystä ja muuta elämää mielenkiintoisella tavalla.
Summassaaresta on löytynyt vanhan asuinrakennuksen jäännökset, vanhoja astioita ja muita muinaisjäännöksiä.
Museovirasto on rakentanut paikalle alkuperäisiä asumuksia, kuten kolmen hirsikerroksen päälle tehdyn talon, joka on varsin suuri ja jossa on arvioitu asustavan 20-30 ihmistä kerralla. Pihalla kuivataan erilaisten eläintennahkoja ,kaloja yms. Metsään on rakennettu erilaisia ansoja, kuten käpälälauta.




Summassaaren eräpalvelulla oli siellä isot tilat. Siellä oli muonituskodat, savusaunat, kotasaunat, nuotiopaikat  ym.
 Meille oli järjestetty kivikautiset kisat, johon kuului keihäänheitto entisaiakaisesti, jousiammunta, kirveeen heitto, tunnistuskisa ja sillan rakentaminen ilman nauloja tai muita apuvälineitä.
Muonituskodassa nautittiin nuotiokahvit ja illalla saunomisen jälkeen loimulohta ja muita herkkuja.

Reissu oli aivan ihana,vietimme päivän ulkosalla, kisattiin, syötiin, juotiin, saunottiin ja uitiin ja jopa joutsenet sattuivat paikalle.
Kiitos kivasta ressusta Eijalle ja Hannulle ja kaikille mukana olleille.
-Hanne-

lauantai 18. syyskuuta 2010

Hiljainen hetki

Perjantai-illan tervehdys kaikille ihanille ihmisille jotka kommentoitte ja ilahdutatte minua.

Muutama päivä on vierähtänyt ilman ,että olisin jaksanut olla koneella. Ajatukset ovat olleet muualla.
Eräs ihana kukkakauppias täältä meidän paikkakunnalta liittyi enkelten kuoroon aivan yllättäen ja on ollut niin tyhjä ja raskas olo, ettei ole ollut kellekkään mitään annettavaa. Näin tämä elämä vaan menee, meidän jokaisen aika tulee joskus, vaikka luopuminen tuntuukin vaikealta , on meidän tänne jäävien vaan jatkettava elämäämme luottaen , että Jumala pitää huolta luokseen kutsuneistaan. Olemme viettäneet hiljaista hetkeä, ystävää muistellen ja kynttilöitä poltellen.




Olemme matkoilla muutaman päivän joten toivottelen :Rauhallista viikonloppua teille kaikille♥

tiistai 14. syyskuuta 2010

Kirpparilla

Tänään oli vapaapäivä joten vierailin paikallisella kirpparilla . En ostanut sieltä mitään. Lähetysseuran kirppikseltä ostin kolme sinistä Iittalan kynttilän jalkaa a´1,50€

Kakkuvuoan 0,50€, jonka ajattelin maalata valkoiseksi.

Kakkutarjottimen sangalla a´1,50€
Sinisiä pulloja ja astioita olen keräillyt mökille, saunakammariin ja kuistin ikkunalaudalle.


Kiitos kaikille, jotka olette jaksaneet kommentoida♥
Mukavaa viikon jatkoa kaikille blogissani vierailleille.
-Hanne-

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Syksyä

                                           Miellyttää mua syyskuun kelta,
                                           aamun seitit heleät,
                                           tyynet päivät miettivät,
                                           naakkain huudot, puitten puna,
                                           pellot vilja korjattuna-
                                           ei, ei kevät vallaton,
                                           syksy suosikkini on.
                                                                   Alexander Smih

 Mihin ihmeeseen tämä aika kuluu, kohta mennään jo puolessavälissä syyskuuta. Tuntuu , kuin vaipuisin luonnon myötä horrokseen. Kotirintamalla ei tunnu saavan mitään aikaiseksi. Aika vaan kuluu. En ole koskaan ollut syksyn ihminen. Nautin tietysti syksyn väriloistosta, kuulaan kirpeistä ilmoista, mutta joku siinä vaan ei ole mun juttuni. Luonto on niin hiljainen, linnun laulu on loppunut, purot eivät enää pulise.
 Moni touhuaa pihatöissä pitkälle syksyyn, mutta minulta jää syystyöt yleensä tekemättä, se vaan on näin.



                     Jotain hyvää syksyssä sentään on. Sadonkorjuu, metsä on täynnä sieniä ja
                     marjoja. Kattilat höyryävät hellalla ja sato siirtyy kellarin kätköihin.


                                 Muutama valkoinen kukkija silti vielä löytyy.


                                           Eikä aikaakaan kun hirvestys taas alkaa.

                                           Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille:)
                                  
                                          -Hanne-

perjantai 10. syyskuuta 2010

Muistoja

Sain kutsun osallistua tiettyinä vuosina synnyttäneistä tehtävään tutkimukseen. Jouduin hieman verestän muistoja ja etsiin tiettyjä päivämääriä hieman jo pölyttyneestä pääkopastani.
Mainio apu tähän hommaan löytyi varaston kätköistä- KALENTERIT ja PÄIVÄKIRJAT.


Voi taivas mikä eletty elämä niistä aukeaa, miten paljon aikaa ja mielikuvitusta niiden täyttämiseen on käytetty.
Mikä määrä rakkautta, lämpöä, intohimoa, surua, eroja niihin on kätkettynä. Tunteiden kirjo on aivan uskomaton. Siellä on tallessa junaliput, festariliput, lehtileikkeet, omat ja muiden runot ja aforismit.

Miten niin pieneen tilaan on saatu mahtumaan niin paljon asiaa ja tarinaa.


                             Tätä hetkeä en unohda koskaan.
                             Unissani itkit sinä,
                             todellisuudessa se olin minä.
                             Tän kivun kautta
                             synnyn uudestaan.
                             saa nähdä kuka olen,
                             kun taas kykenen ajattelemaan.

                             Niin unet päättyvät
                             ja aamu sarastaa.
                             Sinulle päivää uutta
                             minulle mennyttä yötä.
                             Tuokoon päiväsi sen,
                             mitä etsinyt olet.


                            Tapasimme, nautimme toisistamme
                            edes pienen hetken...
                            sylissäsi onnellisena
                            rinnallasi lämpimänä
                            välissämme kosteus
                            ihon henkäys
                            katseidemme yhtyminen
                           yhteinen naurumme.
                           Tuuletus viilentää
                           kosteaa ihoamme
                           ihanasti.
                           Hetken vain me kaksi
                           metsä ympärillä
                          yksinäinen juoksija pururadalla...


Näihin muistoihin, rakkaisiin , liittyy niin paljon . Niiden läpikäyminen vaatii aikaa ja omaa rauhaa.
Ihanaa olla nainen, uneksia ja haaveilla. Ihanaa, kun muistot ovat säilyneet näissä monissa pienissä täyteen kirjoitetuissa sivussa.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille:)

-Hanne

tiistai 7. syyskuuta 2010

Soppailua ja siivoilua

Kiitos kaikille kommenteistanne. Viikonloppu meni vapaapäivien merkeissä. Kiertelimme mieheni kanssa sunnuntaina autokaupoissa. Suostuin mukaan , kun ajattelin että saan hänet ehkä samalla reissulla kanssani Ikeaan. Ihan pientä naisellista juonittelua ja toimihan se. Ikeasta ostimme muutaman valkoisen hyllykön  ja jalkalampun. Laitan kuvia niistä myöhemmin.
Kävin yksin lauantaina Tampereella. Poikkesin Virpillä, My Country Homessa  ostamassa Jean dÁrc livingin lehden ja samalla kävin viereisessä liikkeessä, joka on aivan ihastuttava kukkakauppa. Ei ollenkaan tavallinen kuukakauppa, vaan sieltä saa erikoisia ja erityisen värisiä  kukkia. Jos poikkeette Virpin liikkeessä Tampereella kannattaa poiketa viereisessä kaupassa.

Tässä muutama hankintani. Siellä oli ihastuttavan värisiä ruusuja, itselleni valitsin vanhan roosan.
Jännä miten vaikae kameralla on toistaa juuri oikeaa värisävyä. Kokeilin kahta eri kameraa, nämä kuvat vastaavat oikeaa väriä, mutta seuraava on vääristynyt.
Tänäänkin sain jotakin aikaiseksi, joten kunto on selvästi parempi. Siivosin nimittäin töiden jälkeen autoni sisältä. En voi ymmärtää, miten naisen auto saattoi olla sellaisessa kunnossa, huhu. Koivun urpujakin oli ihaan hirveesti sisällä ja kiviä. Mutta nyt on matotkin pestynä.
Mukavaa loppuviikkoa kaikille♥
-Hanne-

perjantai 3. syyskuuta 2010

Voiton puolella


Elämä  
taitaa
voitta
ja 
se
on 
hyvä.
Pienistä
asioista 
osaa
nauttia
kuten
kun
jaksaa 
käydä
suihkussa,
laittaa
hiuksensa,
meikata
ja





ennen kaikkea vaihtaa yöasut ja oloasut normaaleihin vaatteisiin. Ulkona en ole vielä käynyt, mutta ehkä huomenna.

Olikin melkoinen yllätys, kuten varmaan monelle muullekin, tuo kävijälaskurin vaihtuminen. Mulle se on aivan sama,sillä eihän se ollut minulla vasta kuin kuukauden, mutta sitä oli kiva seurata.Niille,joilla oli jo kertynyt monia satojatuhansia laskuriin, on tosi inhottavaa sen nollautuminen.


Mukavaa viikonloppua kaikille♥
-Hanne-